Θερμικό εξάνθημα στα μωρά

By | May 7, 2023

Ειδικά το καλοκαίρι, μόλις ανέβει η ζέστη ή η υγρασία είναι εξαιρετικά υψηλή, τα δυσάρεστα σπυράκια θερμότητας, γνωστά και ως φουσκάλες θερμότητας, μπορεί να εμφανιστούν κυρίως σε μωρά και νήπια. Οι πληγές θερμότητας δεν είναι επικίνδυνες και δεν είναι μεταδοτικές. Οι φουσκάλες είναι απλώς ένα σημάδι ότι το παιδί σας είναι ντυμένο πολύ ζεστά και πρέπει να κρυώσει. Η αποτυχία ψύξης του μωρού ή του νηπίου σας μπορεί να οδηγήσει σε θερμοπληξία.

Συμπτώματα εξανθήματος θερμότητας

Τα εξανθήματα λόγω θερμότητας αναγνωρίζονται από ένα κόκκινο, σπυρωτό εξάνθημα στο δέρμα. Εάν αυτό προκαλείται από αυξημένη εφίδρωση σε έντονη ζέστη και είναι επίσης εξαιρετικά φαγούρα, είναι ιατρικά μιλώντας miliaria. Το εξάνθημα είναι επίσης γνωστό ως εξάνθημα λόγω θερμότητας και εξάνθημα ιδρώτα. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά υποφέρουν ιδιαίτερα από το εξάνθημα, ο λόγος για αυτό είναι συχνά πολύ ζεστά και αεροστεγή ρούχα.

Το εξάνθημα εμφανίζεται όταν οι ιδρωτοποιοί αδένες παράγουν περισσότερο ιδρώτα από το συνηθισμένο, φράζοντας τους πόρους. Οι πόροι των μωρών και των νηπίων εξακολουθούν να είναι πολύ μικροί, πράγμα που σημαίνει ότι η απόφραξη των πόρων μπορεί να συμβεί πιο εύκολα και, κυρίως, πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε καλυμμένα μέρη του σώματος, όπως στο στομάχι, στην πλάτη, στις πτυχές του δέρματος και στην περιοχή της πάνας. Εμφανίζονται μικρές, κόκκινες κηλίδες, οι οποίες μπορεί να εξελιχθούν σε κνησμώδεις ή καυστικές φουσκάλες με διαυγές ή γαλακτώδες περιεχόμενο. Για να αποκλείσετε μια αλλεργία σε κάθε περίπτωση και για να μπορέσετε να διαγνώσετε το δυσάρεστο δερματικό εξάνθημα, είναι λογικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για βοήθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *