Ο πύραυλος superfood είναι τόσο υγιεινός

By | April 30, 2023

Rocket: Ο πύραυλος superfood είναι τόσο υγιεινός

Αλλά η ρόκα δεν είναι μόνο μια απόλαυση για τον ουρανίσκο, το δημοφιλές μαρούλι είναι επίσης πλούσιο σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Μεταξύ άλλων, η κατανάλωση μας παρέχει τροφή Βήτα Καροτίνη και Βιταμίνη C, φολικό οξύ, ασβέστιο, σίδερο και ασβέστιο. Το σώμα μας μετατρέπει τη βήτα καροτίνη σε βιταμίνη Α, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία των ματιών. Επιπλέον, ο πύραυλος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικάτα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα και προλαμβάνουν ακόμη και τη βλάβη των κυττάρων και τις ασθένειες που προκύπτουν από αυτήν.

Επιπλέον, η ρόκα σαλάτας είναι πλούσια σε έλαια μουστάρδας, που ανήκουν στις πικρές ουσίες και ευθύνονται για την ελαφρώς πικρή γεύση. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα έλαια μουστάρδας μπορεί να είναι αποτελεσματικά κατά του καρκίνου. Όταν μασηθούν καλά, αναμειγνύονται με το πεπτικό μας ένζυμο μυροσινάση, το οποίο με τη σειρά του παράγει ουσίες που πρόληψη των καρκίνων πρέπει. Ως εκ τούτου, το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου συνιστά την κατανάλωση λαχανικών που περιέχουν λάδι μουστάρδας σε τακτική βάση. Εκτός από τη ρόκα, αυτά περιλαμβάνουν μπρόκολο, pak choi, ραπανάκια ή χρένο.

Μπορεί η ρόκα να είναι επίσης επιβλαβής για την υγεία;

Παρά τα συστατικά που προάγουν την υγεία, η ρόκα δεν πρέπει να καταναλώνεται υπερβολικά. Γιατί εκτός από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, η ρόκα σαλάτας περιέχει και την ένωση του αζώτου νιτρικό άλας. Η ουσία εμφανίζεται φυσικά στο έδαφος, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί σε ορισμένα λιπάσματα. Η ρόκα μπορεί να απορροφήσει τα νιτρικά άλατα μέσω των ριζών και έτσι να βρει το δρόμο της στο σώμα μας.

Η ίδια η ουσία είναι αβλαβής για τον άνθρωπο, αλλά μερικές φορές μπορεί να επηρεαστεί από ορισμένα βακτήρια στο στόμα ή στο γαστρεντερικό σωλήνα νιτρώδες αλάτι μεταμορφώνεται. Αυτό με τη σειρά του μπορεί διαταράσσει την πρόσληψη οξυγόνου στο αίμα και πολύ δυναμικό στο σώμα καρκινογόνες νιτροζαμίνες μεταμορφώνεται. Δεδομένου ότι τα νιτρικά άλατα συσσωρεύονται κυρίως στους μίσχους και τα φύλλα, άλλα είδη μαρουλιού μπορούν επίσης να επηρεαστούν.

Επίσης συναρπαστικό: Η πιο υγιεινή σαλάτα – αυτές είναι οι 5 καλύτερες ποικιλίες >>

Πόση ρόκα μπορώ να φάω;

Είναι δύσκολο να δώσετε μια ακριβή ποσότητα κατανάλωσης ρόκας, καθώς αυτό εξαρτάται πάντα από το αντίστοιχο φύλλο μαρουλιού, το φορτίο νιτρωδών αλάτων και το σωματικό σας βάρος. Κατά κανόνα, αυτό μικρές ποσότητες της δημοφιλούς ρόκας είναι ακίνδυνα – περίπου μια χούφτα στη σαλάτα.

Αγορά και προετοιμασία της ρόκας σαλάτας

Ανάλογα με την καλλιέργεια, η ρόκα υφίσταται επεξεργασία με φυτοφάρμακα σε διάφορους βαθμούς. Το Stiftung Warentest εξέτασε διάφορες σαλάτες ρόκας: 12 από τα 16 προϊόντα ήταν μολυσμένα με νιτρικά άλατα. Τα εξεταζόμενα βιολογικά προϊόντα είχαν τη χαμηλότερη περιεκτικότητα. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε κατά την αγορά βιολογική ποιότητα σχέση.

Στο ψυγείο η ρόκα είναι περίπου δύο με τρεις ημέρες διαρκής. Το μαρούλι θα διατηρηθεί καλύτερα αν είναι τυλιγμένο σε ένα υγρό πανί. Γιατί το ίδιο το νιτρικό ειδικά στα στελέχη του πυραύλου, καλό είναι να τα αφαιρέσετε πριν την κατανάλωση. Όσο περισσότερο αποθηκεύονται τα φύλλα, τόσο πιο ξηρά γίνονται και τόσο περισσότερα νιτρώδη άλατα παράγονται – γι’ αυτό να τρώτε πάντα το μαρούλι όσο πιο φρέσκο ​​γίνεται. Ένα άλλο πλεονέκτημα: όσο πιο φρέσκα είναι τα φύλλα, τόσο πιο πολύτιμα θρεπτικά συστατικά περιέχουν.

Για να απολαύσετε τον πύραυλο όσο το δυνατόν πιο υγιεινό και χωρίς θεραπεία, το δική της καλλιέργεια στο. Δεν χρειάζεστε κήπο για να φυτέψετε μόνοι σας τη ρόκα, αλλά μπορείτε να σπείρετε ρόκα σε ένα περβάζι με ηλιόλουστο σημείο ή σε ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι όλο το χρόνο.

Επίσης συναρπαστικό: Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να αγοράζετε σαλάτα σε πλαστική συσκευασία >>