Οι καλύτερες συμβουλές για τις μητέρες

By | May 23, 2023

Τι είναι το κρεβάτι μετά τον τοκετό;

Μετά τον τοκετό ξεκινά η περίοδος μετά τον τοκετό. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης των έξι έως οκτώ εβδομάδων, η μητέρα αναρρώνει από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό. Οι ορμόνες επανέρχονται στο φυσιολογικό, η μήτρα συρρικνώνεται και αρχίζει η παραγωγή γάλακτος. Εξηγούμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας μετά την καισαρική τομή και σας δίνουμε διάφορες συμβουλές για ένα ωραίο και ξεκούραστο παιδικό κρεβάτι.

Μετά τον τοκετό μετά από καισαρική τομή: σημαντικές συμβουλές για τις μητέρες

Η περίοδος μετά τον τοκετό ελάχιστα διαφέρει από αυτή του κολπικού τοκετού. Ωστόσο, υπάρχουν ένα ή δύο πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ως μαμά με καισαρική τομή.

Κίνηση

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να λάβουν υπόψη οι μητέρες με καισαρική: προσπαθήστε να μετακινηθείτε το συντομότερο δυνατό μετά την επέμβαση. Αυτό χρησιμεύει για να αποφευχθεί η θρόμβωση και να επανέλθει η κυκλοφορία. Εάν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε, μπορείτε να πάρετε εκ των προτέρων παυσίπονα φιλικά προς το θηλασμό.

Ο θηλασμός μπορεί να καθυστερήσει μετά την καισαρική τομή. Εάν οι πρώτες προσπάθειες να το βάλετε δεν έχουν αποτέλεσμα, μην αγχώνεστε και ζητήστε συμβουλές από τη μαία σας.

Μετά τη γέννα, η προστασία είναι η ημερήσια διάταξη

Η άρση βαρών, ο αθλητισμός ή άλλη σωματική άσκηση είναι ταμπού κατά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννηση. Η περίοδος μετά τον τοκετό έχει να κάνει με τη χαλάρωση. Χαλαρώστε, ώστε τα στρώματα ιστών των κοιλιακών μυών και του πυελικού εδάφους σας να σταθεροποιηθούν και η πληγή σας με καισαρική τομή να επουλωθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Φροντίστε την καισαρική σας πληγή. Μόλις πέσει η ψώρα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη φροντίδα των ουλών. Μπορείτε να τα κάνετε κρέμα, για παράδειγμα με αμυγδαλέλαιο, κατιφέ ή αλοιφή λουλουδιών Μπαχ. Καθώς η ουλή επουλώνεται, μπορεί να φαγούρα, να καεί ή να είναι ευαίσθητη.

συνέπεια? Καμία σπανιότητα!

Μετά τον τοκετό, η μήτρα πρέπει να συστέλλεται ξανά για να επανέλθει στο αρχικό της μέγεθος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μετέπειτα πόνους, οι οποίοι εκφράζονται μέσω συσπάσεων της μήτρας. Καλό να γνωρίζετε: Τα επακόλουθα μπορεί να επιδεινωθούν εάν θηλάζετε. Ο λόγος? Εν τω μεταξύ, απελευθερώνεται η ορμόνη ωκυτοκίνη, η οποία διεγείρει τη μήτρα. Τις πρώτες μέρες μετά την καισαρική τομή, το τράβηγμα της πληγής σας μπορεί να είναι επώδυνο. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί επίσης να συνιστάται η λήψη παυσίπονων φιλικών προς το θηλασμό.

Αιμορραγία μετά τον τοκετό μετά από καισαρική τομή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *