Κατάλληλη και χαρούμενη στην εμμηνόπαυση

By | April 23, 2023

Ταυτόχρονα, η γήρανση γίνεται πολύ πραγματική σε αυτή τη φάση της ζωής: επειδή οι ωοθήκες σταματούν να λειτουργούν, το χρονικό διάστημα στο οποίο είναι ακόμη δυνατή η εγκυμοσύνη πλησιάζει στο τέλος του. Αλλά όπως κάθε φάση ανατροπής στη ζωή, έτσι και αυτή έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Όταν οι γυναίκες το αναγνωρίζουν και μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για τον εαυτό τους, περνούν αυτά τα ιδιαίτερα χρόνια ενισχυμένες και με πολλή εσωτερική διαύγεια.

Ενισχύστε την αυτοεκτίμησή σας

Δυστυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία πολλές γυναίκες εξακολουθούν να αυτοπροσδιορίζονται από την εμφάνιση και τη νεότητά τους. Μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολο να το αντιμετωπίσεις όταν συνειδητοποιείς ότι αυτές οι εξωτερικές ιδιότητες είναι εφήμερες. Επιπλέον, εμφανίζεται συχνά λόγω των ορμονικών διακυμάνσεων κατά την εμμηνόπαυση αύξηση βάρους και απώλεια μαλλιών. Αυτές οι συχνά ακούσιες αλλαγές είναι μια ευκαιρία να αναλογιστεί κανείς τις δικές του ικανότητες και δυνάμεις. Υπάρχουν διάφορες τεχνικές για να ξεπεραστεί η αναδυόμενη αυτο-αμφιβολία και αυτό για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Επίσης, η εμμηνόπαυση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα σπάσετε ήδη να αναλογιστούμε τις προηγούμενες ζωές. Σκεφτείτε τι έχει λειτουργήσει καλά μέχρι στιγμής και τι μπορεί όχι. Πώς θα θέλατε να περάσετε τα επόμενα χρόνια της ζωής σας; Τι είναι σημαντικό για εσάς στη ζωή και τι σας κάνει πραγματικά ευτυχισμένο;

Φροντίστε το σώμα σας

Όταν είμαστε νεότεροι, το σώμα μπορεί συχνά να ανέχεται πολλά: ξέφρενα πάρτι, μήνες έλλειψης ύπνου μετά τη γέννηση ενός παιδιού ή φάσεις κατά τις οποίες τρώμε ανθυγιεινά λόγω στρες. Αλλά όσο μεγαλώνουμε, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αντισταθμίσουμε αυτά τα πράγματα. Αν λοιπόν δεν έχετε ξεκινήσει ακόμα, η εμμηνόπαυση είναι η καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε να ασχοληθεί εκτενώς με αυτό που χρειάζεται το σώμα σας. Για παράδειγμα, η απώλεια βάρους κατά την εμμηνόπαυση είναι δυνατή – αν ξέρετε πώς. Να μάθετε για υγιεινή διατροφή και βεβαιωθείτε αρκετά φρέσκα φρούτα και λαχανικά να εντάξει στη διατροφή. Το ασβέστιο είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό θρεπτικό συστατικό κατά την εμμηνόπαυση επειδή οι ορμονικές αλλαγές Ο κίνδυνος οστεοπόρωσης αυξάνεται. Επιπλέον, ο μεταβολισμός τείνει να επιβραδύνει με την ηλικία. Τα τρόφιμα που έχουν υψηλή θρεπτική πυκνότητα και ταυτόχρονα μάλλον λίγες θερμίδες είναι ιδανικά. Μάθετε να δίνετε προσοχή στο φυσικό αίσθημα της πείνας και τρώτε μόνο μέχρι να χορτάσετε. Νομιζεις …? Εύρημα διασκέδαση με κίνηση και πόσο δυνατός και ξύπνιος θα σας κάνει να νιώσετε ένας δραστήριος τρόπος ζωής.

Χαρίστε στον εαυτό σας χαλάρωση και διαλείμματα

Πολλές γυναίκες βιώνουν ότι οι σωματικές αλλαγές κατά την εμμηνόπαυση συμβαδίζουν επίσης έντονες εσωτερικές διεργασίες έρχεται μαζί. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο ωφέλιμο να επιτρέπετε στον εαυτό σας αρκετά διαλείμματα και περιόδους ανάπαυσης στις οποίες μπορείτε να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας. Ίσως αυτή είναι μια καλή στιγμή για να αρχίσετε να διαλογίζεστε ή να γράφετε τακτικά ημερολόγιο. Είναι επίσης καλό για ορισμένες γυναίκες, ειδικά αν έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για τις οικογένειές τους για χρόνια, να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, για παράδειγμα, να κάνετε ένα ταξίδι σε ένα μέρος που πάντα θέλατε να δείτε. Ή ξεκινήστε ένα νέο χόμπι για το οποίο δεν είχατε ποτέ ξανά χρόνο. Θρέψτε το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας – τότε θα κυριαρχήσετε σε αυτήν την προκλητική φάση της ζωής και θα βγείτε πιο δυνατοί από αυτήν στο τέλος.