Πρέπει να ξέρεις τώρα!

By | May 4, 2023

Από το 1η Αυγούστου η νέα διάταξη τίθεται σε ισχύ ότι Όλοι οι ταξιδιώτες ηλικίας 12 ετών και άνω έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, απόδειξη ανάρρωσης ή απόδειξη πλήρους εμβολιασμού χρειάζεται να έχεις. Στη χώρα διακοπών μεταξύ α Περιοχή υψηλού κινδύνου (= περιοχές με ιδιαίτερα υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, επίπτωση επτά ημερών πάνω από 100) και περιοχή παραλλαγής ιού διακεκριμένος. Η υποχρέωση δοκιμής δεν ισχύει μόνο για αεροπορικά ταξίδια, αλλά και για ταξίδια με τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Υποχρεωτικός έλεγχος για ταξιδιώτες που επιστρέφουν: Όσοι έχουν εμβολιαστεί πρέπει να το γνωρίζουν αυτό!

Όποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως έχει αποτελεσματική εμβολιαστική προστασία, αλλά πρέπει να προέρχεται από α περιοχή ανησυχίας παραλλαγής ιού παρέχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής. Οι αποδείξεις εμβολιασμού ή ανάρρωσης δεν επαρκούν πλέον.

Έτσι λειτουργούν τα χειριστήρια εισόδου

Η απόδειξη αρνητικού αποτελέσματος πρέπει να υποβάλλεται στη χώρα διακοπών και να προσκομίζεται πριν από την απογείωση της πτήσης. Οι έλεγχοι στις ιδιωτικές μεταφορές θα πρέπει να ελέγχονται επιτόπου. Δεν πρέπει να υπάρχουν συνοριακοί έλεγχοι. Πριν ταξιδέψετε, πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση ψηφιακής εισόδου.

Κανόνες καραντίνας

  • Ποιος ως μη εμβολιασμένος ή μη αναρρωμένος από α περιοχή υψηλού κινδύνου Οι επιστροφές πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα για δέκα ημέρες, η οποία μπορεί να τερματιστεί μόνο από την πέμπτη ημέρα το νωρίτερο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Για παιδιά κάτω των δώδεκα ετών, η καραντίνα θα πρέπει να λήξει μετά την πέμπτη ημέρα μετά την είσοδο.
  • Κατά την επιστροφή από περιοχές με παραλλαγή του ιού, εξακολουθούν να παρέχονται 14 ημέρες οικιακής καραντίνας.

Εξαίρεση για μετακινούμενους και σύντομα ταξίδια

Ειδικοί κανόνες ισχύουν για τους μετακινούμενους και τα σύντομα ταξίδια. Η υποχρέωση δοκιμής ισχύει μόνο εάν προέρχεστε από περιοχή κινδύνου.

Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν οδηγούν τη διαδικασία μόλυνσης

Μέχρι στιγμής, το τεστ ήταν υποχρεωτικό για επιβάτες πτήσεων και ταξιδιώτες από περιοχές υψηλού κινδύνου που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού ή που έχουν αναρρώσει από τη νόσο Covid-19. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI), όσοι επιστρέφουν από τα ταξίδια είναι καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη της διαδικασίας μόλυνσης.

Σε σύγκριση με το καθημερινά θέματα Ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Marcus Söder δήλωσε: «Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μας διαβεβαίωσε τώρα ότι θα κάνει τα πάντα μέχρι την 1η Αυγούστου για να εισαγάγει μια ενιαία απαίτηση δοκιμών, όχι μόνο για τους αεροπορικούς ταξιδιώτες». Η Γερμανία χρειάζεται ξεκάθαρες γραμμές σε πρώιμο στάδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας για το φθινόπωρο. «Δεν μπορούμε απλά να σκοντάψουμε στο φθινόπωρο. Δεν θα είναι αρκετό να ελπίζουμε ότι το κύπελλο κορώνας θα μας περάσει πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές και ότι δεν θα χρειαστεί να αποφασίσουμε τίποτα», είπε ο Söder. Ωστόσο, υπάρχει κριτική για τη νέα υποχρέωση δοκιμών. Οι εφημερίδες των μέσων ενημέρωσης Funke Η ομάδα επικαλέστηκε την ομοσπονδιακή υπουργό Δικαιοσύνης Κριστίν Λάμπρεχτ, η οποία χαρακτήρισε αυτές τις εκτιμήσεις ως δυσανάλογες.

Βίντεο: Υποχρεωτικό τεστ για ταξιδιώτες που επιστρέφουν από την Κυριακή