Πληροφορίες και συμβουλές για ένα υγιές έντερο

By | April 22, 2023

Το έντερο είναι ο δεύτερος εγκέφαλος – όπως λέει και η παροιμία, δεν είναι για τίποτα. Ο λόγος για τον οποίο συναισθήματα όπως η χαρά, ο θυμός ή ο φόβος επηρεάζουν επίσης το γαστρεντερικό μας σύστημα είναι λόγω των περισσότερων από ένα εκατομμύριο νευρικών κυττάρων που ελέγχουν το πεπτικό μας σύστημα. Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι η εντερική χλωρίδα (μικροβίωμα), δηλαδή το σύνολο όλων των μικροοργανισμών του εντέρου, αλλάζει σε άτομα με ψυχικές ασθένειες. Δεδομένου ότι περίπου το 80 τοις εκατό των κυττάρων του ανοσοποιητικού μας βρίσκονται στο έντερο, η υγεία του εντέρου μας παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στο ανοσοποιητικό μας σύστημα και στην υγεία μας.

Αλλοιωμένες κινήσεις του εντέρου

Δεν έχει σημασία αν είναι το χρώμα, η συνοχή ή η μυρωδιά – διάφοροι παράγοντες μπορούν να εξασφαλίσουν ότι τα κόπρανα μας φαίνονται διαφορετικά από τα συνηθισμένα. Εάν οι αλλαγές επιμένουν, οι ασθένειες μπορεί να ευθύνονται. Σε εμάς θα μάθετε τι μπορεί να σημαίνει βλέννα ή αίμα στα κόπρανα και πότε πρέπει να επισκεφτείτε γιατρό εάν υπάρχουν αλλαγές στα κόπρανα.

Μπορείτε να μάθετε τι προκαλεί τις μαύρες κινήσεις του εντέρου εδώ >>

Οξείες γαστρεντερικές ενοχλήσεις

Μετεωρισμός, αίσθημα πληρότητας, κοιλιακό άλγος, διάρροια – γαστρεντερικά προβλήματα μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες όπως χαλασμένο φαγητό ή μόλυνση. Θα σας ενημερώσουμε για το ποιες σπιτικές θεραπείες είναι οι καλύτερες για τον πόνο στο στομάχι, όταν ο μετεωρισμός είναι σημάδι ασθένειας και θα σας βοηθήσουμε γρήγορα για τη ναυτία.

Αυτή είναι η σωστή δίαιτα για τη διάρροια >>

Συμβουλές για υγιή εντερική χλωρίδα

Η υγιής εντερική χλωρίδα είναι απαραίτητη για την ψυχική και σωματική μας ευεξία. Εάν το μικροβίωμα διαταραχθεί, μπορεί όχι μόνο να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα, αλλά και σε συμπτώματα ανεπάρκειας όπως ανεπάρκεια βιταμινών, δερματικά προβλήματα, διαταραχές ύπνου ή ακόμα και καταθλιπτικές διαθέσεις. Μπορείτε να μάθετε από εμάς τι μπορείτε να κάνετε για την εντερική σας χλωρίδα, ποια λάθη μπορεί να την βλάψουν και ό,τι έχει να κάνει με τα πρεβιοτικά και τα προβιοτικά.

Εδώ μπορείτε να μάθετε τι επίδραση έχουν τα μήλα στα έντερά σας >>