Κλείδωμα τα Χριστούγεννα; Ο Ντρόστεν δεν αποκλείει περιορισμούς

By | May 2, 2023

Αυξάνονται οι αριθμοί του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα. Με 50.196 θετικά τεστ μέσα σε 24 ώρες, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανέφερε νέο υψηλό από την αρχή της πανδημίας. Η επίπτωση των επτά ημερών αυξάνεται σε 249,1. Τα ομοσπονδιακά κράτη αντιδρούν στην επιδείνωση της κατάστασης. Το μοντέλο 2G είναι σε ισχύ στη Σαξονία από τις 8 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι μόνο όσοι έχουν αναρρώσει και όσοι έχουν εμβολιαστεί επιτρέπεται να πάνε σε εστιατόρια, παμπ ή ντίσκο. Το Βερολίνο επίσης αυστηροποιεί τους κανόνες του κορωνοϊού. Από Δευτέρα θα υπάρχει και 2G στην πρωτεύουσα.

Drosten: Δεν μπορούν να αποκλειστούν μέτρα διακοπής λειτουργίας

Ο ιολόγος Christian Drosten μίλησε στο podcast του NDR Η ενημέρωση για τον κορωνοϊό μιας «πραγματικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης». Θεωρεί ότι οι νέοι περιορισμοί επαφών είναι αναπόφευκτοι. «Πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα», είπε ο επικεφαλής ιολογίας στο Charité του Βερολίνου. «Έτσι, τώρα μάλλον πρέπει να ελέγξουμε ξανά τη δραστηριότητα της μόλυνσης μέσω μέτρων επαφής – όχι πιθανώς, αλλά σίγουρα». Αναμένεται «πολύ επίπονος» χειμώνας Corona «με νέα, ας πούμε: μέτρα διακοπής λειτουργίας».

Νικήστε την πανδημία του κορωνοϊού με εμβολιασμούς

Εάν ο αριθμός των εμβολιασμών δεν συνεχίσει να αυξάνεται, αναμένονται άλλοι 100.000 θάνατοι από κορωνοϊό. Αυτή είναι μια «συντηρητική εκτίμηση», προειδοποίησε ο Ντρόστεν. Κατά την άποψη του Drosten, δεν αρκεί να μειωθούν επαρκώς οι αριθμοί των κορωνών με τον κανόνα 3G. Όποιος δεν είναι εμβολιασμένος και πηγαίνει σε μια εκδήλωση ή για να εργαστεί με αρνητικό τεστ μπορεί να μολυνθεί εκεί επειδή τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν επίσης να μεταδώσουν τον ιό. Για να νικηθεί η πανδημία μακροπρόθεσμα, «ιδανικός στόχος είναι ένας τριπλάσιος πλήρως εμβολιασμένος πληθυσμός».

Πηγές: waz.de, fr.de