Πρέπει να γνωρίζετε αυτούς τους 4 τύπους

By | May 2, 2023

Υπάρχουν πολλά δηλητηριώδη φυτά στη Γερμανία;

Όποιος σκέφτεται τη δηλητηριώδη χλωρίδα και πανίδα συνήθως φαντάζεται τροπικά τροπικά δάση με εξωτικά ζώα και φυτά. Αλλά δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε τόσο μακριά όσο τα τροπικά δάση και την Αυστραλία, αν θέλουμε να προσέχουμε τα φυσικά δηλητηριώδη πλάσματα. Σε αυτή τη χώρα υπάρχει ένα πλήθος πλασμάτων και φυτών που είναι εξαιρετικά τοξικά. Δηλητηριώδη φίδια ή έντομα όπως οι μέλισσες, οι σφήκες ή τα μυρμήγκια χρησιμοποιούν δηλητήριο για να αμυνθούν και να θηράξουν.

Επίσης ενδιαφέρον: Πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε αυτές τις δηλητηριώδεις αράχνες στη Γερμανία > >

Επιπλέον, η Γερμανία φιλοξενεί επίσης έναν τεράστιο αριθμό δηλητηριωδών φυτών. Μερικά, όπως ο κισσός, είναι γνωστό ότι προκαλούν ερεθισμό του δέρματος και εξανθήματα με τις ήπιες τοξίνες επαφής τους. Ωστόσο, άλλα φυτά είναι τόσο δηλητηριώδη που η κατανάλωση ορισμένων τμημάτων του φυτού είναι απειλητική για τη ζωή.

Προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τα εγγενή δηλητηριώδη φυτά μας, ο ειδικός βοτανικός κήπος στο Αμβούργο παρέχει πληροφορίες για τα δηλητηριώδη φυτά. Μετά από δημόσια ψηφοφορία, ο κήπος επιλέγει το Το δηλητηριώδες φυτό της χρονιάς. Το πρώτο δηλητηριώδες φυτό της χρονιάς παρουσιάστηκε το 2005.

4 δηλητηριώδη φυτά που μπορεί να είναι επικίνδυνα για εσάς

Μπλε μοναχός