Πυρετός μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης: πρέπει να το γνωρίζετε

By | May 22, 2023

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (STIKO) του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) συμβουλεύει άτομα άνω των 60 ετών, έγκυες γυναίκες, χρόνια πάσχοντες, κατοίκους γηροκομείων και γηροκομείων και άτομα που έχουν μεγάλη ανθρώπινη επαφή στην εργασία να έχουν ετήσια γρίπη. εμβολιασμός το φθινόπωρο. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης από γρίπη και να προστατεύσει από μια σοβαρή πορεία.

Εμβολιασμός κατά της γρίπης: Αυτές οι αντιδράσεις εμβολιασμού μπορεί να εμφανιστούν

Το εμβόλιο της γρίπης θεωρείται πολύ καλά ανεκτό. Όταν ένα αδρανοποιημένο εμβόλιο με ένεση, μπορεί να εμφανιστούν τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης. Σε ένα ζωντανό εμβόλιοχορηγούμενο ως ρινικό σπρέι μπορεί να προκαλέσει προσωρινή ρινική συμφόρηση. Ανεξάρτητα από το εμβόλιο, αντιδράσεις εμβολιασμού μπορεί να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό μοιάζουν με το κοινό κρυολόγημα και που δείχνουν ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιμετωπίζει το εμβόλιο. «Κατά κανόνα, αυτά τα συμπτώματα υποχωρούν χωρίς συνέπειες μέσα σε μία έως δύο ημέρες», λέει το Ινστιτούτο Robert Koch.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εξάντληση, πονοκέφαλο και πόνους στο σώμα ή πυρετό, που συνήθως μπορεί να εμφανιστούν λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό.

Πυρετός μετά τον εμβολιασμό κατά της γρίπης: Αυτές οι σπιτικές θεραπείες βοηθούν

Ο πυρετός μπορεί να μειωθεί με σπιτικές θεραπείες. Επειδή ιδρώνετε περισσότερο, πρέπει να πίνετε πολύ για να αντισταθμίσετε την αυξημένη απώλεια υγρών. Τα αφεψήματα από βότανα και το νερό είναι καλές επιλογές. Το κλασικό μεταξύ των δοκιμασμένων και δοκιμασμένων συμβουλών κατά του πυρετού είναι τα περιτυλίγματα μόσχων. Τα δροσερά περιτυλίγματα μειώνουν τη θερμοκρασία του σώματος. Οι πλύσεις είναι επίσης ευχάριστες και δροσερές. Με ένα πανί, το πυρετώδες άτομο τρίβεται από πάνω προς τα κάτω. Πιστός στο μότο «ο ύπνος είναι το καλύτερο φάρμακο», θα πρέπει να ξεκουράζετε το σώμα σας και τον εαυτό σας αρκετή για να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Παυσίπονα μετά το εμβόλιο της γρίπης

Εάν η θερμοκρασία σας ανέβει πάνω από 39 βαθμούς, μπορείτε να πάρετε παυσίπονα που μειώνουν τον πυρετό, όπως ιβουπροφαίνη, ακεταμινοφαίνη ή ασπιρίνη. Στην ιδανική περίπτωση, δεν πρέπει να παίρνετε παυσίπονα ως προληπτικό μέτρο ή αμέσως μετά τον εμβολιασμό, καθώς το φάρμακο περιέχει τα ένζυμα COX1 και COX2, τα οποία απελευθερώνουν αναλγητικά και αντιφλεγμονώδη αγγελιοφόρους ουσίες και μπορούν υπό ορισμένες συνθήκες να μειώσουν τον σχηματισμό αντισωμάτων και έτσι το αποτέλεσμα του εμβολιασμού.

Πότε στο γιατρό; Εάν έχετε πυρετό που διαρκεί αρκετές ημέρες, το σημείο της ένεσης είναι πρησμένο και υπερθερμασμένο ή αισθάνεστε σοβαρά άρρωστοι, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *