Οι 4 καλύτερες ασκήσεις κατά των σακουλών

By | May 6, 2023

Τα Jodhpurs μπορούν να προκαλέσουν πολλή απογοήτευση και ντροπή. Η αυξημένη συσσώρευση υποδόριου λιπώδους ιστού στις προβληματικές περιοχές των μηρών και των γλουτών επηρεάζει ιδιαίτερα το σώμα των γυναικών, καθώς τείνουν να είναι γενετικά σε σχήμα αχλαδιού – σε αντίθεση με το σχήμα μήλου στους άνδρες, που τονίζει την κοιλιά. Βασικά, δεν πρέπει να ανησυχείτε για υποτιθέμενα σωματικά «ελαττώματα». Από την άποψη της υγείας, ωστόσο, τα μεγαλύτερα αποθέματα λίπους μπορεί να είναι επικίνδυνα. Επομένως, θα σας δείξουμε πώς να απαλλαγείτε από τις ανεπιθύμητες σακούλες.

Πώς να απαλλαγείτε από τις σακούλες

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να τονιστεί ότι η επιλεκτική απώλεια λίπους στην αντίστοιχη προβληματική περιοχή είναι ελάχιστα δυνατή, αφού είναι γενετικά καθορισμένο σε ποια σημεία προτιμά κανείς να συσσωρεύσει λίπος και να το διασπάσει ξανά κατά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, το έργο σας δεν είναι καθόλου απελπιστικό! Γιατί μπορείς μέσα από το δικό σου Θρέψη ολόκληρο σας μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους, η οποία προκαλεί επίσης τη συρρίκνωση της επένδυσης στα πόδια και τους γλουτούς. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συγκεκριμένες ασκήσεις για να βελτιώσετε τη δική σας Εκπαιδεύστε τους μύες των ποδιών και των γλουτών, σφίξτε και έτσι φέρτε το σε πιο καθορισμένο σχήμα. Με τις παρακάτω ασκήσεις μπορείτε να σφίξετε τις σακούλες σας και να μειώσετε αποτελεσματικά το σωματικό λίπος.

Οι 4 καλύτερες ασκήσεις κατά των σακουλών

Με τις παρακάτω ασκήσεις μπορείτε να χάσετε λίπος, να χτίσετε μυς και έτσι να μειώσετε και να κρύψετε οπτικά τις σακούλες.

1. Πλάγια ανασηκώσεις ποδιών

Το πλάγιο πόδι που ανασηκώνεται κατά την ξαπλωμένη θέση είναι το κατ’ εξοχήν κλασικό πλευρικοί μύες του μηρού για προπόνηση και επομένως δεν πρέπει να λείπει σε καμία προπόνηση ενάντια στα jodhpurs.

Έτσι γίνεται:

 • Ξαπλώστε στο πλάι σε ένα χαλάκι και, αν χρειαστεί, στηρίξτε τον εαυτό σας με τον αγκώνα σας στο πάτωμα.
 • Μπορείτε να λυγίσετε ελαφρώς το κάτω πόδι σας για να διατηρήσετε την ισορροπία σας.
 • Τώρα τεντώστε το πάνω πόδι προς τα πάνω όσο το δυνατόν περισσότερο και χαμηλώστε το υπό τάση αργός απενεργοποιήστε ξανά χωρίς να το βγάλετε εντελώς.

20 επαναλήψεις ανά πλευρά, 3 σετ

2.Dirty Dog

Αυτή η άσκηση ανταποκρίνεται στο όνομά της επειδή μιμούμαστε ένα σκύλο που κατουρεί. Αυτό που ακούγεται λίγο χονδροειδές στην αρχή αποδεικνύεται μια εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση για τη δική σας γλουτιαίος μέγιστος και το πλευρικοί μηροί.

Έτσι γίνεται:

 • Η αρχική θέση είναι στα τέσσερα.
 • Τώρα ανοίξτε τους γοφούς σας και σηκώστε το ένα πόδι στο πλάι (90° σε γόνατο και ισχίο), χωρίς να στρίψετε το πάνω μέρος του σώματός σας (η σπονδυλική στήλη παραμένει ίσια). Εάν είναι δυνατόν, μην έχετε ορμή μαζί σας.
 • Εάν η άσκηση είναι πολύ εύκολη, σταματήστε στην κορυφή και σπρώξτε προς τα πάνω. Εναλλακτικά, τεντώστε μια ζώνη αντίστασης γύρω από τα πόδια σας.

15 επαναλήψεις ανά πλευρά, 3 σετ

Σπουδαίος: Μην πέσετε στην κούφια πλάτη. Εκτελέστε την κίνηση αργά και συσπάστε ενεργά τους γλουτούς σας σφίγγοντας τους γλουτούς σας.

3. Hofknicks lunges

Αυτό στα αγγλικά ως Κοντές πτώσεις η καθορισμένη παραλλαγή των lunges είναι τέλεια όλους τους μύες των μηρών και των γλουτών ταυτόχρονα να εκπαιδεύσω. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την ένταση κρατώντας αλτήρες ή μπουκάλια νερού στα χέρια σας.

Έτσι γίνεται:

 • Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, λυγίστε ελαφρά τα γόνατά σας και τεντώστε ολόκληρο το σώμα σας.
 • Φέρτε το ένα πόδι πίσω σας και τοποθετήστε το πόδι σας πίσω από το όρθιο πόδι σας σε γωνία περίπου 45°.
 • Η γωνία μέσα Γόνατο πρέπει να είναι και στα δύο πόδια περίπου 90 μοίρες είναι. Το πάνω μέρος του σώματος είναι ίσιο και η κοιλιά σφιχτή.
 • Σπρώξτε τον εαυτό σας με το πίσω πόδι και επιστρέψτε στην αρχική θέση.
 • Πρώτα τροφοδοτήστε εντελώς τη μία πλευρά και μετά μεταβείτε στην άλλη.
 • Για ακόμα περισσότερο κάψιμο σε μηρούς και γλουτούς: Στην χαμηλότερη θέση, κουνήστε για λίγο πάνω-κάτω τρεις φορές και μόνο μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση.

10 έως 15 επαναλήψεις ανά πλευρά.

Σπουδαίος: Το μπροστινό πόδι πρέπει πάντα να προσγειώνεται με ολόκληρο το πέλμα του ποδιού για να αποφευχθούν οι δυνάμεις διάτμησης στο γόνατο!

4. Τζάμπινγκ

Για να ασκήσετε επιτέλους ολόκληρο το σώμα σας, να δυναμώσετε τους μύες των ποδιών σας με άλματα και να τονώσετε την καύση λίπους, κάνουμε το κλασικό jumping jack.

Έτσι γίνεται:

 • Αρχίζετε να στέκεστε με κλειστά χέρια και πόδια και δημιουργείτε ένταση σε όλο το σώμα.
 • Τώρα απομακρύνετε ταυτόχρονα τα χέρια και τα πόδια σας σε μια κίνηση άλματος.

Πηδήξτε με μέτρια ταχύτητα για 40 δευτερόλεπτα και μετά με τέρμα γκάζι για 20 δευτερόλεπτα, 3 επαναλήψεις

Υπόδειξη: Κάντε αυτές τις τέσσερις ασκήσεις τρεις ημέρες την εβδομάδα και συμπληρώστε την προπόνησή σας με προπόνηση αντοχής υψηλής έντασης όπως τζόκινγκ, ποδηλασία ή κολύμπι για περαιτέρω μείωση του σωματικού λίπους.