Πώς να καταλάβετε εάν είστε αλλεργικοί στα προφυλακτικά

By | April 28, 2023

Άλλα συμπτώματα μπορεί επίσης να εμφανιστούν όταν αλλεργιογόνα από προϊόντα λατέξ έρχονται σε επαφή με τους βλεννογόνους της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Τα αλλεργιογόνα μπορούν να εισπνευστούν ή να εισέλθουν στα μάτια. Στο οδοντιατρικές διαδικασίες με σύνεργα λατέξ στην περιοχή του στόματος και του προσώπου τότε μπορεί να εμφανιστούν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • βήχας
  • δυσκολία στην αναπνοή
  • μάτια που δακρύζουν και καίνε
  • καταρροή

Επίσης συναρπαστικό: Αυτά είναι τα πιο σημαντικά συμπτώματα της αλλεργίας στο λάτεξ > >

Αλλεργικοί στα προφυλακτικά: Υπάρχουν επιλογές αντισύλληψης

Φυσικά, αλλεργίες εξ επαφής μπορεί να εμφανιστούν και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Οι άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι στο φυσικό λατέξ είχαν μερικές φορές πολύ δυσάρεστες εμπειρίες με τα προφυλακτικά. Ειδικά το Οι ευαίσθητοι βλεννογόνοι του κόλπου μπορούν να αντιδράσουν έντονα στα αλλεργιογόνα από το λατέξ των προφυλακτικών. Στη συνέχεια εμφανίζεται κνησμός και επώδυνη αίσθηση καψίματος μέσα και πάνω στον κόλπο.

Οι αλλεργίες στο λάτεξ εμφανίζονται μερικές φορές και στο πέος στους άνδρες. Ερυθρότητα και φλοιοί με φαγούρα, πρήξιμο και ερεθισμό του δέρματος σχηματίζονται στη συνέχεια στον άξονα και τη βάλανο. Ωστόσο, τέτοιες αλλεργίες στο λάτεξ είναι μάλλον σπάνιες στους άνδρες.

Εάν υπάρχουν πράγματι γνωστές αλλεργίες στο λάτεξ, τα συμβατικά προφυλακτικά ή τα γυναικεία προφυλακτικά για πρόληψη και προστασία από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα δεν αποτελούν πλέον επιλογή. Αλλά αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση λόγος για να μην τα έχετε εντελώς. Υπάρχουν πλέον προφυλακτικά και θηλυκά χωρίς λάτεξ σε κάθε φαρμακείο ή φαρμακείο. Αυτά αποτελούνται από τεχνητά παραγόμενο καουτσούκ με βάση το πετρέλαιο.

Όσον αφορά μόνο την αντισύλληψη, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν με αλλεργίες στο λάτεξ, όπως η αντισύλληψη με βασική θερμοκρασία σώματος ή ένα χάλκινο IUD.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτές είναι οι καλύτερες μέθοδοι αντισύλληψης χωρίς ορμόνες > >

Ποιες αιτίες προκαλούν την αλλεργία;

Το γιατί ακριβώς αναπτύσσονται αλλεργίες και ποιοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι σε ορισμένες φυσικές ουσίες δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί πλήρως στην έρευνα. Δυστυχώς πρέπει να αντέξουμε και εδώ την προσωρινή απάντηση, ότι πολλές αλλεργίες είναι απλώς προδιάθεση.

Στην περίπτωση των αλλεργιών στο λάτεξ, ή μάλλον των αλλεργιών στο φυσικό λατέξ, είναι γνωστό ότι η τακτική και έγκαιρη επαφή μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθητοποίηση. Επομένως, τα παιδιά πρέπει να έρχονται σε σπάνια επαφή με προϊόντα λατέξ. Το ιατρικό προσωπικό μαστίζεται επίσης συχνότερα από αλλεργίες στο λάτεξ – δεν είναι περίεργο, αφού φοράει γάντια από λατέξ κάθε μέρα και έρχεται σε επαφή με φυσικό καουτσούκ.

Οτι η τακτική επαφή με το λατέξ μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθητοποίηση κονσέρβα, στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα τελικά αντιδρά υπερβολικά με αλλεργίες εξ επαφής, είναι επίσης γνωστό. Τα άτομα που λαμβάνουν θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα και τακτικά με ιατρικό εξοπλισμό που περιέχει λάτεξ – όπως καθετήρες ούρων – αναπτύσσουν συχνότερα αλλεργίες εξ επαφής στο καουτσούκ.

Πιθανή θεραπεία της αλλεργίας στο λάτεξ

Στην περίπτωση των αλλεργιών στο λάτεξ, ένα πράγμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό: αποφυγή επαφής! Ωστόσο, αν ξεσπάσουν φλύκταινες, φλοιοί και ερυθρότητα, μπορεί να βοηθήσει αλοιφές κορτιζόνης να θεραπευθούν. Η κορτιζόνη έχει ανοσοκατασταλτική δράση και βοηθά στην επιβράδυνση του ανοσοποιητικού συστήματος που αντιδρά υπερβολικά. Χάρη στις αλοιφές ή τα δισκία κορτιζόνης μειώνεται η απελευθέρωση ισταμίνης. Στη συνέχεια, υπάρχει μείωση της ανοσολογικής απόκρισης.