Προπόνηση κοιλιακών: Τα 5 μεγαλύτερα λάθη

By | May 11, 2023

Αυτά είναι τα 5 μεγαλύτερα λάθη στην προπόνηση κοιλιακών

Ακόμα κι αν είμαστε ευχαριστημένοι με την κατάσταση του υπόλοιπου σώματος μας, η κοιλιά θα μπορούσε πάντα να είναι λίγο πιο σφιχτή, σωστά; Δεν είναι για τίποτα που η κλασική ζώνη προβλημάτων είναι τόσο δύσκολο να καταπολεμηθεί. Μια επίπεδη κοιλιά ή ακόμα και ένα six-pack δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη με μερικές κοιλιακούς. Θα σας πούμε ποια τυπικά λάθη πρέπει να αποφύγετε κατά την εκγύμναση των κοιλιακών μυών για να σφίξετε αποτελεσματικά τον κορμό σας.

Επίσης συναρπαστικό: Τα 7 μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν χάνουμε βάρος >>

1. Προσοχή μόνο στο στομάχι

Φυσικά και θέλουμε επίπεδη κοιλιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ασκήσεις μας πρέπει να επικεντρώνονται αποκλειστικά στο μπροστινό κέντρο του σώματος. Ο κορμός, οι γοφοί, οι ώμοι και η πλάτη μας σχηματίζουν μια λειτουργική μονάδα με το στομάχι μας. Γι’ αυτό να προπονείστε πάντα μαζί.

2. Υπερβολική ορμή

Ναι… το παραδεχόμαστε. Μερικές φορές κουνάμε λίγο υπερβολικά τα χέρια μας όταν κάνουμε sit-up, και τότε είναι πολύ πιο εύκολο. Αλλά εδώ ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα: Όποιος κάνει γρήγορες κινήσεις καίει θερμίδες, αλλά αφήνει τους μύες να δουλέψουν λιγότερο. Δεν μπορείτε να περιμένετε εντυπωσιακά αποτελέσματα six pack με αυτόν τον τρόπο. Καλύτερα: Εκτελέστε αργές, σκόπιμες κινήσεις για να προωθήσετε την ανάπτυξη των μυών. Εκπνεύστε όταν συσπάτε και εισπνεύστε όταν χαλαρώνετε.

3. Χωρίς ποικιλία

Μόλις διαλέξουμε με κόπο μερικές ασκήσεις που έχουμε απομνημονεύσει και μάθουμε πώς να τις κάνουμε σωστά, συχνά παραμένουμε σε αυτές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ωστόσο, αυτό είναι μάλλον αναποτελεσματικό. Οι μυϊκές μας ομάδες αναπτύσσονται σταθερά μόνο εάν εκτίθενται συνεχώς σε νέα ερεθίσματα. Επομένως, θα πρέπει να αλλάζετε το πρόγραμμα προπόνησής σας κάθε δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Αρκεί, για παράδειγμα, να προσθέτετε βάρη τακτικά.

Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες ασκήσεις για όμορφους κοιλιακούς >>

4. Καθημερινή προπόνηση

Ακόμα κι αν έχετε κίνητρο και ανυπόμονοι: Οι μύες χρειάζονται διαλείμματα αναγέννησης για να αναπτυχθούν. Μην κάνετε λοιπόν την ίδια προπόνηση κάθε μέρα. Ξεκουράστε τους κοιλιακούς σας για να αποκτήσετε τους κοιλιακούς που θέλετε.

Διαβάστε επίσης: Πόσο γρήγορα μπορείς να χτίσεις μυς; >>

5. Ακατάλληλη διατροφή

Όχι μόνο η προπόνηση των μυών, αλλά και η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο για ένα ορατό six-pack. Κανείς δεν επιτυγχάνει γυμνασμένους κοιλιακούς μόνο μέσω προπονήσεων! Για να γίνουν ορατοί οι κοιλιακοί μύες, το ποσοστό σωματικού λίπους πρέπει πρώτα να είναι πολύ χαμηλό (λιγότερο από 15 τοις εκατό για τους άνδρες και λιγότερο από το 20 τοις εκατό για τις γυναίκες). Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες είναι επίσης σημαντική για την οικοδόμηση μυών.

Επίσης ενδιαφέρον: Η σωστή διατροφή πριν την προπόνηση >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *