Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το νόστιμο συνοδευτικό

By | May 4, 2023

Το άγριο σκόρδο είναι στην εποχή του τον Απρίλιο και τον Μάιο και ως εκ τούτου είναι ένας πραγματικός προάγγελος της άνοιξης. Ανάλογα με την περιοχή, το φυτό μπορεί να συγκομιστεί ακόμη και στα τέλη Μαρτίου. Το πρασόφυλλο πράσο αναπτύσσεται κυρίως σε πυκνά δάση, καθώς προτιμά τα υγρά, σκιερά μέρη. Εκεί συνήθως καλύπτει μια μεγάλη επιφάνεια του εδάφους και αποπνέει ένα έντονο άρωμα σαν σκόρδο.

Επιπλέον, το ανοιξιάτικο βότανο είναι γεμάτο με υγιεινά θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες C και E, βιταμίνες Β, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Η αλισίνη που περιέχει είναι γνωστή για τη μικροβιοκτόνο, αντιβακτηριδιακή της δράση και γι’ αυτό θεωρείται φυσικό αντιβιοτικό. Λόγω των υγιεινών συστατικών του, το άγριο σκόρδο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της υψηλής αρτηριακής πίεσης, των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης, των στομαχικών προβλημάτων και των χρόνιων ασθενειών.

Επίσης συναρπαστικό: 7 λόγοι για να τρώτε περισσότερο άγριο σκόρδο τώρα >>

Στο βίντεο: Συλλογή και φύτευση άγριου σκόρδου – όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το άγριο σκόρδο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα βότανα και χρησιμοποιείται συχνά σε πέστο και σούπα. Στο βίντεο σας λέμε πού μπορείτε να βρείτε άγριο σκόρδο και πώς μπορείτε εύκολα να το καλλιεργήσετε μόνοι σας.