Πόσο ασφαλή είναι τα αντισυλληπτικά υπόθετα;

By | May 15, 2023

Τι είναι το κολπικό υπόθετο;

Το κολπικό υπόθετο είναι ένα υπόθετο που εισάγεται στον κόλπο πριν από το σεξ και αποτρέπει την εγκυμοσύνη. Το υπόθετο διαλύεται στον κόλπο και απελευθερώνει το δραστικό συστατικό – κυρίως Nonoxinol-9 – ελεύθερο, που σχηματίζει ένα φράγμα μπροστά από τον τράχηλο. Nonoxinol-9 είναι ένα λεγόμενο σπερματοκτόνο, που σκοτώνει το σπέρμα και έτσι εμποδίζει τη γονιμοποίηση. Το κολπικό υπόθετο είναι ένα από αυτά χημικές μεθόδους αντισύλληψης και, σε αντίθεση με το αντισυλληπτικό χάπι ή το σπιράλ ορμονών, δεν χρησιμοποιούνται ορμόνες.

Επίσης συναρπαστικό: 4 εναλλακτικές λύσεις χωρίς ορμόνες για το χάπι >>

Πόσο ασφαλή είναι τα αντισυλληπτικά υπόθετα;

Ως αντισυλληπτικό, το αντισυλληπτικό, ειδικά σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, σχετίζεται με α Δείκτης μαργαριταριών μεταξύ 3 και 21 όχι ιδιαίτερα σίγουρος. Ο αριθμός λέει ότι μεταξύ 3 και 21 στις 100 γυναίκες έμειναν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο χρησιμοποιώντας το υπόθετο. Ο λόγος της αβεβαιότητας: το αντίστοιχο σπερματοκτόνο είναι αποτελεσματικό μόνο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι συνήθως μερικές ώρες. Η αποτελεσματικότητα των μεθόδων αντισύλληψης μπορεί να αυξηθεί με πρόσθετες άλλες μέθοδοι, όπως ένα διάφραγμα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε. Ένα προφυλακτικό μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί εκτός από ένα αντισυλληπτικό υπόθετο.

Επίσης: Λόγω του σπερματοκτόνου που περιέχεται στα κολπικά υπόθετα, η χρήση αλλεργική αντίδραση αιτία στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Για παράδειγμα, η Nonoxinol-9 μπορεί να ερεθίσει τους ευαίσθητους βλεννογόνους και να οδηγήσει σε συμπτώματα όπως κάψιμο, ζέστη ή κνησμό. Επιπλέον, τα αντισυλληπτικά όπως οι κολπικοί πεσσοί δεν προστατεύουν από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η μόλυνση από τον ιό HIV ή η σύφιλη.

Επίσης ενδιαφέρον: Έγκυος παρά το χάπι – είναι τόσο πιθανό >>

Κολπικά υπόθετα: Έτσι λειτουργεί η εφαρμογή

Εισαγάγετε την κολπική ουλίτιδα τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σεξ βαθιά στον κόλπο, μέχρι τον τράχηλο. Εκεί διαλύεται από τη θερμότητα του σώματος ώστε να σχηματιστεί αφρός μπροστά από τον τράχηλο και να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να περιμένετε πραγματικά όλη την ώρα πριν κάνετε σεξουαλική επαφή, καθώς το υπόθετο πρέπει πρώτα να διαλυθεί εντελώς για να έχει πλήρες αποτέλεσμα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι παρόν μόνο εντός δύο ωρών από την εισαγωγή, γι’ αυτό θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα νέο υπόθετο μετά από αυτό το διάστημα εάν θέλετε να κάνετε σεξ (ξανά).

Σπουδαίος: Στην περίπτωση των υπόθετων που περιέχουν τη δραστική ουσία χλωριούχο βενζαλκόνιο ως σπερματοκτόνο, θα πρέπει να τα χρησιμοποιείτε αμέσως μετά την επαφή μην χρησιμοποιείτε σαπούνικαθώς αυτό μπορεί να κάνει το σπερματοκτόνο λιγότερο αποτελεσματικό.

Σε ποιους είναι κατάλληλα τα υπόθετα;

Λόγω του χαμηλού επιπέδου ασφάλειας, τα κολπικά υπόθετα δεν είναι κατάλληλα ως το μοναδικό αντισυλληπτικό για γυναίκες που δεν θέλουν να τεκνοποιήσουν. Ωστόσο, σε συνδυασμό με ένα προφυλακτικό, αντιπροσωπεύουν μια πιθανή εναλλακτική λύση για γυναίκες που για λόγους υγείας δεν πρέπει να χρησιμοποιεί ορμονική αντισύλληψη ή μόνο για γυναίκες σπάνια σεξουαλικά ενεργός και επομένως δεν απαιτούν μόνιμη αντισύλληψη. Ένα άλλο πλεονέκτημα: τα κολπικά υπόθετα είναι χωρίς ιατρική συνταγή διατίθεται στο φαρμακείο.

Επίσης συναρπαστικό: Αντισύλληψη χωρίς ορμόνες – επισκόπηση των μεθόδων >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *