Πλιγούρι βρώμης ή νιφάδες ξυλείας: Ποιο συστατικό πρωινού είναι πιο υγιεινό;

By | May 2, 2023

Πλιγούρι βρώμης εναντίον νιφάδων: Αυτό λένε τα θρεπτικά συστατικά

Τόσο η βρώμη όσο και το ξόρκι μπορούν δικαίως να αυτοαποκαλούνται τοπικές υπερτροφές. Γιατί και τα δύο υπόσχονται πολλές θετικές ιδιότητες και έχουν τεράστια ποσότητα θρεπτικών συστατικών.

Θερμίδες:

Οι νιφάδες σπιλ και οι νιφάδες βρώμης έχουν τον ίδιο αριθμό θερμίδων, δηλαδή περίπου 350 kcal ανά 100 γραμμάρια.

Υδατάνθρακες:

Τι διακρίνει τη βρώμη και το ξόρκι; Και οι δύο περιέχουν υδατάνθρακες μακράς αλυσίδας, οι οποίοι, σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες βραχείας αλυσίδας, θεωρούνται ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας. Αυτά χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν από το σώμα. Το σώμα τροφοδοτείται με ενέργεια περισσότερο και χορταίνει περισσότερο. Παρόμοιες αξίες έχουν και εδώ το ξόρκι και οι νιφάδες βρώμης. Το Spelled φτάνει στα 64 γραμμάρια, η βρώμη σε περίπου 59 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια.

Ινα:

Οι νιφάδες βρώμης και ξυλείας είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, σας κρατούν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα και υποστηρίζουν την πέψη μας. Ούτε εδώ υπάρχουν σημαντικές διαφορές. Η περιεκτικότητα σε ίνες των νιφάδων βρώμης είναι περίπου 10 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια, οι νιφάδες όλυρας έχουν περίπου 8 γραμμάρια.

Πρωτεΐνη:

Και οι δύο ποικιλίες πείθουν επίσης με μια παρόμοια υψηλή αναλογία φυτικής πρωτεΐνης. Εδώ, τα προϊόντα με ορθογραφία είναι ελαφρώς μπροστά: Έχουν περίπου 14 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια, πλιγούρι βρώμης περίπου 11 γραμμάρια.

Βιταμίνες και μέταλλα στο πλιγούρι βρώμης και τις νιφάδες ξόρκι

Και τα δύο είδη δημητριακών σας παρέχουν επίσης μια καλή μερίδα βιταμινών και μικροθρεπτικών συστατικών.
Μεταξύ άλλων διαθέσιμων είναι:

  • Βιταμίνες Β: Σε σύγκριση με τη βρώμη, το ξόρκι έχει υψηλή αναλογία βιταμίνης Β6. Το πλιγούρι βρώμης είναι γεμάτο με βιταμίνες Β1, Β3 και Β5.
  • Σίδερο: Το πλιγούρι βρώμης περιέχει περίπου 5,4 mg ιχνοστοιχείου ανά 100 g. Η ορθογραφία βαθμολογεί 4,2 mg με την ίδια ποσότητα.
  • μαγνήσιο: Οι νιφάδες spelled περιέχουν 105 mg, οι νιφάδες βρώμης είναι γεμάτες ακόμη και 140 mg – ιδανικές για υγιείς μύες.
  • Ψευδάργυρος: Και τα δύο ορυκτά είναι σημαντικοί προμηθευτές ψευδαργύρου. Οι νιφάδες βρώμης περιέχουν 3,9 mg ψευδάργυρο, οι νιφάδες όλυρας 2,7 mg.