Με ΑΥΤΟ το εργαλείο, χτίζετε μύες που είναι εύκολοι στις αρθρώσεις

By | April 23, 2023

Αυτές οι 3 ασκήσεις με μπάντες γυμναστικής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές

Σας δείχνουμε πώς μπορείτε να εμπλουτίσετε τις δημοφιλείς ασκήσεις με τη χρήση ζωνών γυμναστικής:

Άσκηση 1: Καταλήψεις

Το squat δεν πρέπει να λείπει σε καμία προπόνηση αν θέλεις να προπονήσεις το κάτω μέρος του σώματος σου, δηλαδή πόδια και γλουτούς. Οι μύες σας θα καίγονται πραγματικά αν πιάσετε και μια σύντομη ζώνη γυμναστικής. Μπείτε στην ταινία και σύρετέ την μέχρι τους μηρούς σας. Στη συνέχεια, κάντε τα squat σας ως συνήθως. Βεβαιωθείτε ότι τα γόνατά σας δεν πέφτουν προς τα μέσα λόγω της μεγαλύτερης αντίστασης.

Άσκηση 2: Μπούκλα δικεφάλου

Μπορείτε να αποκτήσετε δυνατά μπράτσα με μπούκλες δικέφαλου, για τις οποίες χρειάζεστε συνήθως βάρη – ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ζώνη γυμναστικής σαν σωλήνα. Για να το κάνετε αυτό, σταθείτε στη μέση της ταινίας και πιάστε τις άκρες με τα δύο χέρια. Τώρα σηκώστε τους πήχεις σας και λυγίστε την άρθρωση του αγκώνα σας. Όταν φτάσετε στο μέγιστο ύψος, χαμηλώστε αργά το χέρι σας προς τα κάτω. Εν τω μεταξύ, τραβήξτε τον άλλο πήχη σας προς τα πάνω, έτσι ώστε το ένα χέρι να είναι πάντα κάτω και ένα προς τα πάνω.

Άσκηση 3: Γέφυρα

Γνωστή και ως γέφυρα γλουτών ή ανύψωση λεκάνης, η γέφυρα είναι μια ιδανική άσκηση για την εκγύμναση των μηριαίων, των γλουτών και της πλάτης. Όπως και με τα squats, στερεώστε τη κοντή, φαρδιά ζώνη γυμναστικής στο ύψος των μηρών σας. Στη συνέχεια, ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα πόδια σας και βάλτε τα δάχτυλα των ποδιών σας. Σηκώστε τους γλουτούς σας προς τα πάνω, κρατήστε τους για λίγο και στη συνέχεια χαμηλώστε ξανά τους γλουτούς σας προς το πάτωμα. Βεβαιωθείτε ότι η ζώνη του βρόχου παραμένει υπό τάση ανά πάσα στιγμή και τα γόνατά σας δεν πέφτουν προς τα μέσα κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Άσκηση 4: Πίεση ποδιών

Αυτή η άσκηση ποδιών πραγματοποιείται ξαπλωμένη ανάσκελα. Τοποθετήστε το κέντρο της ταινίας γύρω από τα πέλματα των ποδιών σας. Κρατήστε τα άκρα της ταινίας στο ένα χέρι. Τώρα σηκώστε τα πόδια σας. Το γυμναστήριο είναι ελαφρώς τεταμένο. Τώρα τεντώστε τα πόδια σας προς τα εμπρός και προς τα πάνω ενάντια στην αντίσταση της ταινίας. Τα γόνατα παραμένουν ελαφρώς λυγισμένα. Κρατήστε τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια φέρτε τα πόδια σας πίσω προς την αρχική θέση. Επαναλάβετε την κίνηση περίπου 10 με 15 φορές.

Εδώ θα βρείτε κατάλληλες μπάντες γυμναστικής