Κύμινο κατά του μετεωρισμού: Έτσι βοηθάει το μπαχαρικό

By | April 27, 2023

Επίσης συναρπαστικό: Έτσι λειτουργεί το αγνό δέντρο ως φαρμακευτικό φυτό > >

Ανά μέρα προκύπτουν στα έντερα μας περίπου 2,5 λίτρα αερίων, ιδιαίτερα το διοξείδιο του άνθρακα, το υδρογόνο και το μεθάνιο. Φυσικά, αυτά τα αέρια πρέπει να φύγουν ξανά από το σώμα μας. Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε αυτό: ρέψιμο ή κλανιά. Ενώ ο αέρας στο στομάχι ή το διοξείδιο του άνθρακα συνήθως διαφεύγουν ως μικρά ρέψιμο ή δυνατά ρεψίματα, τα πεπτικά αέρια αφήνουν τα έντερα μας με τη μορφή μετεωρισμού. Καθημερινά ας το αφήσουμε κατά μέσο όρο 14 κλανοί δωρεάν, με ανώτατο όριο περίπου 24 κλανοί την ημέρα εξακολουθούν να θεωρούνται φυσιολογικές.

Ο μετεωρισμός, γνωστός και ιατρικά ως μετεωρισμός, εμφανίζεται κυρίως κατά την πέψη των τροφών. Στο λεπτό έντερο ο πολτός της τροφής από το στομάχι χωνεύεται. Ιδιαίτερα Λίπος γίνετε από το φαγητό μειωμένος. Αυτό παράγει κυρίως διοξείδιο του άνθρακα. Τα αέρια και ο πολτός των τροφίμων συνεχίζουν να μεταναστεύουν στο παχύ έντερο, όπου τα βακτήρια συνεχίζουν να διασπούν τον πολτό. Στην πέψη Οι υδατάνθρακες και οι πρωτεΐνες διασπώνται στο παχύ έντεροπου δεν μπορούν ακόμη να διασπαστούν στο στομάχι και το λεπτό έντερο. Στην εργασία τα βακτήρια στο έντερό μας θα τώρα μεθάνιο δωρεάν, αλλά και διοξείδιο του άνθρακα και υδρογόνο.

Ο υπερβολικός μετεωρισμός προκαλείται από…

Ο άνεμος του εντέρου δεν μπορεί να αποφευχθεί κατά τη διάρκεια της κανονικής πέψης. Ο μετεωρισμός, δηλαδή ο υπερβολικός μετεωρισμός, προκαλείται επίσης από:

 • Τρώγοντας γρήγορα και πολύς αέρας που καταπίνεται με το φαγητό
 • τροφές με αέρια, πλούσια σε φυτικές ίνες (όσπρια, λάχανο, κρεμμύδια
 • στρες
 • Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
 • διαταραγμένη εντερική χλωρίδα
 • Φάρμακα (αντιβιοτικά)

Εάν εμφανιστεί υπερβολικός μετεωρισμός στα έντερα κατά τη διάρκεια της πέψης, εμφανίζεται συχνά αίσθημα πληρότητας, ένταση στην κοιλιά, κοιλιακό άλγος και πολύ σφιχτό κοιλιακό τοίχωμα. Μερικές φορές βοηθάει αν ξαπλώνετε. Τα αέρια μπορούν τότε να διαφύγουν πιο εύκολα και η επώδυνη πίεση στην κοιλιά ανακουφίζεται.

Κατά των δυσάρεστων μετεωρισμών μετά το φαγητό Οι θεραπείες στο σπίτι μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Μία από αυτές τις σπιτικές θεραπείες είναι η Φαρμακευτικό φυτό κύμινο. Το κύμινο (λατ. Carum carvi) είναι επίσης γνωστό ως «πραγματικό κύμινο». Σχηματίζει μικρούς καρπούς, τους οποίους ονομάζουμε σπόρους κύμινος. Σε αποξηραμένη μορφή τα χρησιμοποιούμε κυρίως στην κουζίνα για μαγείρεμα και ψήσιμο.

Κύμινο κατά του μετεωρισμού: συστατικά και αποτελέσματα

Το κύμινο περιέχει πολλά πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού κύμινο παρέχει:

 • 1,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
 • 0,9 γραμμάρια λιπαρών οξέων
 • 2,6 γραμμάρια φυτικών ινών
 • Χαλκός (σχεδόν 7% των ημερήσιων αναγκών)
 • Σίδηρος (περίπου 6% της ημερήσιας ανάγκης)
 • Ασβέστιο (3,6% της ημερήσιας ανάγκης)
 • Ψευδάργυρος (4,6% της ημερήσιας ανάγκης)

Οι καρποί του κύμινο περιέχουν επίσης λάδι κύμινο. Το αιθέριο έλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά και υλικά όπως D-carvone, που ευθύνεται για τη χαρακτηριστική μυρωδιά του κύμινο. Το σπορέλαιο φαίνεται να έχει επίδραση στους λείους μυς του εντέρου. Το λάδι χαλαρώνει και χαλαρώνει τους μύες και μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της πέψης. Τα αισθήματα πληρότητας και μετεωρισμού μπορούν να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά το κύμινο για μετεωρισμό

Ο ευκολότερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε το κύμινο για τον μετεωρισμό είναι να ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο κύμινο μετά από ένα λιπαρό, πλούσιο σε φυτικές ίνες και μετεωριστικό γεύμα να φάω. Μασήστε καλά τους σπόρους του κύμινου. Καθώς το δαγκώνετε, θα νιώσετε τα αιθέρια έλαια να εξαπλώνονται στο στόμα και τα ιγμόρειά σας. Καταπιείτε το κύμινο και δώστε στο φυσικό φαρμακευτικό φυτό λίγο χρόνο για να αναπτύξει τα αποτελέσματά του.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Χρήση και επίδραση των μαργαριτών ως φαρμακευτικό φυτό > >

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κύμινο απευθείας στο μαγείρεμα και το ψήσιμο και να το προσθέσετε στο φαγητό σας. Το κύμινο στο ψωμί ή στο νερό μαγειρέματος για τις πατάτες είναι ιδιαίτερα καλό. Το κύμινο είναι επίσης δημοφιλές για τον μετεωρισμό με τη μορφή φαρμακευτικών τσαγιών. τσάι από κύμινο, το τσάι μάραθου ή το τσάι γλυκάνισου περιέχουν πάντα λάδι κύμινος, το οποίο έχει χαλαρωτική δράση και ανακουφίζει από τον μετεωρισμό. Μπορείτε επίσης εύκολα να ετοιμάσετε μόνοι σας τσάι από κύμινο. Απλώς πάρτε ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού κύμινο και ρίξτε το ζεστό νερό. Αφήστε το τσάι από κύμινο να βράσει για λίγο.

Επίσης συναρπαστικό: Αυτές οι σπιτικές θεραπείες βοηθούν ενάντια στα πεπτικά προβλήματα > >

Μπορείς Κιμινέλαιο και στα φαρμακεία αγορά. Αφήστε το εξειδικευμένο προσωπικό να σας συμβουλεύσει επιτόπου, γιατί δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το αιθέριο έλαιο αδιάλυτο.