Πόνος στις αρθρώσεις: αιτίες, θεραπεία και άλλα

By | April 18, 2023

Ο πόνος στις αρθρώσεις μπορεί να έχει διάφορες αιτίες – μεταξύ άλλων, τα συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από τραυματισμούς, λοιμώξεις από παθογόνα, εναποθέσεις ουρικού οξέος, φθορά των αρθρώσεων ή φλεγμονή της άρθρωσης.

Πόνοι στις αρθρώσεις από ρευματισμούς

Στους ρευματισμούς, γνωστό και ως ρευματοειδή αρθρίτιδα, οι αρθρώσεις φλεγμονώνονται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πόνο και τελικά ακόμη και δυσκαμψία. Θα σας εξηγήσουμε ποια συμπτώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αναγνωρίσετε την ασθένεια, ποια μπορεί να είναι η θεραπεία και ποιες θεραπείες ή οικιακές θεραπείες μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στους πάσχοντες.

Εδώ μπορείτε να μάθετε ποιες είναι οι καλύτερες τροφές για τη φλεγμονή των αρθρώσεων >>

ζώντας με οστεοαρθρίτιδα

Λόγω παραγόντων όπως η αύξηση της ηλικίας, η κληρονομικότητα ή η λανθασμένη φόρτιση, το προστατευτικό στρώμα του χόνδρου στις αρθρώσεις μας μπορεί να γίνει πιο λεπτό. Αυτή η φθορά της άρθρωσης ονομάζεται αρθροπάθεια. Μαζί μας θα μάθετε πώς ακριβώς αναπτύσσεται ο πόνος στις αρθρώσεις, ποια είδη αθλημάτων μπορούν να εξουδετερώσουν την εξέλιξή του, ποια δίαιτα μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα και ποιες θεραπείες στο σπίτι μπορούν να βοηθήσουν.

Αυτά τα 3 συμπτώματα μπορεί να υποδηλώνουν αρθροπάθεια >>

οξείες κακώσεις

Δεν έχει σημασία αν είναι στριμμένο πόδι, το λεγόμενο γόνατο του δρομέα, πόνος στον ώμο, αγκώνα του τένις, κήλη δίσκου ή παγιδευμένη ισχιαλγία – μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια από εμάς με οξείς τραυματισμούς σε αρθρώσεις και τένοντες. Εδώ μπορείτε να μάθετε τα πάντα για τα συμπτώματα, τις ασκήσεις, τις θεραπείες στο σπίτι και τη θεραπεία.

Αυτοί οι τύποι αθλημάτων είναι εύκολοι στις αρθρώσεις σας >>