Καλές αναλύσεις 2022: Συμβουλές για υγιείς αποφάσεις για την Πρωτοχρονιά

By | April 25, 2023

Δημιουργήστε τελετουργίες, ρουτίνες και συνήθειες

Μας Ο εγκέφαλος αγαπά τις συνήθειες, αφού τον απαλλάσσουν από το έργο του. Οι συνήθειες αφαιρούν τις εικασίες από το να αποφασίσεις τι να κάνεις στη συνέχεια για τον εγκέφαλο. Δυστυχώς, αυτό ισχύει τόσο για τις ανθυγιεινές συνήθειες όσο και για τις υγιείς. Εξαιτίας αυτού, το να κόψετε τη συνήθεια των ανθυγιεινών συμπεριφορών είναι απίστευτα δύσκολο. Ευτυχώς, το ίδιο ισχύει και για τις υγιεινές ρουτίνες: όταν έχετε κολλήσει σε μια νέα συνήθεια για τέσσερις έως έξι εβδομάδες, γίνεται σχεδόν αυτόματη και εύκολη για εσάς.

Πρακτική συμβουλή: Οι συνήθειες χρειάζονται περίπου. 28 έως 42 ημέρεςνα αγκυροβολήσει στον εγκέφαλό μας. Εισαγάγετε το νέο σας σχέδιο (π.χ. πηγαίνετε για τζόκινγκ) συγκεκριμένα και ακριβώς την κατάλληλη στιγμή στο δικό σας ημερολόγιο (Δευτέρα & Πέμπτη 7:00 μ.μ.: τρέξιμο 30 λεπτών με τον καλύτερό μου φίλο). Συμμετάσχετε άτομα από το περιβάλλον σας: Αυτό παρέχει πρόσθετη διασκέδαση και δημιουργεί ένα είδος κοινωνικού συμβολαίου που σας δυσκολεύει να ακυρώσετε.

Ξεκινήστε από μικρά και αυξήστε αργά

Οι περισσότερες αναλύσεις αποτυγχάνουν μη ρεαλιστικές ιδέες και υπερβολικά φιλόδοξα έργα. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε το τζόκινγκ, κάντε το τζόκινγκ για 15 λεπτά 3 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό ακούγεται πολύ λίγο, αλλά είναι μια υπέροχη αρχή. Είναι πιο σοφό, ειδικά στην αρχή, η εκπαίδευση σε μικρές μπουκιές να υποδιαιρέσεις αφού πεθάνεις κατεβάζοντας έτσι το όριο υπέρβασης. Ο στόχος να πηγαίνεις για τρέξιμο 60 λεπτών μία φορά την εβδομάδα είναι πιο δύσκολο να τηρηθείς από ό 3 φορές 20 λεπτά την εβδομάδα. Κάντε το εύκολο για τον εαυτό σας!