Καραντίνα παρά τον πλήρη εμβολιασμό: ποιον επηρεάζει;

By | May 3, 2023

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI), πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων στη Γερμανία έχουν πλέον εμβολιαστεί πλήρως κατά του κοροναϊού. Δύο εβδομάδες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό, τα εμβόλια θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένα – το εμβόλιο Johnson και Johnson χορηγείται μόνο μία φορά. Ο ιστότοπος RKI αναφέρει: «Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του Covid-19 εξαιρούνται από τα μέτρα καραντίνας μετά την έκθεση σε επιβεβαιωμένο κρούσμα SARS-CoV-2». Τι γίνεται όμως αν ένα πλήρως εμβολιασμένο άτομο έχει έρθει σε επαφή με κάποιον γνωστό ότι έχει μολυνθεί με την παραλλαγή Delta; Η παραλλαγή του κοροναϊού που προέρχεται από την Ινδία θεωρείται ότι είναι πιο μεταδοτική και ανθεκτική στα εγκεκριμένα εμβόλια.

Καραντίνα παρά τον πλήρη εμβολιασμό: ποιον επηρεάζει;

Σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, δεν υπάρχει απαίτηση καραντίνας για πλήρως εμβολιασμένα άτομα σε αυτή την περίπτωση δεν. Για παράδειγμα, ο ιστότοπος της πόλης της Κολωνίας αναφέρει: «Με την έναρξη ισχύος του ομοσπονδιακού κανονισμού, αυτή η υποχρέωση δεν ισχύει για πλήρως εμβολιασμένα και ανάρρωστα άτομα, εκτός εάν είχαν επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί με παραλλαγή ιού». Το ίδιο κάνουν και άλλες κοινότητες. Μια αναφορά από Άνω Βαυαρική Volksblatt Σύμφωνα με την έκθεση, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα στην περιοχή του Rosenheim πρέπει επίσης να τεθούν σε καραντίνα, ακόμη και σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος. Το ίδιο ισχύει και στο Μόναχο: το τμήμα υγείας της πόλης έδωσε την εφημερίδα τζ ότι «θα επιβληθεί καραντίνα 14 ημερών σε άτομα επαφής μολυσμένων ατόμων «με την παραλλαγή του ιού που προκαλεί ανησυχία» – ακόμα κι αν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αναρρώσει».

Υποχρέωση καραντίνας όταν ταξιδεύετε

Ακόμη και μετά από ορισμένα ταξίδια στο εξωτερικό, πρέπει να γίνεται καραντίνα παρά τον πλήρη εμβολιασμό. Ο ιστότοπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Υγείας αναφέρει: “Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και ανάρρωσης μπορούν να αντικαταστήσουν ένα αρνητικό πιστοποιητικό εξέτασης και να σας απαλλάξουν από την καραντίνα εισόδου. Αυτό δεν ισχύει για προηγούμενες διαμονές σε περιοχή παραλλαγής ιού.” Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τηρηθεί καραντίνα 14 ημερών.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων παρά τον πλήρη εμβολιασμό σε αυτοαπομόνωση

Ακόμη και αν η υποχρέωση καραντίνας δεν ισχύει για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, εξακολουθούν να ισχύουν τα ακόλουθα: Όποιος είχε επαφή με άτομο που βρέθηκε θετικό και εμφανίζει ο ίδιος συμπτώματα πρέπει να μπει σε καραντίνα το συντομότερο δυνατό. Το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, για παράδειγμα, εξηγεί στη σελίδα coronavirus.nrw: «Εάν ένα άτομο επικοινωνίας εμφανίσει συμπτώματα παρά τον προηγούμενο εμβολιασμό, πρέπει να μπει αμέσως σε απομόνωση και να κανονίσει για έγκαιρη εξέταση».

Επίσης ενδιαφέρον: Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγετε αυτές τις τροφές μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού >>

Πηγές: rki.de, br.de

Βίντεο: Πάνω από το ένα τρίτο είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού