Οι καλύτερες συμβουλές για Χριστούγεννα χωρίς άγχος

By | May 8, 2023

Επανασχεδιάστε τον καταμερισμό εργασίας στις γιορτές

Διανείμετε εργασίες που προκύπτουν και δημιουργήστε νέες τελετουργίες που σας ανακουφίζουν. Το να κάνετε το πάρτι μαζί είναι ούτως ή άλλως πιο διασκεδαστικό. Δουλειές όπως η διακόσμηση ή η αγορά φρέσκων ειδών παντοπωλείου για το χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι ιδανικές για ανάθεση. Έτσι όλοι έχουν την ευκαιρία να ενσωματωθούν στις προετοιμασίες και η προσμονή όλων αυξάνεται.

Η διαμάχη αναβλήθηκε για τα Χριστούγεννα

Οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες κατά την αγχωτική περίοδο των Χριστουγέννων. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι ακόμη πιο δύσκολη λόγω των υψηλών προσδοκιών από όλες τις πλευρές. Επειδή όμως οι εντάσεις είναι βάρος, θα πρέπει να αποφύγετε τις λογομαχίες και τον θυμό εξαρχής τα Χριστούγεννα. Για παράδειγμα, προσκαλέστε συγγενείς που δεν τα πάνε καθόλου καλά σε διάφορες ημερομηνίες τις επίσημες αργίες. Ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν αρκετό χρόνο μπορεί επίσης να συμβάλει σε ένα Χριστούγεννα χωρίς άγχος. Εάν προκύψει μια σύγκρουση, προσπαθήστε να την αναβάλετε. Για κάποια προβλήματα δεν υπάρχει άμεση λύση. Απλώς επιλύστε τη διαφορά μετά τις διακοπές.

Πολύ συναρπαστικό: Αυτά είναι τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα δώρα για τους λάτρεις της ομορφιάς > >

Δεν χρειάζεται να είναι όλα τέλεια!

Βγείτε από την παγίδα της τελειομανίας – απολαύστε την προ-χριστουγεννιάτικη περίοδο. Ίσως η πιο δύσκολη άσκηση από όλες: να απαλλαγείτε από τα περιττά τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα και να φτιάξετε τη διάθεση για τις γιορτές. Τις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα, συμπεριφερόμαστε αντίθετα με τις ανάγκες του βιολογικού μας ρολογιού, που απαιτεί περισσότερη ξεκούραση από εμάς στη σκοτεινή εποχή. Αντίθετα, αλλάζουμε ταχύτητα και, μετά τα Χριστούγεννα, συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλες ήταν οι προσδοκίες μας και πόσο λίγα βγήκαμε από αυτή τη γιορτή. Αναβάλετε τον καθαρισμό του σπιτιού και τις μη επείγουσες επισκευές και δημιουργήστε «πόντους απόλαυσης» – κατά προτίμηση καθημερινά, για να σας φτιάξουν τη διάθεση για τα Χριστούγεννα.

Οι χειροτεχνίες, το ψήσιμο και η ανάγνωση ιστοριών δεν φτιάχνουν μόνο τις οικογένειες με παιδιά στη διάθεση για τα Χριστούγεννα. Ένα σύντομο διάλειμμα για τσάι στη λάμψη ενός κεριού Advent, μια βόλτα σε έναν δρόμο φωτισμένο για τα Χριστούγεννα, μυρίζοντας άρωμα κανέλας, γλυκάνισου, μπαχάρι και πορτοκαλιού, μικρές απολαύσεις που μας απομακρύνουν από την καθημερινότητα και μας φέρνουν πιο κοντά στα Χριστούγεννα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *