Μπορείτε να φάτε πολλά φρούτα;

By | May 16, 2023

Πόσο υγιεινά είναι τα φρούτα;

Μήλα, μπανάνες, κεράσια: τα φρούτα είναι νόστιμα! Και υγιές – έτσι δεν είναι; Το γεγονός είναι: Εάν τρώτε πολλά φρούτα, ουσιαστικά κάνετε κάτι καλό για το σώμα σας. Γιατί: τα φρούτα είναι πιο χορταστικά βιταμίνεςδευτερεύων βοτανικά, μέταλλα και φυτικές ίνες καθώς αντιοξειδωτικά. Τα φρούτα ενισχύουν το καρδιαγγειακό σύστημα και μπορούν να συμβάλουν στην υγιή αρτηριακή πίεση. Ένα μέσο μήλο περιέχει 2,4 γραμμάρια φυτικών ινών. Η μαύρη σταφίδα και η παπάγια βαθμολογούνται με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C.

Επιπλέον, τα φρούτα περιέχουν φρουκτόζη, γνωστή και ως φρουκτόζη γνωστός. Το υποκατάστατο ζάχαρης μπορεί να αποδοθεί στους περιβόητους υδατάνθρακες. Αλλά οι υδατάνθρακες δεν είναι κακό για τον οργανισμό μας από μόνοι τους. Αντιθέτως: Μας παρέχουν ενέργεια και παρέχουν σημαντικά καύσιμα. Αρνητικές συνέπειες μπορεί να προκύψουν μόνο εάν οι άνθρωποι τρώνε (σχεδόν) μόνο φρούτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε εδώ: Τα πιο υγιεινά φρούτα και λαχανικά με μια ματιά >>

Υγιεινό πρωινό: οι καλύτερες συνταγές για χυλό με φρούτα

Μπορείτε να συνδυάσετε υπέροχα την κατανάλωση φρούτων με χυλό. Τα πολύχρωμα φρούτα καρυκεύουν τον χυλό και δίνουν μια φρέσκια κλωτσιά το πρωί. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές:

Μπορείτε να φάτε πολλά φρούτα;

Όπως πάντα, η ποσότητα κάνει το δηλητήριο. Με μέτρο, τα φρούτα δεν αποτελούν πρόβλημα και είναι πολύ υγιεινά. Συγκεκριμένα, υγιή άτομα χωρίς αλλεργίες ή δυσανεξίες, όπως η δυσανεξία στη φρουκτόζη, μπορούν μερικές φορές να τρώνε λίγο περισσότερα φρούτα. Με την προϋπόθεση ότι η διατροφή τους είναι βασική ισορροπημένο, γεμάτο και όχι πολύ μονόπλευρο.

Παρεμπιπτόντως: Σύμφωνα με έρευνα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας (BMEL) για το έτος 2019/20 μήλο το πιο δημοφιλές φρούτο μεταξύ των Γερμανών καταναλωτών: κατά μέσο όρο, ένας Γερμανός τρώει τριγύρω 21,9 κιλά μήλα. Η μπανάνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με κάποια απόσταση: Σχεδόν 12 κιλά καταναλώνονται κατά κεφαλήν στη Γερμανία κάθε χρόνο.

Τι θα συμβεί αν τρώτε μόνο φρούτα;

Για παράδειγμα, μπορείτε να προγραμματίσετε μια ριζοσπαστική δίαιτα στην οποία δεν υπάρχει σχεδόν κανένα άλλο φαγητό στο μενού εκτός από καρπούζι ή ανανά συνέπειες για την υγεία εμφανίζομαι. Γιατί; Ενώ το σώμα σας λαμβάνει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, έχει έλλειψη σε λίπη, πρωτεΐνες και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Η συνέπεια; Ενας επικίνδυνη υποπροσφορά, που, για παράδειγμα, μπορεί να αποδυναμώσει την άμυνα και το ανοσοποιητικό σύστημα ή να οδηγήσει σε μυϊκή κατάρρευση. Η υπερβολική κατανάλωση φρούτων μπορεί επίσης καθαρτικό έργα.

Μπορείτε να πάρετε βάρος από την κατανάλωση πολλών φρούτων;

Ναι, αυτό είναι δυνατό. Διότι: Επίσης το περιλαμβάνεται φρουκτόζη μπορεί σε μεγάλες ποσότητες επιβλαβής επηρεάζουν το σώμα μας. Υπάρχει πολλή φρουκτόζη στα κεράσια, τα αχλάδια και τα μήλα, για παράδειγμα. Η υπερβολική ζάχαρη φρούτων μπορεί τότε, για παράδειγμα υπέρβαρος – στην παχυσαρκία – ή Διαβήτης εύνοια. Ιδιαίτερα δυσάρεστο: η απλή ζάχαρη προκαλεί το αίσθημα της πείνας στον εγκέφαλό μας. Στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε ουρική αρθρίτιδα, καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια. Επίσης, μερικοί άνθρωποι υποφέρουν από δυσπεψίαπου συχνά εκδηλώνεται με τη μορφή φουσκώματος ή πόνος στο στομάχι λένε όταν τρώνε πολλά φρούτα.

Κίνδυνος: Συγκεκριμένα Φρούτα σε κονσέρβα Πολλή πρόσθετη ζάχαρη συχνά κρύβεται εκτός από φρουκτόζη, για παράδειγμα στα τουρσί ροδάκινα ή μανταρίνια. Επιπλέον, ορισμένα ποτά, όπως π.χ χυμοί φρούτων, πραγματικές βόμβες ζάχαρης – και θα έπρεπε μάλλον να αντικατασταθούν από νερό. Βασικά θα πρέπει να παίρνεις δύο με τρία λίτρα νερό την ημέρα, όπως και στα γνωστά Τροφικη πυραμίδα γίνεται σαφές.

Συνέχισε να διαβάζεις: 3 εκπληκτικά ανθυγιεινά φρούτα >>

Τόση ζάχαρη επιτρέπεται

Η συνιστώμενη μέγιστη ποσότητα ζάχαρης ανά ημέρα μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με τις οδηγίες και τις συστάσεις διαφορετικών οργανισμών υγείας.

  • Για παράδειγμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συνιστά στους ενήλικες να περιορίζουν την πρόσληψη ζάχαρης σε h25 γραμμάρια το πολύ (περίπου 6 κουταλάκια του γλυκού) δωρεάν ζάχαρη την ημέρα.
  • Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία (AHA) έχει ένα ελαφρώς υψηλότερο ανώτατο όριο 36 γραμμάρια (περίπου 9 κουταλάκια του γλυκού) για τους άνδρες και 25 γραμμάρια (περίπου 6 κουταλάκια του γλυκού) για τις γυναίκες την ημέρα.
  • Σε ένα σημείο αναφοράς του 50 γραμμάρια την ημέρα η Γερμανική Εταιρεία Διατροφής (DGE), η Γερμανική Εταιρεία Παχυσαρκίας (DAG) και η Γερμανική Εταιρεία Διαβήτη (DDG) συμφώνησαν.

Ωστόσο: Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι συστάσεις αφορούν το λεγόμενο “δωρεάν ζάχαρη” σχετίζομαι. Η ζάχαρη λοιπόν που προστίθεται σε τρόφιμα και ποτά, καθώς και τα σάκχαρα που βρίσκονται στο μέλι, τα σιρόπια και τους χυμούς φρούτων. Τα φυσικά σάκχαρα που βρίσκονται στα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα συνήθως δεν περιλαμβάνονται σε αυτές τις συστάσεις επειδή υπάρχουν φυσικά και περιέχουν επίσης θρεπτικά συστατικά.

Στο βίντεο: Προσοχή φρουκτόζη – τα φρούτα περιέχουν τόση ζάχαρη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *