Πόνος στα νεφρά: αιτίες, συμπτώματα, θεραπεία

By | April 30, 2023

Τι συμβαίνει όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά;

Η δουλειά των νεφρών είναι να φιλτράρουν το αίμα μας. Αυτό είναι περίπου 180 λίτρα αίματος την ημέρα. Φυσικά, όταν αυτό σταματήσει να λειτουργεί σωστά, έχει σοβαρές επιπτώσεις στο σώμα. Ο ιστός αποθηκεύει όλο και περισσότερο νερό, κατά προτίμηση στα πόδια. Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι συνέπεια κατεστραμμένων νεφρών. Η αναιμία επίσης δεν είναι μια σπάνια δευτερογενής νόσος.

Επίσης ενδιαφέρον: Μεταμόσχευση νεφρού – εξηγείται εν συντομία >>

Πιθανές συνέπειες πόνου στα νεφρά

Ο πόνος στα νεφρά δεν είναι μόνο πολύ άβολος, αλλά μπορεί επίσης να είναι απειλητικός για τη ζωή. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η νεφρική νόσος μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε νεφρική ανεπάρκεια σε ορισμένες περιπτώσεις. Η νεφρική ανεπάρκεια είναι επείγουσα ιατρική κατάσταση. Το μόνο που βοηθά εδώ είναι το πλύσιμο του αίματος. Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται ακόμη και μεταμόσχευση νεφρού. Αν λοιπόν υποφέρετε από πόνους στα νεφρά για περισσότερες από δύο ημέρες, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον γιατρό σας και να διευκρινίσετε την αιτία. Εάν ο πόνος στα νεφρά συνοδεύεται από πυρετό, κράμπες στην κοιλιά, αίμα στα ούρα ή ρίγη, δεν πρέπει να χάνετε καθόλου χρόνο. Οι νεφρικές παθήσεις που αναγνωρίζονται έγκαιρα είναι εύκολα θεραπεύσιμες. Στις πιο σπάνιες περιπτώσεις, πρέπει να αναμένεται μόνιμη βλάβη στα νεφρά.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες ασθένειες που βλάπτουν τα νεφρά. Ο διαβήτης είναι μια από εκείνες τις ασθένειες που βλάπτουν τα νεφρά με την πάροδο του χρόνου. Αρκετοί διαβητικοί χρειάζονται αιμοκάθαρση και πρέπει να λαμβάνουν θεραπεία σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν. Οι μεταμοσχεύσεις νεφρού είναι πλέον παρεμβάσεις σχεδόν ρουτίνας. Η ζωή δεν είναι δυνατή χωρίς ένα λειτουργικό νεφρό. Οι εργασίες που πρέπει να εκτελούν τα νεφρά μας είναι πολύ σημαντικές. Επομένως, μπορεί κανείς μόνο να συμβουλεύσει όλους να προστατεύουν αυτά τα όργανα όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε να πετύχετε πολλά με έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Επίσης ενδιαφέρον: Προπόνηση και ενδυνάμωση του πυελικού εδάφους >>

Αποτρέψτε τον πόνο στα νεφρά – πώς λειτουργεί!

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα νεφρά σας υγιή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ενας δίαιτα χαμηλή σε αλάτι μπορεί να αποτρέψει τις πέτρες στα νεφρά. Η καθημερινή πρόσληψη υγρών είναι σημαντικό. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο με τρία λίτρα νερό την ημέρα. Αυτό ξεπλένει πολύ όμορφα τα νεφρά, κάτι που είναι ένας καλός τρόπος για την πρόληψη λοιμώξεων.

Εδώ θα βρείτε μια έξυπνη υπενθύμιση για κανονικό ποτό >>

Οι λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης πρέπει επίσης να αντιμετωπίζονται εγκαίρως. Ορισμένες λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης μπορούν να αποφευχθούν ακολουθώντας απλούς κανόνες. Το χειμώνα θα πρέπει μην κάθεστε σε κρύα, υγρά παγκάκια Ή φορέστε crop top. Γενικά, η καλύτερη προστασία εδώ είναι η θέρμανση των νεφρών.

Αυτό το θερμαντήρα νεφρών είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους πελάτες της Amazon >>

Τι να κάνετε με τον πόνο στα νεφρά: σπιτικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποφύγετε τυχόν πόνο στα νεφρά ή προβλήματα στα νεφρά ελέγξτε το από γιατρό το συντομότερο δυνατό. Τα ακόλουθα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανακούφιση ή την υποστήριξη της ιατρικής θεραπείας στο μεταξύ σπιτικές θεραπείες βοήθεια:

  • Διατηρήστε ζεστά τα νεφρά και ολόκληρο το σώμα: Η θερμότητα βοηθά στη χαλάρωση των μυών και στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος. Δύο επιδράσεις που μπορούν να έχουν καταπραϋντική επίδραση στον πόνο στα νεφρά. Καθίστε ή ξαπλώστε με ένα μπουκάλι ζεστού νερού και ένα άνετο Οροφή στον καναπέ σου και προσπάθησε χαλαρώστε. Με το μπουκάλι ζεστού νερού, βεβαιωθείτε ότι κανένα ζεμάτισμα υποφέρετε εάν το μπουκάλι μείνει στην ίδια περιοχή του δέρματος για πολύ καιρό σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Αλλάζετε θέσεις κάθε λίγα λεπτά και χαρείτε το δέρμα σας διαλείμματα ενδιάμεσα από τη ζέστη.
  • Πίνετε πολύ, αλλά μην το παρακάνετε: Το τσάι τσουκνίδας ή πικραλίδας έχει διουρητική δράση, απομακρύνει τα βακτήρια και συμβάλλει στην ισορροπία των υγρών σας. Ωστόσο, μην το παρακάνετε με το ποτό: 2 έως το πολύ 3 λίτρα την ημέρα είναι απολύτως επαρκή. Τα υπερβολικά υγρά μπορούν πραγματικά να βλάψουν το σώμα, καθώς αυτό αραιώνει πολύ τη συγκέντρωση αλατιού. Ενας χαμηλό αλάτι (Υπονατριαιμία) βλάπτει τα κύτταρα του σώματος. Ο ζωμός λαχανικών μπορεί να είναι μια χρήσιμη προσθήκη εδώ.
  • Υγιεινή διατροφή: Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι φυσικά πάντα σημαντική. Ωστόσο, όταν υποφέρετε από μια ασθένεια ή πόνο, το σώμα σας χρειάζεται όλα τα υγιεινά θρεπτικά συστατικά που μπορεί να λάβει. Τα επιβλαβή θρεπτικά συστατικά, από την άλλη πλευρά, τροφοδοτούν τη φλεγμονή και επιβραδύνουν τη διαδικασία επούλωσης. Επομένως, αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού, κρέατος και μείνετε μακριά από το αλκοόλ. Τροφές όπως τα μήλα, το τζίντζερ και ο χυμός λεμονιού μπορούν να βοηθήσουν.
  • Βοήθεια από βιβλία: Υπάρχουν υπέροχα βιβλία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επαναφέρετε τα νεφρά σας σε καλό δρόμο: Στο “Επανεκκίνηση για τα νεφρά” της Δρ Andrea Flemmer, θα μάθετε πώς να καθαρίζετε φυσικά και να ενισχύετε μόνιμα ζωτικά όργανα. Στο βιβλίο «Eating Deliciously – Kidney Diseases» της Barbara Börsteken θα βρείτε πάνω από 120 συνταγές που ανακουφίζουν τα νεφρά.

Βίντεο: 7 συμβουλές για υγιή νεφρά