Πώς να γίνετε γυμναστής – τρόποι και δυνατότητες

By | May 19, 2023

Ενώ πολλοί άνθρωποι κάνουν τώρα την καθημερινή τους προπόνηση στο διαδίκτυο μέσω βίντεο, εξακολουθούν να υπάρχουν εκατομμύρια μέλη σε τοπικά στούντιο γυμναστικής που εξαρτώνται επίσης από τους προπονητές εκεί – εκτός σύνδεσης. Ο μεγάλος αριθμός μαθημάτων που προσφέρονται πραγματοποιούνται από διαφορετικούς προπονητές φυσικής κατάστασης, οι οποίοι μπορεί να έχουν ειδικευτεί στην περαιτέρω εκπαίδευση.

Όποιος ενδιαφέρεται επίσης να υποστηρίξει άλλους ανθρώπους στον αθλητισμό πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση ως γυμναστής. Ωστόσο, καθώς δεν πρόκειται για προστατευόμενο όρο, πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι πρόσβασης σε αυτό το επάγγελμα. Σε αυτό το post παρουσιάζουμε πώς μπορείς να γίνεις γυμναστής και ποιες είναι οι απαιτήσεις.

Πρόσβαση μέσω άλλων μαθημάτων κατάρτισης

Ακόμα κι αν δεν υπάρχει κλασική προπόνηση γυμναστή, διάφορες άλλες προπονήσεις σε αυτόν τον τομέα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για να γίνεις γυμναστής. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, την εκπαίδευση ως ειδικός στον αθλητισμό ή ως αθλητικός βοηθός. Η εκπαίδευση ως φυσιοθεραπευτής είναι επίσης μια καλή ιδέα. Στη συνέχεια, φυσικά, υπάρχουν αντίστοιχες ευκαιρίες περαιτέρω κατάρτισης για εξειδίκευση ή η επιλογή απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας μέσω πρακτικής άσκησης για να επιβληθεί. Αργότερα, πρέπει να αποκτηθεί η άδεια προπονητή, εάν αυτή δεν περιλαμβάνεται στην εκπαίδευση.

Μια (εξ αποστάσεως) μελέτη για να ξεκινήσετε

Ως εναλλακτική της μαθητείας, μπορεί επίσης να ολοκληρωθεί ένα πτυχίο. Υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές εδώ:

  • Επιστήμες Κίνησης και Αθλητισμού
  • αθλητική διαχείριση
  • Διαχείριση υπαίθριων σπορ & περιπέτειας
  • Εφαρμοσμένες Αθλητικές Επιστήμες
  • άσκηση και δίαιτα

Σε συνδυασμό με θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, μπορείτε επίσης να λάβετε πτυχίο φυσικής κατάστασης ή διοίκηση επιχειρήσεων με διαχείριση αθλημάτων, κάτι που θα ήταν χρήσιμο εάν θέλατε να ανοίξετε μόνοι σας ένα γυμναστήριο, για παράδειγμα, ή κάτι παρόμοιο.

Εάν ένα κανονικό πτυχίο δεν είναι επιλογή, υπάρχουν επίσης μαθήματα διπλού αθλητισμού (διαχείριση αθλημάτων) ή μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στον τομέα του αθλητισμού. Το πρώτο συνδυάζει τη θεωρία με την πρακτική εξαρχής, ενώ ένα μάθημα εξ αποστάσεως επιτρέπει 12 μήνες αυτοεκπαίδευσης από το σπίτι και επομένως είναι δυνατό, για παράδειγμα, ως εργασία μερικής απασχόλησης. Τόσο η κανονική όσο και η διπλή ή εξ αποστάσεως εκπαίδευση πρέπει να συμπληρώνονται με άδεια εκπαιδευτή.

Πρακτικές για να ξεκινήσετε

Κατ’ αρχήν, η πρακτική άσκηση είναι απαραίτητη για το επάγγελμα του γυμναστή, όπως και σε όλα τα άλλα επαγγέλματα, αφού η πρακτική εμπειρία πρέπει πάντα να αποδεικνύεται. Εκτός από την προπόνηση ή τη μελέτη, αξίζει επομένως να κάνετε πρακτική άσκηση ή, αν είναι δυνατόν, να κάνετε μια μίνι δουλειά σε ένα γυμναστήριο. Μαθαίνεις με πρακτικό τρόπο από εκπαιδευμένο προσωπικό και μπορεί επίσης να ξέρεις από νωρίς σε ποια κατεύθυνση θα ήθελες να ειδικευτείς αργότερα.

Άδεια προπονητή ως απαραίτητο αγαθό

Εκτός από τις επιλογές εισόδου που έχουν ήδη αναφερθεί στο επάγγελμα του γυμναστή, είναι πάντα απαραίτητο να μπορείτε να προσκομίσετε άδεια προπονητή, γνωστή και ως άδεια προπονητή. Ανάλογα με την κατάρτιση ή το μάθημα σπουδών, μπορεί ήδη να αποκτηθεί σε αυτό το πλαίσιο, ακόμη και με μαθήματα εξ αποστάσεως, διαφορετικά πρέπει να γίνει ανεξάρτητα. Κανείς δεν μπορεί να εκπαιδευτεί χωρίς αυτό το πιστοποιητικό.

Η άδεια προπονητή C είναι το πρώτο επίπεδο, με το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο ανειδίκευτη εργασία σε γυμναστήρια και συχνά απαιτείται για θέσεις εργασίας μίνι ή μερικής απασχόλησης. Δεν επιτρέπεται ακόμη η εκπαίδευση ατόμων με αυτό, τουλάχιστον για αυτό απαιτείται η άδεια Β. Ως υποψήφιος γυμναστής, η άδεια Β μπορεί να αποκτηθεί αμέσως χωρίς να χρειάζεται να έχετε άδεια Γ.

Η άδεια Α, όμως, μπορεί να γίνει μόνο με βάση την άδεια Β – ως επέκταση. Αυτό επιτρέπει ακόμη και σε έναν γυμναστή να εκπαιδεύει ανταγωνιστικούς αθλητές.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αποκτήσετε άδεια προπονητή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μέσω τοπικών συλλόγων ή ενώσεων, σε μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο σε εξειδικευμένες ακαδημίες ή διαδικτυακά, μέσω μαθημάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να είστε τουλάχιστον 16 ετών και να δείχνετε υψηλό επίπεδο δέσμευσης και συγγένεια για τον αθλητισμό.

Απαιτήσεις για να εργαστείτε ως γυμναστής

Στην πραγματικότητα, η άδεια του προπονητή είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για να μπορέσει να εργαστεί ως γυμναστής. Ενώ πολλές θεωρητικές γνώσεις έχουν ήδη μεταδοθεί στην προαναφερθείσα εκπαίδευση ή σεμινάρια, αυτή πρέπει να επεκταθεί αναλόγως με την άδεια εκπαιδευτή προκειμένου να επιτρέπεται η εκπαίδευση ατόμων σε έναν χώρο εκπαίδευσης. Ως εκ τούτου, αυτό μπορεί συχνά να αποκτηθεί ως μέρος εκπαίδευσης ή σπουδών. Η άδεια εκπαιδευτή λοιπόν αποδεικνύει τα αντίστοιχα ολοκληρωμένα προσόντα σχετικά με τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις του εκπαιδευτή.

Φυσικά, πρέπει να πληρούνται και ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορείς να κάνεις κάποια προπόνηση ή να μπορείς να εγγραφείς σε κάποιο αθλητικό μάθημα. Κυρίως πρόκειται για το απολυτήριο και τους βαθμούς που επιτεύχθηκαν.

Τι μαθήματα μπορούν να κάνουν οι γυμναστές;

Πολλοί γυμναστές ειδικεύονται σε έναν συγκεκριμένο τομέα κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Υπάρχουν πολλά μαθήματα περαιτέρω κατάρτισης που διδάσκουν ορισμένες μεθόδους εκπαίδευσης, για παράδειγμα. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να αποκτήσετε περαιτέρω εκπαίδευση ως ειδικός προπονητής για ηλικιωμένους ή για προπόνηση πλάτης, για προπόνηση με σύρμα και ελεύθερα βάρη, για ομοιοπαθητική ή για προπόνηση μικρών ομάδων. Δεδομένου ότι μια υγιεινή διατροφή πρέπει πάντα να λαμβάνεται υπόψη σε ένα αθλητικό πλαίσιο, υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για τους γυμναστές να ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα.

Αυτή η περαιτέρω εκπαίδευση επιτρέπει πιο συγκεκριμένους τομείς εφαρμογής σε γυμναστήρια ή ξενοδοχεία ευεξίας και παρόμοιες εγκαταστάσεις.

Πού εργάζονται οι γυμναστές;

Πρώτα και κύρια, θα βρείτε εκπαιδευμένους γυμναστές σε γυμναστήρια ή αθλητικά στούντιο ή σε κλαμπ. Δραστηριοποιούνται επίσης σε αθλητικούς συλλόγους, σε ξενοδοχεία και εγκαταστάσεις αναψυχής, σε εταιρείες με αθλητικές εγκαταστάσεις για εργαζόμενους ή σε κέντρα φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης. Αυτό εξαρτάται πάντα από τις σχετικές ειδικότητες και την επαγγελματική εμπειρία.

Εκτός από γυμναστές που απασχολούνται σε γυμναστήρια, υπάρχουν φυσικά και αυτοαπασχολούμενοι personal trainers που έχουν ολοκληρώσει επιπλέον εκπαίδευση. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει πνευματική εκπαίδευση και καθοδήγηση, καθώς και τεχνογνωσία διαδικτυακού μάρκετινγκ, προκειμένου να είναι σε θέση να εκπαιδεύει τους ανθρώπους μεμονωμένα.

Σήμερα, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες γυμναστές εστιάζουν επίσης στην online εκπαίδευση μέσω διαφόρων πλατφορμών βίντεο για να μπορούν οι άνθρωποι να προπονούνται από το σπίτι. Απαιτούνται ορισμένες γνώσεις για αυτό, καθώς εκτός από τη διδασκαλία του εκπαιδευτικού περιεχομένου, είναι επίσης απαραίτητη η λήψη και η επεξεργασία του υλικού βίντεο και, φυσικά, πρέπει να διαφημιστείτε.

συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εισόδου για να γίνετε γυμναστής. Πάνω απ’ όλα, όμως, μετράει η άδεια εκπαιδευτή και η αποδεδειγμένη πρακτική εμπειρία για την επιτυχία. Στη συνέχεια, μπορούν να ολοκληρωθούν πολλά διαφορετικά σεμινάρια περαιτέρω κατάρτισης προκειμένου να εξειδικευτείτε σε ορισμένες μεθόδους κατάρτισης και έτσι να έχετε καλύτερες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας. Δεδομένου ότι η ζήτηση για personal trainers αυξάνεται διαρκώς, η πρόσθετη εκπαίδευση είναι πραγματικά πάντα χρήσιμη. Ειδικά μέσω του διαδικτύου υπάρχουν πολλές πρόσθετες δυνατότητες υποστήριξης των ανθρώπων στην επίτευξη των στόχων τους ως γυμναστής. Επομένως, αυτό το επάγγελμα θα συνεχίσει να είναι πολύ δημοφιλές στο μέλλον και οι προοπτικές εργασίας για εκπαιδευμένους γυμναστές θα είναι πιθανώς πάντα συγκριτικά καλές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *