Ποια συνταγματική θεραπεία είναι κατάλληλη για μένα;

By | April 22, 2023

Ομοιοπαθητική: Αυτό υπόσχεται η θεραπεία τόνωσης και ρύθμισης

Η ομοιοπαθητική είναι μια ειδική θεραπεία τόνωσης και ρύθμισης. Που σημαίνει: Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα χρησιμοποιούνται για να τονώσουν το σώμα να θεραπεύσει. Στην ομοιοπαθητική, οι ασθένειες νοούνται ως διαταραχή. Δεν αντιμετωπίζονται μεμονωμένα συμπτώματα, αλλά το άτομο ως σύνολο. Η ομοιοπαθητική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για αλλεργίες, δερματικές παθήσεις, ημικρανίες, γαστρεντερικές παθήσεις, παθήσεις των νεφρών και της ουροδόχου κύστης και παθήσεις του αναπνευστικού.

Όσο νωρίτερα στην πορεία της νόσου βρεθεί ένα κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο με βάση τα αναπτυσσόμενα συμπτώματα, τόσο πιο γρήγορη επούλωση μπορεί να επέλθει. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα θεραπεύονται ήπια και μακροπρόθεσμα. Είναι επίσης σχεδόν χωρίς παρενέργειες. Είναι επίσης δυνατή η αυτοθεραπεία. Οι εναλλακτικοί ιατροί ή φαρμακοποιοί θα χαρούν να σας συμβουλεύσουν για τη σωστή επιλογή ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Η σωστή ανάγνωση μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αυτοθεραπεία.

Έτσι λειτουργούν τα συνταγματικά ένδικα μέσα

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα περιλαμβάνουν επίσης συνταγματικές θεραπείες που αντιπροσωπεύουν πλαστικές ανθρώπινες εικόνες. Καταγράφουν τους ασθενείς όσο το δυνατόν πληρέστερα και με ιδιαίτερη προσοχή στην ατομικότητά τους. Οι συνταγματικές θεραπείες χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία χρόνιων ασθενειών ιδιαίτερα. Η συνταγματική θεραπεία μπορεί να αυξήσει τη ζωτικότητα και την ανθεκτικότητα του ασθενούς. Ενισχύουν επίσης το ανοσοποιητικό σύστημα και τη γενική ευεξία. Οι ομοιοπαθητικοί βοηθοί φτάνουν στα σημεία όπου η ψυχολογική ευεξία συγκρούεται με μια ασθένεια. Έτσι, η ομοιοπαθητική συνδυάζει σωματική και ψυχική υγείακαι για κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Παρεμπιπτόντως: Όσον αφορά την επίδραση της ομοιοπαθητικής, οι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι διχασμένοι. Η μέθοδος θεωρείται ήπια από τους υποστηρικτές της και εντελώς αναποτελεσματική από τους αντιπάλους της. Για το τελευταίο, φαίνεται ότι η ομοιοπαθητική έχει τελειοποιήσει το φαινόμενο του εικονικού φαρμάκου. Ωστόσο, οι ασθενείς δεν πρέπει να ενδιαφέρονται πώς και γιατί βοηθούνται. Άλλωστε δεν είναι άδικο που λέγεται: όποιος θεραπεύει έχει δίκιο.

Σας παρουσιάζουμε εννέα τύποι γυναικών και τα ιδανικά ομοιοπαθητικά φάρμακα για αυτές πριν. Σίγουρα θα βρεθείτε σε μια από τις περιγραφές και αυτό κατάλληλα συνταγματικά ένδικα μέσα βρείτε το προφίλ της προσωπικότητάς σας.

Τι τύπος συντάγματος είμαι;

Εδώ μπορείτε να μάθετε ποιο είδος σύστασης έχετε και ποιο ομοιοπαθητικό φάρμακο για συνταγματική θεραπεία υποστηρίζει την ευημερία σας.

Ο ολόπλευρος

Η θεραπεία της: Nux vomica (Night nut)

Ο χαρακτήρας της: Ό,τι κι αν βάλεις στο μυαλό σου, μπορείς να το κάνεις. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για να γίνετε το αγαπημένο του εργοδότη: φιλόδοξος, εργατικός, αναλαμβάνετε ευθύνες και εργάζεστε πολλές υπερωρίες. Η άλλη όψη του νομίσματος: άγχος. Το σώμα σου πρέπει να αντέξει πολλά, όπως και η ψυχή σου. Γι’ αυτό χάνετε γρήγορα το δέρμα σας και συχνά αντιδράτε ενοχλημένοι. Πολλοί γνωστοί λένε ότι δεν μπορείς να χάσεις.

Συμπτώματα: Οι συνταγματικοί τύποι που βοηθούνται από τη θεραπεία με Nux vomica συχνά υποφέρουν από νευρικά προβλήματα όπως ευερέθιστο στομάχι ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, δυσκοιλιότητα και πονοκεφάλους. Δεν είναι περίεργο δεδομένου του φόρτου εργασίας και του τρόπου ζωής. Εάν μπορείτε να ξαπλώσετε για λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό θα σας κάνει υπέροχα. Η ζεστασιά και η ηρεμία μειώνουν τον εκνευρισμό. Ως νυχτερινός άνθρωπος, ούτως ή άλλως φτάνεις στην κορύφωση της απόδοσής σου πολύ αργότερα.

Η επίδραση του Εμετικό: Το Nux vomica λαμβάνεται για ναυτία, έμετο ή επώδυνες κοιλιακές κράμπες. Λέγεται επίσης ότι μπορεί να βοηθήσει με κρυολογήματα, πονοκεφάλους και τυπικά συμπτώματα «hangover».

Το κρατημένο

Αυτήν Μέτριο: Σταφυσαγρία (larkspur)

Αυτήν Χαρακτήρας: Αν ήταν στο χέρι σου, δεν θα υπήρχαν συγκρούσεις στον κόσμο. Προσπαθούν πολύ για την αρμονία και επομένως συμπεριφέρονται πάντα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην προκαλεί καμία αντίφαση. Φαίνεστε ήρεμοι και ισορροπημένοι και είστε εξίσου δημοφιλείς σε γυναίκες και άνδρες λόγω της φιλικής, αξιαγάπητης φύσης σας. Είναι πιο πιθανό να κατηγορήσεις τον εαυτό σου παρά να μιλήσεις όταν σε αδικούν. Ωστόσο, η πίστη και η γενναιότητα σας μερικές φορές φτάνουν τόσο μακριά που π.χ. Β. Υπομείνετε τη ζωή σας σε έναν δυστυχισμένο γάμο.

Συμπτώματα: Προσβλητικά, ταπεινωτικά περιστατικά σκίζουν την πανοπλία σας, αφήνοντάς σας άφωνους και ανίκανους να αντιδράσετε. Στην καλύτερη περίπτωση, επιτρέπουν στους εαυτούς τους να είναι πρωινοί, αλλά με κράμπες στο στομάχι. Η ουροδόχος κύστη, ως το κύριο αδύναμο σημείο σας, σας δίνει συνεχώς νέες λοιμώξεις.

Η επίδραση του Σταφυσαγρία: Η σταφυσαγρία βοηθάει ιδιαίτερα σε παράπονα που έχουν ψυχολογικά αίτια και εκδηλώνονται σωματικά.

Ο περιποιητικός

Η θεραπεία της: Pulsatilla (λουλούδι πασκέ)

Ο χαρακτήρας της: Η μεγαλύτερη ευτυχία της είναι να φροντίζει την οικογένειά της με απόλυτη αφοσίωση – η εναλλακτική στην ανεξάρτητη, χειραφετημένη γυναίκα καριέρας. Το λατρεύουν! Η τυπική γυναίκα «Pulsatilla» έχει διατηρήσει το κοριτσίστικο της και δείχνει πάντα μεγάλη καρδιά. Ένα από τα δυνατά σας σημεία είναι να μπορείτε να συγχωρείτε. Είναι ευαίσθητοι, ευγενικοί και ανεκτικοί. Ωστόσο, είστε τόσο τρομοκρατημένοι από την προοπτική να μείνετε μόνοι που επαναδεσμεύεστε αρκετά γρήγορα μετά από έναν χωρισμό.

Συμπτώματα: Εάν λάβετε πολύ λίγη προσοχή από τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή εάν βιώσετε την απόρριψη, θα ξεσπάσετε γρήγορα σε κλάματα. Αντιδράς και σωματικά: πονάει σε όλο σου το σώμα, άλλοτε εδώ, άλλοτε εκεί. Κοκκινίζετε εύκολα, σπάνια νιώθετε δίψα και υποφέρετε από ζάλη όταν κοιτάτε κάτω.

Η επίδραση του Pulsatilla: Το Pulsatilla χρησιμοποιείται ιδιαίτερα συχνά στην παιδιατρική και τη γυναικολογία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους ορμονικών αλλαγών.

Το Συναισθηματικό

Αυτήν Μεσαίο: Lachesis (δηλητήριο φιδιού bushmaster)

Αυτήν χαρακτήρας: Με τη γοητεία και το έμψυχο χάρισμά σας, τραβάτε την προσοχή παντού. Τους αρέσει να μιλάνε και να γελούν πολύ και δυνατά, ξεσπώντας από ταμπεραμέντο. Σου αρέσει πολύ να είσαι το κέντρο της προσοχής. Ωστόσο, μπορεί να συμβεί σχεδόν να κατακλύσετε τον ομόλογό σας με την παρουσία σας. Αλλά αν δεν μπορείτε να εκφράσετε την έντονη συναισθηματικότητά σας και να την αφήσετε έξω, ή εάν αισθάνεστε περιορισμένοι με οποιονδήποτε τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του ρουχισμού ή της φυσικής εγγύτητας, αυτό σας κάνει εντελώς άρρωστο. Το πονεμένο σου σημείο, η ζήλια, σε βαραίνει και σωματικά.

Συμπτώματα: Αν έδειχνες τη δυσφορία σου, το δάχτυλο θα έδειχνε την αριστερή πλευρά του σώματός σου. Εάν αισθάνεστε αδιαθεσία, είναι συνήθως το πρωί αμέσως μετά το ξύπνημα. Γενικά είναι πολύ ευαίσθητα στον πόνο και συχνά υποφέρουν από καταπιεστικούς πονοκεφάλους, ειδικά στους κροτάφους. Ο δροσερός, φρέσκος αέρας και οποιαδήποτε μορφή σωματικής απέκκρισης (“αφήνετε τον εαυτό σας έξω”) το ανακουφίζουν. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης πρέπει να παλέψετε με εξάψεις και εφίδρωση.

Η επίδραση του Lachesis: Τα αποτελέσματα του Lachesis υποτίθεται ότι μπορούν να γίνουν αισθητά όταν τα συμπτώματα βελτιώνονται λόγω πτυέλων, ρινικών εκκρίσεων, ιδρώτα, εμμήνου ρύσεως ή διάρροιας. Το φάρμακο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τον πονόλαιμο, το κρυολόγημα και τον αλλεργικό πυρετό.

Ο πεισματάρης

Αυτήν Μέσο: πυρίτιο (πυριτικό οξύ)

Αυτήν χαρακτήρας: Κρατάτε τις πεποιθήσεις σας. Έλα ό,τι μπορεί. Δεν σου περνάει καν από το μυαλό να ανοίξεις νέους δρόμους. Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο επιμένετε στη θέση σας είναι ότι συχνά νιώθετε ανασφάλεια και δυσκολεύεστε να πάρετε αποφάσεις. Αντιδράτε με ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανεμελιά και την επιπολαιότητα στο περιβάλλον σας. Φαίνονται ευαίσθητοι και χρειάζονται προστασία, αλλά και πάλι δεν αφήνουν κανέναν να τους πλησιάσει. Η τεράστια ευαισθησία σας για την ψυχική σας κατάσταση σας επιτρέπει να αντιλαμβάνεστε εντατικά ακόμη και τις πιο μικρές διαταραχές.

Συμπτώματα: Το κέλυφός σας δεν σας προστατεύει επαρκώς, δηλαδή έχετε μάλλον λεπτό, ευαίσθητο δέρμα, όπου συνήθως εμφανίζεται φλεγμονή. Η κυκλική τριχόπτωση είναι επίσης πιο συχνή. Είστε επιρρεπείς σε κρυολογήματα, ειδικά σε λοιμώξεις των κόλπων, γι’ αυτό φροντίστε πάντα να διατηρείτε το κεφάλι σας ζεστό. Οι βελόνες και οι σύριγγες σε τρομάζουν αρκετά.

Η επίδραση του μικρόilicea: Το Silicea δρα δυναμικά σε όλους τους ιστούς του σώματος. Ο παράγοντας διώχνει επίσης μικρά ξένα σώματα και θραύσματα έξω από το σώμα.

Το ρομαντικό

Η θεραπεία της: Ignatia (φασόλι Ignatz)

Ο χαρακτήρας της: Η Rosamunde Pilcher σας μιλάει από καρδιάς. Αλλά όσο ρομαντική θέλετε να είναι η αγάπη και η ζωή, είναι συνήθως μόνο στα μυθιστορήματα ή τις ταινίες. Βαθιά μέσα σου το ξέρεις αυτό και υποφέρεις από την έντονη ασυμφωνία μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας. Οι έντονες, μερικές φορές ανεξήγητες συναισθηματικές εναλλαγές είναι η σειρά της ημέρας για εσάς. Δυσκολεύεσαι να αντιμετωπίσεις τις προσβολές. Στη συνέχεια προσπαθούν να κρύψουν τη θλίψη τους όσο καλύτερα μπορούν, συχνά με φαγητό. Αλλά αν συσσωρευτεί για πολύ καιρό, κάποια στιγμή θα ξεσπάσει από μέσα σας ακόμη περισσότερο.

Συμπτώματα: Οι τυπικές «γυναίκες Ignatia» υποφέρουν συχνά από έντονες κράμπες κατά την έμμηνο ρύση. Η αϋπνία και οι πονοκέφαλοι είναι επίσης συχνές. Ωστόσο, μερικές φορές εξαφανίζονται τόσο γρήγορα όσο ήρθαν. Θα νιώσετε καλύτερα αν μείνετε μόνοι. περαιτέρω ενθουσιασμός ή προσπάθειες παρηγοριάς τείνουν να σας καταπονούν.

Η επίδραση του Ignatia: Το Ignatia δρα κυρίως στο νευρικό σύστημα. Το φάρμακο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή κατά της θλίψης.