Ποιο πρωινό είναι καλύτερο;

By | May 16, 2023

ο χυλός έχει εξελιχθεί σε απόλυτη τάση το πρωινό τα τελευταία χρόνια. Το κουάκερ δεν είναι μόνο νόστιμο, αλλά και σε κρατάει χορτάτο για μεγάλο χρονικό διάστημα – χάρη στις διαιτητικές ίνες και τη φυτική πρωτεΐνη που περιέχει. Η βρώμη μπορεί να φαίνεται δυσδιάκριτη με την πρώτη ματιά, αλλά ο κόκκος είναι γεμάτος με υγιή μέταλλα και βιταμίνες. Μια μερίδα χυλού σας παρέχει μεταξύ άλλων μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και σίδηρο. Περιλαμβάνονται επίσης βιταμίνες Β, βιταμίνη Κ και Ε.

Και τι περίπου Μούσλι εκτός? Το κλασικό πρωινό περιλαμβάνει πλιγούρι βρώμης, αλλά συχνά περιλαμβάνονται και άλλα προϊόντα δημητριακών, καθώς και αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί. Το μούσλι τρώγεται συνήθως με γάλα ή γιαούρτι. Ανάλογα με την επιλογή των συστατικών, θα εφοδιαστείτε με πολλούς σύνθετους υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε υγιεινούς ξηρούς καρπούς και σπόρους εκτός από νιφάδες βρώμης με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες ή νιφάδες ξυλείας, θα κερδίσετε επίσης ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.


Σπουδαίος: Δεδομένου ότι συχνά προστίθεται άφθονη ζάχαρη στα έτοιμα μείγματα μούσλι και χυλού, βασίζουμε τη σύγκριση μας στο σπιτικό πλιγούρι βρώμης και στο σπιτικό μούσλι.


Κουάκερ εναντίον Μούσλι: Ποιο είναι το καλύτερο πρωινό;

Δεδομένου ότι παρόμοια συστατικά χρησιμοποιούνται τόσο στο χυλό όσο και στο μούσλι, και τα δύο πιάτα σας παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και πολλές φυτικές ίνες. Και τα δύο κλασικά πρωινά είναι ιδανικά για να μείνετε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αποφύγετε την ανεπιθύμητη λαχτάρα.

Όσον αφορά την ταχύτητα, το μούσλι κερδίζει πόντους γιατί είτε πρέπει να προσθέσετε λίγο γάλα είτε να ανακατέψετε με γιαούρτι ή κουάρκ. Ειδικά ο συνδυασμός με γαλακτοκομικά προϊόντα σου δίνει μια επιπλέον μερίδα πρωτεΐνης, η οποία σε κρατά χορτάτη για περισσότερη ώρα. Οι πολλές συνδυαστικές επιλογές για μούσλι το καθιστούν επίσης ένα ποικίλο κλασικό πρωινό.

Καθοριστικά πλεονεκτήματα που υπόσχεται ένας ζεστός χυλός; Σε αντίθεση με ένα κρύο πιάτο, αυτό είναι πιο εύπεπτο. Το σώμα χρειάζεται λιγότερη ενέργεια για την πέψη. Ο πολτός σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα στο στομάχι, το οποίο διαχωρίζει το όξινο γαστρικό υγρό από τη βλεννογόνο μεμβράνη. Άλλο συν; Το κουάκερ έχει θετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης σας. Οι υδατοδιαλυτές ίνες που περιέχουν δεσμεύουν το χολικό οξύ και εκκρίνουν τη χοληστερόλη που περιέχεται στο σώμα σας.

Μας συμπέρασμα Έτσι? Και τα δύο πιάτα είναι μια καλή επιλογή το πρωί. Γι’ αυτό η γεύση από μόνη της αποφασίζει!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *