Μείνετε σε φόρμα στο Wiesn – οι απόλυτες συμβουλές

By | May 23, 2023

3η συμβουλή: βιταμίνες κατά του hangover

Το Wiesn είναι τόσο δημοφιλές κυρίως λόγω της κοινωνικής συγκέντρωσης. Πολλοί φίλοι του Oktoberfest σε έναν μικρό χώρο σημαίνει επίσης πολλές δυνατότητες για μικρόβια, βακτήρια και άλλα παθογόνα. Για να μην ξεχνάμε το συνεχές ψήσιμο.

Για να μην υπάρχει πιθανότητα το hangover και η ασθένεια μετά από μια επίσκεψη στο Wiesn, είναι καλύτερο να τα αποτρέψετε. Η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος είναι ιδανικά για αυτό. Το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται και από τα δύο, ακόμη και πριν την επίσκεψη. Η απόλαυση τυπικών βαυαρικών λιχουδιών βοηθά επίσης. Το ξινολάχανο είναι η καλύτερη πηγή βιταμίνης C. Σερβίρεται με λουκάνικα Νυρεμβέργης, είναι ένα από τα κατ’ εξοχήν κλασικά πιάτα λιβαδιών.

Ένα ρολό σολομού μπορεί επίσης να αποτρέψει το hangover. Το ψάρι περιέχει πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μέταλλα. Αυτό τονώνει το κυκλοφορικό σύστημα και εξασφαλίζει καλύτερη διάσπαση του αλκοόλ. Οι τυπικές λιχουδιές του Oktoberfest, όπως το καρβέλι ή το κοτόπουλο είναι εξαιρετικά υψηλές σε θερμίδες, αλλά καθυστερούν την απορρόφηση του αλκοόλ στην κυκλοφορία του αίματος. Προσοχή όμως, γιατί το πολύ λίπος βλάπτει το συκώτι και προκαλεί καούρα. Είναι καλύτερο να πίνετε λίγο νερό ανάμεσα στις βαυαρικές λιχουδιές για να ισορροπήσετε την ισορροπία των υγρών.

4η συμβουλή: Να παίρνετε τακτικά καθαρό αέρα

Ο καθαρός αέρας όχι μόνο αυξάνει την ικανότητα σκέψης, αλλά προλαμβάνει και ασθένειες. Συχνά είναι πολύ βουλωμένο και ζεστό στις σκηνές. Δεν είναι καλό περιβάλλον για τους ρινικούς βλεννογόνους, οι οποίοι στεγνώνουν και διευκολύνουν την είσοδο των παθογόνων.

Τα τακτικά διαλείμματα για καθαρό αέρα βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του ρινικού βλεννογόνου. Επιπλέον, ο καθαρός αέρας φέρνει αυξημένη παροχή οξυγόνου και βιταμίνη D. Είναι καλύτερο να προγραμματίζετε τακτικά διαλείμματα μπροστά από τη σκηνή με λίγη άσκηση, ώστε η διασκέδαση του πάρτι να μην τελειώνει στο κρεβάτι λόγω ασθένειας. Όποιος έχει την τάση να έχει ξηρό ρινικό βλεννογόνο μπορεί να το αποτρέψει με ρινικό σπρέι άλμης.

Πολλές μαρκίζες έχουν ακόμη και τις δικές τους μπυραρία. Μπορείτε να τα βρείτε σε όλο το Μόναχο, για παράδειγμα στη Viktualienmarkt ή στον Κινεζικό Πύργο. Καθίστε έξω, παίρνετε λίγο καθαρό αέρα και απολαμβάνετε μια ή δύο μπύρες – ένας ιδανικός συνδυασμός. Όταν γίνεται πιο δροσερό, οι παρεχόμενες κουβέρτες ή οι θερμαντήρες ακτινοβολίας εξασφαλίζουν μια ζεστή ατμόσφαιρα σε πολλές τιμές.

5. Καταπόνηση Koan κατά την άφιξη και την αναχώρηση

Μια επίσκεψη στο Oktoberfest είναι διασκεδαστική, αλλά απαιτεί πολλά από το σώμα. Επομένως, το άγχος πρέπει να ελαχιστοποιηθεί. Κατά την άφιξη και την αναχώρηση, βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε το δικό σας αυτοκίνητο. Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης εντός και γύρω από το Theresienwiese. Οι πολυώροφοι χώροι στάθμευσης της πόλης είναι επίσης γεμάτοι κατά τη διάρκεια του Oktoberfest.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή τα ταξί είναι μια καλή εναλλακτική λύση για να βρείτε το δρόμο σας από και προς τον χώρο του φεστιβάλ με χαλαρό τρόπο. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ταξί, είναι καλύτερο να το παραγγείλετε εκ των προτέρων. Διαφορετικά, οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής είναι αναπόφευκτοι. Μια εναλλακτική λύση είναι οι ιδιωτικές υπηρεσίες σοφέρ όπως η Uber. Προσοχή όμως, αν είστε πολύ μεθυσμένοι, πρέπει να μείνετε μακριά από πολλές εταιρείες ταξί και σοφέρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *