Ποια μορφή είναι η καλύτερη για την υγεία;

By | May 9, 2023

χλωριούχο μαγνήσιο

Η ένωση μαγνησίου χλωριούχο μαγνήσιο υποστηρίζει τον ενεργειακό μεταβολισμό, το νευρικό σύστημα, την ισορροπία των ορμονών, τους μύες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Συχνά χρησιμοποιείται για μυϊκές κράμπες, διαταραχές ύπνου, κατάθλιψη και καρδιαγγειακές παθήσεις.

μηλικό μαγνήσιο

Στην περίπτωση του μηλικού μαγνησίου, το φυσικό άλας του μηλικού οξέος συνδέεται με το μαγνήσιο. Χαλαρώνει τους μύες και συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας, της αντοχής και της μυϊκής δύναμης. Εάν υπάρχει ανεπάρκεια, μπορεί να βελτιώσει τη χρόνια κόπωση και την επίμονη κόπωση. Το μαγνήσιο συνήθως απορροφάται καλά και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό. Ωστόσο, μια υπερβολική δόση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε χαλαρά κόπρανα ή ακόμα και διάρροια.

Εξαλείψτε την ανεπάρκεια μαγνησίου με το φαγητό

Σε περιπτώσεις οξείας έλλειψης τροφής ή ακραίας σωματικής καταπόνησης, μπορεί να εμφανιστεί ανεπάρκεια μαγνησίου ή τουλάχιστον ανεπαρκής προσφορά. Στην κανονική καθημερινή ζωή και με μέτρια σωματική δραστηριότητα, ωστόσο, αυτό είναι απίθανο εάν τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή. Με αυτόν τον τρόπο δεν εξαρτάστε από τα συμπληρώματα διατροφής και μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες σας σε μαγνήσιο με τη διατροφή σας χωρίς δισκία. Οι ακόλουθες τροφές είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε μαγνήσιο και ως εκ τούτου θα πρέπει να καταλήγουν στο πιάτο σας τακτικά:

  1. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ: Τα καρύδια Βραζιλίας, τα κάσιους και τα αμύγδαλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε μαγνήσιο και περιέχουν επίσης πολλά άλλα μέταλλα και υγιή λιπαρά οξέα.
  2. Ολικής αλέσεως: Το πίτουρο σιταριού, το κεχρί και οι νιφάδες βρώμης είναι πραγματικές βόμβες μαγνησίου. Ένας απολαυστικός χυλός σας παρέχει μαγνήσιο, πρωτεΐνη και ενέργεια, για παράδειγμα, και ως εκ τούτου είναι ένα ιδανικό πρωινό.
  3. Οσπρια: Τα μαύρα φασόλια, τα φιστίκια και οι κόκκινες φακές είναι από τα πιο πλούσια σε μαγνήσιο όσπρια και είναι επίσης υψηλής ποιότητας φυτικές πηγές πρωτεΐνης.
  4. Πράσινα λαχανικά: Και υπάρχει επίσης μια καλή μερίδα μαγνησίου στα πράσινα λαχανικά – καλές πηγές μαγνησίου είναι το σπανάκι, το τσουρέκι ή το λάχανο.

Επίσης πλούσιο σε μαγνήσιο σπόρος, Μεταλλικό νερό, αποξηραμένα φρούτα, Γαλακτοκομικά προϊόντα, Ψάρι καθώς Κρέας.

Χρήσιμο επίσης: Οι πιο πλούσιες σε μαγνήσιο τροφές >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *