Πότε απαιτείται τι είδους φροντίδα;

By | May 22, 2023

Για όλους όσους φροντίζονται στους δικούς τους τέσσερις τοίχους, υπάρχει η επιλογή βραχυχρόνιας, ημερήσιας ή νυχτερινής φροντίδας. Ρυθμίζεται με νόμο ότι όσοι έχουν ανάγκη περίθαλψης και φροντίζονται στο σπίτι δικαιούνται και θέση σε βραχυχρόνια φροντίδα. Αυτή η μορφή ημι-οικιακής φροντίδας – η ημερήσια και η νυχτερινή φροντίδα είναι ειδικές παραλλαγές της για την ημέρα ή τη νύχτα – προορίζεται να εξασφαλίσει τη φροντίδα που χρειάζεται. Στην πράξη, η ημερήσια ή νυχτερινή φροντίδα χρησιμοποιείται συχνά για να ανακουφίσει τους φροντιστές της οικογένειας. Η βραχυπρόθεσμη περίθαλψη μπορεί επίσης να διευκολύνει τη μετάβαση στην κατ’ οίκον νοσηλεία ως συνέχεια της νοσοκομειακής περίθαλψης. Εάν έχετε επίπεδο φροντίδας μεταξύ 2 και 5, θα λάβετε ένα εκ του νόμου μέγιστο ποσό από το ταμείο ασφάλισης περίθαλψης.

Εσωτερική περίθαλψη για εντατική ιατρική περίθαλψη

Η ενδονοσοκομειακή περίθαλψη είναι η πιο εντατική μορφή φροντίδας. Αυτή η μορφή φροντίδας προσφέρεται σε οίκους ευγηρίας και ευγηρίας. Οι ηλικιωμένοι φροντίζονται από εκπαιδευμένο εξειδικευμένο προσωπικό, παρόμοια με τη γηριατρική μονάδα σε ένα νοσοκομείο. Μπορεί να είναι απαραίτητο να μετακομίσετε σε μονάδα νοσηλείας εάν, μετά από μεγαλύτερη παραμονή στο νοσοκομείο, δεν είναι πλέον δυνατή η επιστροφή στην κατ’ οίκον φροντίδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν ο ηλικιωμένος έχει σαφώς χάσει την κινητικότητά του και δύσκολα μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη δεν αντιμετωπίζονται μόνο ασθένειες και πληγές, αλλά και τα καθημερινά μέτρα υγιεινής και η διανομή γευμάτων αναλαμβάνονται και στην ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.

Παρηγορητική και νοσηλευτική φροντίδα – υποστήριξη στην τελευταία φάση της ζωής

Βασικά, τόσο η παρηγορητική φροντίδα όσο και η φροντίδα του ξενώνα αναφέρονται στην υποστήριξη και φροντίδα των ηλικιωμένων στην τελευταία φάση της ζωής τους. Συχνά εντοπίζονται στην περιοχή νοσηλείας. Για παράδειγμα, η μονάδα ανακουφιστικής φροντίδας βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ ο ξενώνας είναι συχνά μια εξωτερική εγκατάσταση. Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες παρηγορητικής και νοσηλευτικής φροντίδας προσφέρονται όλο και περισσότερο σε εξωτερικά ιατρεία. Έτσι, εάν ζείτε στο σπίτι, μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από την παρηγορητική φροντίδα και τη φροντίδα του ξενώνα. Ενώ η παρηγορητική ιατρική εστιάζει στην ανακούφιση των συνεπειών μιας ασθένειας, η φροντίδα του ξενώνα επικεντρώνεται περισσότερο στην ψυχική υποστήριξη για τους σοβαρά άρρωστους και τους ετοιμοθάνατους.

Συμπέρασμα: Τελικά, το εύρος της φροντίδας και τα οικονομικά περιθώρια είναι καθοριστικά

Το είδος της φροντίδας που χρειάζεται ένας ηλικιωμένος εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας του και μερικές φορές από τα οικονομικά του περιθώρια. Παρόλο που υπάρχουν βαθμοί περίθαλψης, πίσω από τους οποίους κρύβονται όχι μόνο περιορισμοί, αλλά και οφέλη, ωστόσο, στα γηρατειά είναι σημαντικό να σταθμίζονται οι επιλογές για φροντίδα στο σπίτι, σε υποβοηθούμενη διαβίωση ή ενδονοσοκομειακή περίθαλψη με τα οφέλη του ταμείου ασφάλισης περίθαλψης . Είναι επίσης κρίσιμης σημασίας κατά πόσον οι συγγενείς που φροντίζουν μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *