Μπουρνούζια Terrycloth: Φυσικά, μη τοξικά και άνετα

By | May 13, 2023

Τα μπουρνούζια Terry είναι ένα πραγματικό κλασικό όταν πρόκειται να αγκαλιάσετε το σώμα σας με ένα άνετο υλικό μετά το κολύμπι, το ντους ή το μπάνιο. Δεν είναι περίεργο, τα μπουρνούζια από ύφασμα πετσέτας είναι κατάλληλα για να νιώθετε καλά. Το ύφασμα δεν εντυπωσιάζει μόνο με την υψηλής ποιότητας κατασκευή του – η πετσέτα πετσέτας είναι επίσης πειστική όσον αφορά τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Τα μπουρνούζια Terry είναι συνήθως κατασκευασμένα από καθαρό βαμβάκι ή βαμβάκι και μείγματα βαμβακιού. Αυτό τα βάζει μπροστά από τα μπουρνούζια από συνθετικά υλικά. Αλλά γιατί είναι αυτό πραγματικά σημαντικό;

Για χάρη της υγείας σας – αγοράστε μη τοξικά μπουρνούζια

Τα ρούχα μπορεί να περιέχουν μια ποικιλία χημικών ουσιών. Θα πρέπει λοιπόν να λάβετε υπόψη μερικά πράγματα πριν αγοράσετε, ώστε οι τοξίνες να μην βλάψουν την υγεία σας. Ένας τρόπος για να αποφύγετε τις επιβλαβείς ουσίες στα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα είναι να χρησιμοποιήσετε φυσικές ίνες αντί για συνθετικές ίνες όπως νάιλον, πολυεστέρας, πολυακρυλικό, ελαστάνη και πολυαμίδιο. Τα μπουρνούζια από βαμβάκι, λινό ή μετάξι θεωρούνται απαλλαγμένα από επιβλαβείς ουσίες. Κατά την παραγωγή πετσετών, λαμβάνεται μέριμνα ώστε να χρησιμοποιείται μόνο καθαρό βαμβάκι ή βαμβάκι σε συνδυασμό με μείγματα βαμβακιού. Τα μπουρνούζια Terry έχουν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των παραλλαγών που κατασκευάζονται από συνθετικές ίνες.

Τα μπουρνούζια που επισημαίνονται με δοκιμαστικές σφραγίδες είναι ένας καλός οδηγός, σύμφωνα με τον οποίο τόσο η σφραγίδα GOTS (Global Organic Textile Standard) όσο και η Oeko Tex Standard 100 θα πρέπει να είναι πρωτοποριακά. Συνιστάται επίσης να πλένετε ρούχα πριν τα φορέσετε για πρώτη φορά. Οποιεσδήποτε χημικές ουσίες μπορεί να υπάρχουν στο υλικό μπορούν να απελευθερωθούν κατά τη διαδικασία.

Απορροφητικό και ευχάριστο στο δέρμα – αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του υφάσματος

Ένα μπουρνούζι πρέπει να πληροί διαφορετικές απαιτήσεις. Αφενός πρέπει να έχει υψηλό επίπεδο απορροφητικότητας και αφετέρου πολλοί θέλουν να φοριέται άνετα. Με λίγη γνώση του υπόβαθρου των διαθέσιμων υλικών, μπορούν να ικανοποιηθούν και τα δύο κριτήρια: η πετσέτα με πετσέτα είναι το πιο δημοφιλές ύφασμα όταν πρόκειται για την κατασκευή μπουρνούζι. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το terry υπόσχεται τις καλύτερες ιδιότητες ξήρανσης. Τα καθαρά βαμβακερά μπουρνούζια διασφαλίζουν επίσης ότι το δέρμα στεγνώνει γρήγορα, αλλά το ίδιο το υλικό παραμένει υγρό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διαφορά? Μια ειδική τεχνική ύφανσης χρησιμοποιείται για το terry. Σε αντίθεση με το terry cloth, το οποίο ακούγεται παρόμοιο, το terry cloth έχει θηλιές και στις δύο πλευρές, καθιστώντας το πιο άνετο και πιο πυκνό από το terry cloth.

Απαιτείται προσοχή κατά την αγορά ενός μπουρνούζι, γιατί υπάρχουν διαφορές στη βασική ποιότητα του υφάσματος. Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές παραλλαγές:

  • βραστό terry: Το ύφασμα είναι μαλακό και εύκαμπτο και έχει μεγαλύτερο όγκο από άλλα είδη terry. Με το βρασμένο terry, οι βρόχοι είναι σημαντικά μεγαλύτεροι από ό,τι με άλλους τύπους terry.

  • στριφτό terry: Επειδή το νήμα είναι στριμμένο σκληρά και όχι μόνο ελαφρώς στριμμένο, το στριφτό πετσετάκι είναι πιο σκληρό, πιο σφιχτό και έχει καλύτερο κράτημα – επομένως έχει ένα ελαφρύ αποτέλεσμα μασάζ. Έχει επίσης υψηλή απορροφητικότητα. Μπορείτε συνήθως να το αναγνωρίσετε από τις πιο κοντές θηλιές του.

  • Πλεκτό terry: Το υλικό, το οποίο κατασκευάζεται με ειδικές μηχανές πλεξίματος στημονιού, αφήνει μια ευχάριστα απαλή αίσθηση στο δέρμα και εντυπωσιάζει με την ισχυρή απορροφητικότητα και τις στιβαρές θηλιές του. Σε αντίθεση με άλλους τύπους πετσετοπετσέτας, η πλεκτή πετσέτα πετσέτας δεν έχει μόνο τις τυπικές θηλιές της πετσέτας στη μία πλευρά.

  • Βελούδινο terry: Αν σας αρέσει να τυλίγεστε με ένα ιδιαίτερα μαλακό μπουρνούζι, δεν μπορείτε να κάνετε λάθος με βελούδινη πετσέτα. Ωστόσο, το ύφασμα είναι ελαφρώς λιγότερο απορροφητικό από άλλες ποιότητες terry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *