Πώς να βρείτε τα τέλεια μπαστούνια

By | April 28, 2023

Σκανδιναβικό περπάτημα: πώς να υπολογίσετε το μέγεθος των πόλων σας

Ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν επιλέγετε σκανδιναβικούς στύλους πεζοπορίας; Βρείτε το σωστό μήκος. Μόνο τότε μπορείτε να εκτελέσετε σωστά την τεχνική και να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του αθλήματος. παίξτε σε αυτό ύψος και μήκος διασκελισμού κρίσιμο ρόλο. Ποιος είναι όμως ο καλύτερος τρόπος υπολογισμού του μήκους;

Ως εμπειρικός κανόνας, μπορείτε να ανατρέξετε στα παρακάτω τύπος προσανατολίζομαι:

Για παράδειγμα, αν έχετε ύψος 1,80 cm, ένα ραβδί μήκους περίπου. Τα 119 cm είναι μια καλή επιλογή. Πολλά μη ρυθμιζόμενα μπαστούνια σκανδιναβικού περπατήματος που διατίθενται στο εμπόριο («μπαστούνια σταθερού μήκους») έχουν μήκος μεταξύ 90 και 140 cm. Φυσικά στην αγορά κυκλοφορούν και ατομικά ρυθμιζόμενα sticks («τηλεσκοπικά sticks»). Θα πρέπει να το βρείτε εδώ.

Τι άλλο είναι σημαντικό κατά την επιλογή;

Ο τύπος σας δίνει έναν πρόχειρο οδηγό. Ωστόσο: Για να βρείτε τους τέλειους στύλους για ένα άτομο, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το ατομικό ύψος καθώς και το ύψος ανατομία λαμβάνω υπ’όψιν. Κατά την επιλογή, θα πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη η στάση του ατόμου. Με άλλα λόγια: οι λαβές πρέπει να είναι όπως επίπεδο με τα χέρια σας να είναι μόλις οι αγκώνες γύρω 90° τόξο.

Είναι επίσης σημαντικά για την άνετη και ασφαλή προπόνηση Σκανδιναβικές λαβές για περπάτημα. Πολλοί ειδικοί προτείνουν λαβές φυσικός φελλός. Τα πλεονεκτήματα? Το υλικό έχει καλή αίσθηση στο χέρι και απορροφά γρήγορα τον ιδρώτα, κάτι που με τη σειρά του εξασφαλίζει ασφαλές κράτημα κατά το περπάτημα.

Επίσης το ιμάντες χεριών θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την αγορά – και θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσαρμόσιμο.

Υπόδειξη: Οι αρχάριοι θα πρέπει να έχουν περισσότερες πιθανότητες πιο κοντά μπαστούνια πιάσιμο. Γιατί; Το μήκος του διασκελισμού είναι συνήθως πολύ μικρότερο για νεοφερμένους που πρέπει ακόμα να μάθουν τη σωστή τεχνική.