Με αυτές τις 4 συμβουλές μπορείτε να πετύχετε μια πλούσια συγκομιδή

By | May 1, 2023

Καλλιεργήστε μόνοι σας αγγούρια: 4 συμβουλές

1. Σπείρετε την κατάλληλη στιγμή

Κανόνας πρώτος: Εάν αρχίσετε να σπέρνετε πολύ νωρίς ή πολύ αργά, έχετε ήδη χάσει – γιατί τα φυτά αγγουριού χρειάζονται πολύ φως και ζεστασιά για να ευδοκιμήσουν υγιεινά. Πάνω απ ‘όλα, τα αγγούρια εξωτερικού χώρου δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται στο κρεβάτι πριν από τους αγίους του πάγου με απευθείας σπορά, όπως και τα νεαρά φυτά. Οι άγιοι του πάγου συνήθως τελειώνουν μέχρι τα μέσα Μαΐου. Το χώμα στο επίθεμα λαχανικών θα πρέπει στη συνέχεια να ανέβει τουλάχιστον 13 βαθμοί Κελσίου έχουν θερμανθεί.

2. Κρατήστε τις αποστάσεις σας

Τα αγγούρια θέλουν χώρο! Οι επαρκείς αποστάσεις μεταξύ των σπόρων ή των νεαρών φυτών είναι απαραίτητες για μια επιτυχημένη συγκομιδή. Εάν αποφασίσετε να σπείρετε σπόρους σε ένα θερμοκήπιο, θα πρέπει να κάνετε ανάμεσα στις σειρές των φυτών περίπου 130 έως 170 cm Αφήστε δωμάτιο. Μέσα στη σειρά αγγουριού προτείνουμε μια απόσταση περίπου 45 έως 55 cm. Όταν πρόκειται για αγγούρια εξωτερικού χώρου, ισχύει μια ενδεικτική τιμή περίπου 100 x 40 εκατοστά.

3. Ποτίστε σωστά τα αγγούρια

Η σταθερή παροχή νερού στα αγγούρια είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη υγιών και βρώσιμων φυτών. Αλλά όταν ποτίζετε, μπορείτε πραγματικά να κάνετε πολλά λάθος: Εάν ποτίζετε λανθασμένα, για παράδειγμα τη λάθος ώρα της ημέρας, κινδυνεύετε από αγγούρια με πικρή γεύση. Εάν ποτίζετε πολύ λίγο, κινδυνεύετε να ξεραθεί το κρεβάτι. Είναι καλύτερο να φροντίζετε τα αγγούρια σας κάθε πρωί με εύκρατα, λιμνάζοντα νερά – και μόνο μέσα κάτω περιοχή της ρίζας. Έτσι προλαμβάνετε τον περονόσπορο. Θα πρέπει να πιάνετε τακτικά το ποτιστήρι, ειδικά όταν είναι στεγνό.

4. Χρησιμοποιήστε βοηθήματα αναρρίχησης

Τα βοηθήματα αναρρίχησης διευκολύνουν την ανάπτυξη των αγγουριών. Φροντίστε λοιπόν το φυτό σας βρίσκει τον δρόμο προς τα πάνω. Είναι καλύτερο να παρέχετε στα νεαρά φυτά ένα κατάλληλο βοήθημα αναρρίχησης αμέσως μετά τη φύτευση. Αυτό επίσης αποτρέπει τις επιθέσεις από το ωίδιο και άλλες μυκητιασικές ασθένειες. Μπορείτε να προμηθευτείτε τα αντίστοιχα προϊόντα online και σε κάθε φυτώριο.