Πόσες θερμίδες καίτε;

By | May 8, 2023

Γνωρίζουμε ακόμα το σχοινάκι από την παιδική μας ηλικία, εν τω μεταξύ έχει εξελιχθεί ακόμη και σε ένα είδος διαγωνισμού που ονομάζεται σχοινάκι. Και οι αθλητές ενσωματώνουν επίσης την προπόνηση με το σχοινί στην προπόνησή τους – κάθε άλλο παρά παιδικό παιχνίδι είναι. Το σχοινάκι σφίγγει τις γάμπες, δυναμώνει τον πυρήνα του σώματος και εκπαιδεύει τον συντονισμό μας. Οι αρχάριοι πρέπει να ξεκινήσουν με απλό άλμα στη θέση τους. Μόλις έχετε λίγη εξάσκηση, μπορείτε επίσης να κάνετε άλλες ασκήσεις όπως άλματα με ένα πόδι.

Είναι υγιές το σχοινάκι;

Το σχοινάκι είναι ένας συνδυασμός Δύναμη και αντοχή, που κάνει το άθλημα μια προπόνηση καρδιο που είναι ιδανική για αποτελεσματική καύση λίπους. Η αλληλουχία των βημάτων και του άλματος καταπονεί τους μύες μας: ειδικά το μύες της γάμπας και του μηρού, αλλά και τους μύες στην κοιλιά, την πλάτη και τα χέρια. Εκτελώντας την ακολουθία των κινήσεων χωρίς σκοντάφτισμα εκπαιδεύει επίσης τον συντονισμό μας. Επιπλέον, το σχοινάκι έχει κάποιες θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Όπως πολλά άλλα αθλήματα αντοχής, η προπόνηση με σχοινάκι ενισχύει τους πνεύμονές σας και ενισχύει την κυκλοφορία και τον μεταβολισμό σας.

Χάστε βάρος κάνοντας σχοινάκι

Το σχοινάκι είναι κατάλληλο για προθέρμανση πριν από άλλη προπόνηση καθώς και για εντατική προπόνηση καρδιο. Μέσα σε μισή ώρα μπορείτε να πηδήξετε με σχοινί 400 και 600 θερμίδες έγκαυμα, ανάλογα με το σωματικό βάρος και την ένταση των ασκήσεων.

Τα οφέλη του σχοινιού

 • Το σχοινάκι είναι κατάλληλο τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους
 • Το άθλημα μπορεί να εξασκηθεί με λίγη προσπάθεια και χαμηλό κόστος
 • Μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις οπουδήποτε – τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους
 • Μπορείτε επίσης να περάσετε την ώρα σας με μουσική ή ένα ηχητικό βιβλίο
 • Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορείτε να κάψετε αποτελεσματικά θερμίδες πηδώντας με σχοινί

Ποιο σχοινάκι είναι το σωστό;

Πολλά μοντέλα είναι πλέον διαθέσιμα σε διαφορετικά χρώματα, μήκη και σχήματα. Γενικά, τα ελαφριά, λεπτά πλαστικά σχοινιά είναι τα καλύτερα για αρχάριους. Επειδή το άλμα με σχοινιά από χάλυβα ή δέρμα είναι πιο δύσκολο, αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από προχωρημένους χρήστες. Για έμπειρους σχοινοφόρους υπάρχουν και σχοινιά με ενσωματωμένα βάρη. Μπορείτε να βρείτε το σωστό μήκος σχοινιού στέκοντας με τα δάχτυλα των ποδιών σας στη μέση του σχοινιού, λυγίζοντας τα χέρια σας και σφίγγοντας το σχοινί. Το σχοινί έχει το σωστό μήκος όταν οι λαβές φτάνουν ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Το δικό σας ύψος συν 91,5 θα πρέπει να έχει ως αποτέλεσμα το προτεινόμενο μήκος σχοινιού.

Σχοινάκι: πρέπει να το προσέξετε

 • Εάν έχετε προβλήματα στο γόνατο ή στις αρθρώσεις, είναι καλύτερα να αποφύγετε την προπόνηση. Το περπάτημα είναι μια καλή εναλλακτική για την απώλεια βάρους
 • Το σχοινάκι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μόνο όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή
 • Φροντίστε να κάνετε μια σωστή προθέρμανση πριν την άσκηση – με έμφαση στα χέρια και τους αστραγάλους σας
 • Η ταλάντευση του σχοινιού πρέπει να προέρχεται από τους καρπούς σας, όχι από τα χέρια σας
 • Το σχοινάκι δεν είναι κατάλληλο για άτομα που είναι υπέρβαρα, καθώς ασκεί υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις
 • Το σχοινάκι είναι λιγότερο για την οικοδόμηση μυών και πολύ περισσότερο για τον ορισμό των μυών

Υπόδειξη: Καίτε έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό θερμίδων όταν πηδάτε σχοινάκι με α Προπόνηση HIIT συνδυασμός. Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε ασκήσεις όπως burpees ή push-ups.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *