Πονόδοντος σε μωρά και παιδιά: συμβουλές για γονείς

By | May 4, 2023

Ποιος δεν το ξέρει αυτό: Μαστιζόμενοι από πονόδοντο και τη γνώση ότι πρέπει πραγματικά να δούμε τον οδοντίατρο, εξακολουθούμε να τον αποφεύγουμε και ελπίζουμε ότι ο πόνος στα δόντια μας θα φύγει από μόνος του. Η συνέπεια; Περπατάμε κυριολεκτικά «στα ούλα». Ο φόβος για τον οδοντίατρο είναι διάχυτος και συχνά ο θόρυβος του τρυπανιού αρκεί για να μας τρομάξει.

Για να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας δεν θα έχουν κακές εμπειρίες στον οδοντίατρο εξαρχής, οι τακτικοί έλεγχοι έχουν νόημα. Μάθετε εδώ ποιες τροφές προσβάλλουν ιδιαίτερα τα δόντια >>

Πονόδοντος σε μωρά και παιδιά

Συχνά είναι δυστυχώς Η τερηδόνα είναι η αιτία για τον πονόδοντο των παιδιών σας. Τα δόντια του γάλακτος έχουν σημαντικά πιο λεπτό σμάλτο από τα μόνιμα δόντια (δεύτερη οδοντοφυΐα). Αυτό διευκολύνει την τερηδόνα να διαπεράσει το σμάλτο των δοντιών και στη συνέχεια να εξαπλωθεί ανεμπόδιστα.

Δώστε τους λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή Καθαρισμός και περιποίηση τα δόντια του γάλακτος των παιδιών σας. Για να το κάνετε αυτό, βουρτσίστε αρκετές φορές την ημέρα τα δόντια του μικρού σας, αποφύγετε τις περιττές ποσότητες γλυκών και γλυκών ποτών και χρησιμοποιήστε περισσότερα φρούτα, λαχανικά και υγιεινούς χυμούς ή νερό. Εάν παρόλα αυτά παρουσιαστεί πόνος και τερηδόνα ή προβλήματα με τα ούλα, η επίσκεψη στον οδοντίατρο είναι αναπόφευκτη. Υπόδειξη: Δώστε έμφαση στο διάρκεια του πόνουγια να κλείσετε ραντεβού το συντομότερο δυνατό.

Στο Μωρά υπάρχει συχνά ένας πόνος πίεσης, ο οποίος προκαλείται από το σχηματισμό των γαλακτοδοντιών και συχνά προκαλεί δυνατές κραυγές. Ειδικά όταν οι γομφίοι διαπερνούν τα ούλα, πολλά μικρά παιδιά αισθάνονται μεγάλο πόνο, μερικές φορές σε συνδυασμό με πυρετό και ευαίσθητα ούλα.

Συμβουλή ανάγνωσης: Αυτό μπορείτε να κάνετε κατά του εξανθήματος λόγω θερμότητας στα μωρά >>

Το ακόλουθο σημάδια μπορεί να σας πει πότε θα βγει το πρώτο δόντι του μωρού σας:

  • Πρησμένα ούλα
  • αυξημένη θερμοκρασία με πυρετό
  • κοκκινισμένα μάγουλα
  • βάζοντας αντικείμενα, δάχτυλα ή ολόκληρη τη γροθιά σας στο στόμα σας
  • βαριά σάλια

Στο βίντεο: σημάδια που σας λένε ότι το πρώτο δόντι του μωρού θα έρθει σύντομα