Ο κατάλληλος εξοπλισμός για ήσυχο ύπνο

By | May 4, 2023

Ένας ξεκούραστος βραδινός ύπνος είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ο καλός ύπνος επιτρέπει στο σώμα να αναρρώσει από το άγχος της ημέραςαντλήστε νέα δύναμη, ο εγκέφαλος έχει χρόνο να επεξεργαστεί πληροφορίες, οι μύες μπορούν να χαλαρώσουν.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε αν δεν κοιμάστε καλά για πολλή ώρα; Ακολουθούν συμβουλές και κόλπα για το τι πρέπει να προσέχετε στην κρεβατοκάμαρα για να μπορέσετε να κοιμηθείτε ξανά ξεκούραστα.

Το σωστό κλίμα δωματίου

Το πρώτο βήμα για έναν καλό ύπνο πρέπει να είναι το θερμοκρασία δωματίου είναι. Το δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πολύ κρύο ή πολύ ζεστό. Οι ειδικοί στον ύπνο συνιστούν θερμοκρασία 16 έως 18 βαθμών στην κρεβατοκάμαρα. Μια θερμοκρασία κάτω των 16 βαθμών μπορεί να διασφαλίσει ότι οι μύες σκληραίνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας και επίσης να οδηγήσουν σε μούχλα που είναι επιβλαβής για την υγεία.

Εκτός από τη θερμοκρασία, το υγρασία φωνές. Ο πολύ ξηρός αέρας διευκολύνει την εξάπλωση των ακάρεων της οικιακής σκόνης, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγχωτικό για όσους υποφέρουν από αλλεργίες. Η ιδανική υγρασία στο υπνοδωμάτιο είναι μεταξύ 40 και 60 τοις εκατό.

Το σωστό κρεβάτι

Αν θέλετε να κοιμάστε καλά, χρειάζεστε το σωστό θεμέλιο – το κρεβάτι. Είναι σημαντικό να αγοράσετε το σωστό κρεβάτι. Το μέγεθος πρέπει να είναι σωστό, ειδικά για ψηλούς ανθρώπους. Θα πρέπει να μπορείτε να απλώνεστε άνετα στο κρεβάτι.

Οι ειδικοί στον ύπνο συνιστούν όλο και περισσότερο τη χρήση φυσικών υλικών στην κρεβατοκάμαρα, δηλαδή ξύλο, ιδανικά άβαφο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αποφευχθούν ενοχλητικές οσμές του δωματίου, όπως η μυρωδιά του μετάλλου ή του χρώματος, καθώς και πιθανοί ρύποι στον αέρα.

υπνοδωμάτιο ως χώρος εργασίας

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ένα ήσυχο μέρος όπου μπορείτε να χαλαρώσετε. Επομένως, ένας χώρος εργασίας θα πρέπει να δημιουργηθεί εκεί μόνο εάν δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Υποσυνείδητα, η σκέψη για τη δουλειά θα έρχεται πάντα στο προσκήνιο και αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα αίσθημα δυσφορίας.

Οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν επίσης μια διασπαστική επίδραση στον ύπνο. Ομοίως, όσο το δυνατόν λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα θα πρέπει γενικά να ρέει στην κρεβατοκάμαρα, για παράδειγμα μέσω ξυπνητηριών, κινητών τηλεφώνων ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς αυτά Εκπέμπουν ακτινοβολία που επηρεάζει τον ύπνο.

φυτά στην κρεβατοκάμαρα

Ο παλιός μύθος επιμένει ακόμα και σήμερα ότι τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα σας στερούν οξυγόνο και δεν ευνοούν τον ύπνο. Στην πραγματικότητα, όμως, φαίνεται πολύ διαφορετικό. Τα φυτά είναι υπέροχοι προμηθευτές οξυγόνου και επίσης φιλτράρουν τους ρύπους από τον αέρα. Ωστόσο, πρέπει να δοθεί προσοχή ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλά φυτάαφού αφενός η σκόνη μπορεί να κατακάθεται στα φύλλα και η υγρασία αυξάνεται, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο μούχλας.

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός σκόνης, τα φυτά μπορούν απλά να ξεσκονίζονται τακτικά ή να κάνουν ντους μία φορά το μήνα, υπό την προϋπόθεση ότι μπορούν να το ανεχθούν.

Δημιουργήστε ένα ήρεμο περιβάλλον

Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να είναι ένας χώρος ξεκούρασης, και για το μυαλό. Η υπερβολική διακόσμηση, η ακαταστασία, τα χρώματα και τα έπιπλα μπορεί να είναι ακατάστατα και να αποσπούν την προσοχή.

Στην ιδανική περίπτωση, η κρεβατοκάμαρα θα πρέπει να είναι τακτοποιημένη, διαφορετικά ο εγκέφαλος θα έχει υποσυνείδητα το καθήκον να τακτοποιήσει την επόμενη μέρα. Πάρα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα, για παράδειγμα από συλλογές, θα πρέπει επίσης να εκτίθενται σε άλλο δωμάτιο εάν είναι δυνατόν.

Η εγκατάσταση θα πρέπει να διατηρείται απλή, ώστε να μην δημιουργεί περισπασμούς στο μάτι και το μυαλό. Είναι επίσης ωφέλιμο για τον ύπνο να τοποθετείτε καλά σκουρόχρωμα ρολά για να μπορείτε να κρύβετε τις φωτεινές επιρροές.

Το ενα μετα το αλλο

Ωστόσο, για να μπορέσετε να αποκαταστήσετε τον υγιή ύπνο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε τα πάντα ταυτόχρονα, γιατί η υπερβολική και πολύ γρήγορη ποσότητα δεν είναι ωφέλιμη. Καλύτερα να αλλάζεις ένα προς ένα και να δεις αν και πώς έχει θετικό αποτέλεσμα.