Πώς να καθαρίσετε τα αγγεία σας με φυσικό τρόπο

By | April 27, 2023

Τι άλλο βοηθά στην αρτηριοσκλήρωση: 4 συμβουλές

1. Αλκοόλ με μέτρο

Η τακτική και υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί επίσης να προάγει τη σκλήρυνση των αρτηριών. Ως αποτέλεσμα, η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βλάψει τα αγγεία σας. Επιπλέον, το αλκοόλ αυξάνει τη φλεγμονώδη διαδικασία, η οποία συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη αρτηριοσκλήρωσης – για αυτούς τους λόγους θα πρέπει να πίνετε αλκοόλ μόνο με μέτρο και συνειδητά.

2. Τακτική άσκηση για σκλήρυνση των αρτηριών

Εκτός από τη δίαιτα, η τακτική άσκηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων σας και στη διατήρησή τους ελαστικά. Πάνω από όλα, τα αθλήματα αντοχής όπως το τζόκινγκ, το ποδήλατο ή το κολύμπι βοηθούν ενάντια στις σκληρυμένες αρτηρίες και μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης LDL. Ταυτόχρονα αυξάνεται η «καλή» χοληστερόλη HDL. Επιπλέον, οι ιδιότητες ροής του αίματος βελτιώνονται, μειώνοντας τον κίνδυνο σχηματισμού θρόμβων αίματος.

3. Σκληρυμένες αρτηρίες: Κόψτε το κάπνισμα

Όλοι γνωρίζουν ότι το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία σας. Επομένως, η διακοπή του καπνίσματος έχει θετική επίδραση στα ασβεστοποιημένα αιμοφόρα αγγεία σας. Ωστόσο, χρειάζεται χρόνος για να ανακάμψουν πλήρως οι αρτηρίες σας. Όποιος είναι χωρίς καπνό για τουλάχιστον δέκα χρόνια έχει την αγγειακή ελαστικότητα ενός μη καπνιστή.

Επίσης ενδιαφέρον: Κόψτε το κάπνισμα: Έτσι αλλάζει το σώμα! >>

4. Αρτηριοσκλήρωση: Στοχεύστε σε φυσιολογικό βάρος

Ένας άλλος βασικός παράγοντας κινδύνου για αγγειακή νόσο είναι η παχυσαρκία. Λόγω των περιττών κιλών, μπορεί να διαταραχθεί ο μεταβολισμός του λίπους και της ζάχαρης. Το αποτέλεσμα: αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης και αντίστοιχα μεγαλύτερος κίνδυνος αγγειακών εναποθέσεων. Επιπλέον, η υψηλή αρτηριακή πίεση αυξάνεται. Υπάρχουν λοιπόν αρκετοί λόγοι για να στοχεύσετε σε ένα φυσιολογικό βάρος.

Βίντεο: Τρώτε υγιεινά – αυτές οι τροφές μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης