Πόσες θερμίδες έχει μια μπάλα παγωτό;

By | May 10, 2023

Πόσες θερμίδες έχει μια μεζούρα παγωτό;

Δεν μπορούμε να δώσουμε μια γενική απάντηση γιατί ο αριθμός των θερμίδων σε μια μπάλα παγωτού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Μια μέση μεζούρα παγωτό (περίπου 60-70 γραμμάρια) περιέχει συνήθως μεταξύ 100 και 150 θερμίδες. Ωστόσο, ορισμένες ποικιλίες μπορεί να περιέχουν περισσότερες θερμίδες, ιδιαίτερα εκείνες με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κρέμα ή σοκολάτα.

Το πιο σημαντικό είναι αυτό είδος παγωτού:

  • σε μια σφαίρα παγωτό κρέμα βάλτε περίπου 200 kcal.
  • Μια μερίδα παγωτό γάλα φτάνει σε περίπου 140 θερμίδες.
  • σερμπέτι μπορεί να μειώσει αυτή την τιμή με περίπου. 125 kcal.
  • Περιέχει τις λιγότερες θερμίδες ανά μεζούρα σερμπέτι: Αφήστε περίπου 50 έως 80 kcal ανά μεζούρα.

Αν θέλετε να απολαύσετε φαγητό με λίγες θερμίδες, μπορείτε για παράδειγμα να παραγγείλετε στο περίπτερο του παγωτού Παγωτό λεμόνι ή παγωτό φράουλα αποφασίζω. Αυτές οι ποικιλίες έχουν συγκριτικά λίγες θερμίδες. Με την προϋπόθεση ότι δεν είναι γεμάτα με επιπλέον ζάχαρη ή επιπλέον κρέμα.

>> Το πιο υγιεινό παγωτό: Οι 3 καλύτερες ποικιλίες

Βάφλα εναντίον κούπας

Το αν το παγωτό σε χωνάκι ή σε φλιτζάνι είναι καλύτερο εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το χωνάκι παγωτού γιατί απλά δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την τραγανή γεύση του χωνιού. Άλλοι προτιμούν το χωνάκι παγωτού γιατί είναι πιο εύκολο να το κρατάτε και να το φάτε και είναι λιγότερο ακατάστατο. Ωστόσο, με το παγωτό σε ένα φλιτζάνι, αναπόφευκτα υπάρχει περισσότερη σπατάλη. Μια βάφλα, από την άλλη, τρώγεται απλά μαζί της. Από άποψη βιωσιμότητας, το παγωτό στο χωνάκι κερδίζει.

Ο γενικός κανόνας: Το ποιοτικό παγωτό με φυσικά συστατικά και πλούσια υφή μπορεί να είναι νόστιμο τόσο σε χωνάκι όσο και σε φλιτζάνι.

Τελικά, είναι θέμα προσωπικού γούστου και προτιμήσεων. Δοκιμάστε και τα δύο είδη και αποφασίστε μόνοι σας ποιο προτιμάτε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *