Πέντε συμβουλές για περισσότερη ευεξία την κρύα εποχή

By | May 21, 2023

1η συμβουλή: Κάντε το σπίτι σας όμορφο

Οι περισσότεροι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο στους τέσσερις τοίχους τους το χειμώνα από ό,τι συνήθως μέσα στη χρονιά. Μετά τη δουλειά και τα Σαββατοκύριακα, υπάρχουν απλώς πολύ λιγότεροι λόγοι για να βγείτε έξω. Είναι ακόμη πιο σημαντικό να νιώθετε πραγματικά άνετα στο σπίτι σας. Προμηθευτείτε μερικά κεριά που θα δημιουργήσουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Περικυκλώστε τον εαυτό σας με ευχάριστες μυρωδιές από αρωματοθεραπεία. Μπορείτε να τα διανείμετε ως αιθέρια έλαια στον διαχύτη του σπιτιού σας ή να τα απλώσετε ως αρωματικά κεριά, θυμίαμα και αρωματικά μπολ.

Επιπλέον, μπορείτε να φέρετε μια προσωπική πινελιά στο εσωτερικό σας με αυτοσχεδιασμένα προϊόντα φωτογραφίας. Για παράδειγμα, δημιουργήστε ένα κολάζ φωτογραφιών στο myposter.de από φωτογραφίες των τελευταίων διακοπών σας ή των αγαπημένων σας προσώπων. Ή μπορείτε να εκτυπώσετε μια φωτογραφία της φύσης που σας εμπνέει ως φωτογραφικός τοίχος και να την κρεμάσετε στο δωμάτιο όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας.

Συμβουλή 2: Κατεβάστε ταχύτητα

Το να χρειάζεται να λειτουργείτε και να εκτελείτε κάθε μέρα μπορεί να είναι αρκετά εξαντλητικό. Εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε μηχανές που είναι πάντα ενεργές και αποτελεσματικές. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας και να κάνετε τακτικά διαλείμματα όταν τα χρειάζεστε. Εισαγάγετε μια μονάδα γιόγκα, διαλογιστείτε ή κάντε ασκήσεις χαλάρωσης. Βγείτε στη φύση και κάντε άλλα πράγματα που σας βοηθούν να χαλαρώσετε. Ο καθαρός αέρας τονώνει τα πνεύματα έτσι κι αλλιώς και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα την εποχή της γρίπης.

3η συμβουλή: ώρα για ομορφιά και ευεξία

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη περίοδος για το δέρμα. Οι μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες – πάγωμα έξω, θέρμανση μέσα – τα κάνουν γρήγορα ξηρά και εύθραυστα. Επομένως, σχεδιάζετε πάντα μικρές θεραπείες ομορφιάς στην καθημερινότητα. Αυτό μπορεί να είναι αναζωογονητικές μάσκες προσώπου, μια εβδομαδιαία περιποίηση μαλλιών ή ένα ιδιαίτερα πλούσιο προϊόν περιποίησης σώματος. Όταν έξω κάνει παγωνιά και καταιγίδα, δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να κουλουριάζεσαι στην μπανιέρα με ένα καλό βιβλίο. Απλώς φροντίστε να δώσετε στο δέρμα σας επιπλέον περιποίηση μετά, καθώς το νερό στεγνώνει το δέρμα.

4η συμβουλή: μασάζ

Το μασάζ έχει μια ολόπλευρη αναπλαστική επίδραση στο σώμα και το μυαλό. Μαλακώνουν τους τεντωμένους μύες και μειώνουν το σωματικό και ψυχικό στρες. Τα μασάζ διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, μειώνουν τον σφυγμό και βοηθούν ακόμη και στην επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών. Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή τα χρήματα για ένα επαγγελματικό μασάζ – κανένα πρόβλημα! Βάλτε τον σύντροφό σας να σας κάνει μασάζ. Αυτό επίσης χαλαρώνει και διασφαλίζει ότι θα πλησιάσετε ο ένας τον άλλον με έναν εντελώς νέο τρόπο. Εναλλακτικά, είναι επίσης ευλογία στην καθημερινή ζωή να περιποιείσαι τον εαυτό σου με ένα σύντομο μασάζ ποδιών. Πιστεύεται μάλιστα ότι ένα ρεφλεξολογικό μασάζ ποδιών έχει θετικά αποτελέσματα σε ολόκληρο τον οργανισμό.

5η συμβουλή: Απλώς μην κάνετε τίποτα

Τουλάχιστον μία ή δύο φορές το μήνα, θα πρέπει να κάνετε μια ολόκληρη μέρα άδεια. Αυτό σημαίνει: χωρίς ραντεβού, χωρίς άγχος στον ελεύθερο χρόνο σας, χωρίς δουλειά που πρέπει να γίνει γρήγορα στο πλάι. Είναι καλύτερο να απενεργοποιήσετε ακόμη και το smartphone σας εντελώς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Να μην είναι διαθέσιμος. Απελευθερώστε τον εαυτό σας από τη σκέψη ότι πρέπει να κάνετε οτιδήποτε. Αντίθετα, κοιμάσαι αργά, ζεις με τον δικό σου ρυθμό και απλά παρατηρείς ποιες παρορμήσεις σου έρχονται. Μπορεί να εκπλαγείτε – ίσως αρχίζετε να αναζωογονείτε ένα χόμπι που έχετε ξεχάσει από καιρό ή ξαφνικά γίνετε δημιουργικοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *