Οι 4 καλύτερες συμβουλές για αρχάριους

By | April 18, 2023

Γιόγκα: Οι καλύτερες συμβουλές για αρχάριους

Προσοχή στους νέους γιόγκι: Γνωρίζουμε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για αρχάριους.

>> Οι καλύτερες ασκήσεις γιόγκα για αρχάριους

1. Καθορίστε στόχους εκ των προτέρων

Ξεκαθαρίστε εκ των προτέρων τι θέλετε πραγματικά να πετύχετε – και γιατί αποφασίσατε να κάνετε γιόγκα. Είναι όλα σχετικά με την απώλεια βάρους γρήγορα; Ή αναζητάτε μια ισορροπία στην αγχωτική καθημερινότητα; Σας μαστίζει πόνος, για παράδειγμα στην πλάτη σας, που θέλετε επιτέλους να απαλλαγείτε; Όσο περισσότερο το σκέφτεστε εκ των προτέρων, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς Στυλ γιόγκα καθώς και ασκήσεις γιόγκα επιλέξτε κατάλληλο. Με αυτόν τον τρόπο θα πετύχετε τους προσωπικούς σας στόχους γρηγορότερα και πιο αποτελεσματικά – χωρίς να χάσετε κίνητρο. Ένας επαγγελματίας δάσκαλος γιόγκα μπορεί να παρέχει συμβουλές σε περίπτωση αμφιβολίας. Πολύ σημαντικό: Θέστε τους στόχους σας ρεαλιστικά. Εάν ασκήσετε υπερβολική πίεση στον εαυτό σας, μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε απογοήτευση και απώλεια κινήτρων.

2. Επισκεφθείτε ένα στούντιο γιόγκα

Για αρχάριους, λάβετε υποστήριξη από έναν δάσκαλο γιόγκα. Εξάλλου, υπάρχουν κάθε είδους διαφορετικοί όροι, τεχνικές, στυλ και ασκήσεις στη γιόγκα. Για να μην χαθείτε μεταξύ των Sun Salutation, Tadasana, Uttanasana και Yin Yoga, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια. Ένας επαγγελματίας της γιόγκα ξέρει οι καλύτερες ασκήσεις για αρχάριους – και αυτά που καίνε τις περισσότερες θερμίδες και χάνουν τα κιλά. Ένας καλός δάσκαλος γιόγκα μπορεί επίσης σωματικά παράπονα ή περιορισμούς, για παράδειγμα εάν υποφέρετε από ένταση στον αυχένα ή πόνο στην πλάτη σας. Εάν οι ασκήσεις εκτελούνται λανθασμένα, ο επαγγελματίας μπορεί να σας διορθώσει άμεσα και να σας παράσχει βοήθεια. Με αυτόν τον τρόπο, κανένα λάθος δεν θα εισχωρήσει στη ρουτίνα της γιόγκα σας.

3. Μην τρώτε υπερβολικά πριν από την προπόνηση

Αποφύγετε τα πλούσια γεύματα πριν από το μάθημα της γιόγκα, που σημαίνει: Δεν πρέπει να τρώτε τίποτα περίπου 1 με 2 ώρες πριν την προπόνηση, ειδικά όχι βαριά γεύματα όπως πίτσα, ζυμαρικά, μπέργκερ κ.λπ. Επειδή αυτά τα πιάτα σας κουράζουν και σας κουράζουν και διαταράξουν τη ροή της ενέργειας κατά τη διάρκεια ασκήσεων γιόγκα. Επίσης, χάνετε πιο εύκολα την εστίαση όταν το στομάχι σας είναι γεμάτο και το σώμα σας είναι απασχολημένο με την πέψη. Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε ναυτία όταν εκτελείτε ορισμένες ασάνες. Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε το αλκοόλ και τον καφέ πριν τη γιόγκα.

4. Μην ξεχνάτε να αναπνέετε

Όποιος ξεκινά με τη γιόγκα θα παρατηρήσει γρήγορα ότι η σωστή αναπνοή είναι ουσιαστικό μέρος της προπόνησης. Μερικές φορές όμως δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις τον ρυθμό σου και να μπεις σε μια ευχάριστη ροή. Ο δάσκαλός σας γιόγκα μπορεί να σας υποστηρίξει εδώ. Χρειάζεται λίγος χρόνος για να διασφαλιστεί ότι η αναπνοή δεν είναι πολύ ρηχή – όπως συμβαίνει με τους περισσότερους ανθρώπους στην καθημερινή ζωή – αλλά προέρχεται από βαθιά μέσα στο σώμα. Έχετε υπομονή με τον εαυτό σας.