Παχύσαρκα παιδιά στη Γερμανία: Αυτά τα νούμερα είναι ανησυχητικά

By | May 22, 2023

Οι φάσεις του lockdown σήμαιναν ότι πολλά παιδιά και νέοι ήταν λιγότερο δραστήριοι και κατέφευγαν σε πιο ανθυγιεινά σνακ. Αυτό αντανακλάται πλέον και στα στοιχεία της εμπορικής εταιρείας ασφάλισης υγείας (KKH). Μπορείτε να διαβάσετε τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.

Το υπερβολικό βάρος μεταξύ των παιδιών και των εφήβων έχει αυξηθεί απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Η πανδημία του κορωνοϊού άφησε το στίγμα της: τα τακτικά μαθήματα φυσικής αγωγής έπεσαν σταδιακά για μήνες. Οι εξωσχολικές δραστηριότητες περιορίστηκαν επίσης σοβαρά. Αντί να συναντηθούν με φίλους στο γήπεδο ποδοσφαίρου, τα περισσότερα παιδιά και νέοι κάθισαν κατά τη διάρκεια του περιόδους lockdown μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση. Δεν ήταν ασυνήθιστο να έρθει κάποιος στην εκπαίδευση στο σπίτι υπερβολική πρόσληψη τροφής: Τα παιδιά ήταν απλά βαριεστημένα, απογοητευμένα ή μοναχικά. Με συνέπειες.

>> Ανακαλύφθηκαν 4 νέα συμπτώματα Longcovid

Ο αριθμός των υπέρβαρων παιδιών στη Γερμανία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με μελέτη της εμπορικής εταιρείας ασφάλισης υγείας KKH στο Ανόβερο, ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 6 έως 18 ετών με παχυσαρκία έχει αυξηθεί αυξήθηκε κατά 33,5% μεταξύ 2011 και 2021. Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η άνοδος στην υποομάδα 15 έως 18, όπου το ποσοστό αυξήθηκε έως και 42,5%. Για τα αγόρια αυτής της ηλικίας, η τιμή είναι ακόμη και 54,5 τοις εκατό.

Το lockdown επιδεινώνει το πρόβλημα της παχυσαρκίας

Οι φάσεις του lockdown χειροτέρευσαν την κατάσταση: ο αριθμός των περιπτώσεων παχυσαρκίας μεταξύ των ατόμων ηλικίας 6 έως 18 ετών είναι μόνο από το έτος προ του κορωνοϊού 2019 έως το 2021 αυξήθηκε κατά 10,7 τοις εκατό – μεταξύ αγοριών 15 έως 18 ετών με ένα μεγάλο συν 18,7 τοις εκατό. Αλλά υπήρξε επίσης μια αύξηση κατά 12 τοις εκατό μεταξύ των κοριτσιών της ίδιας ηλικίας.

Σύμφωνα με δικές της δηλώσεις, η εμπορική εταιρεία ασφάλισης υγείας (KKH) έχει περίπου 1,6 εκατομμύρια ασφαλισμένους. Για τη μελέτη, συλλέχθηκαν ανώνυμα δεδομένα από ασφαλισμένους ηλικίας από έξι έως 18 ετών με τη σχετική διάγνωση. Στο Το 2021 ο μέσος όρος ήταν 6,0 τοις εκατό των παιδιών και των εφήβων που πάσχουν από παχυσαρκία ενώ βρίσκονταν εκεί το 2011 ήταν ακόμα 4,5 τοις εκατό ήταν. Η εταιρεία ασφάλισης υγείας προειδοποιεί: η παχυσαρκία είναι μια από τις πιο κοινές χρόνιες ασθένειες στην παιδική και εφηβική ηλικία. Ο αυξανόμενος αριθμός των παχύσαρκων παιδιών και εφήβων είναι μια ανησυχητική τάση που πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστεί.

Προστασία της νέας γενιάς από την παχυσαρκία

Οι ειδικοί προειδοποιούν για το συνέπειες για την υγεία του υπερβολικού βάρουςαλλά και πριν από την επίπτωση στο ψυχική υγεία των πληγέντων παιδιών και νέων. Είναι επομένως τεράστιας σημασίας να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της τάσης και την προστασία της υγείας της νεότερης γενιάς. Οι γονείς και τα σχολεία έχουν την πρωταρχική ευθύνη για αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *