Θεραπεύστε φυσικά με εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας

By | April 17, 2023

Όλοι μας αρρωσταίνουμε κάποια στιγμή – και όταν έρθει η ώρα και εμφανιστεί βήχας, πονόλαιμος ή πονοκέφαλος, οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν φάρμακα. Ωστόσο, η λήψη φαρμάκων μπορεί επίσης να έχει παρενέργειες και ακόμη και να βλάψει μακροπρόθεσμα τα όργανα αποτοξίνωσης όπως το συκώτι και τα νεφρά. Μια πιο ήπια θεραπεία είναι δυνατή με τη βοήθεια φυσικών θεραπειών.

Σπιτικές θεραπείες για παθήσεις

Όταν μένουμε στο κρεβάτι με κρυολόγημα ή γρίπη, δεν χρειάζεται πάντα να καταφεύγουμε σε ιβουπροφαίνη, παρακεταμόλη και άλλα παρόμοια. Αλλά αυτό συχνά δεν είναι καν απαραίτητο, επειδή φυσικές θεραπείες όπως η θαυματουργή ρίζα τζίντζερ ή ορισμένα φαρμακευτικά βότανα και μπαχαρικά μπορούν να κάνουν θαύματα και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα με τις αντιφλεγμονώδεις, αντιικές και αντιβακτηριδιακές τους ιδιότητες.

Εδώ εξηγούμε ποιες σπιτικές θεραπείες χαλαρώνουν τη βλέννα στο λαιμό >>

Τσάι από φαρμακευτικά φυτά

Ειδικά με τη μορφή τσαγιού, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις επιδράσεις διαφόρων φαρμακευτικών φυτών – όπως το φασκόμηλο, το θυμάρι, το βάλσαμο λεμονιού ή το τσάι τσουκνίδας. Το τσάι τσουκνίδας δεν είναι μόνο γεμάτο με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, έχει επίσης αναλγητική και αντιφλεγμονώδη δράση, διεγείρει την πέψη λόγω των πικρών ουσιών που περιέχει και μπορεί να ανακουφίσει από ασθένειες όπως κυστίτιδα ή στομαχικά προβλήματα.

εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας

Δεν έχει σημασία αν είναι ψεύτικη νηστεία, άλατα Schuessler ή Αγιουρβέδα – πολλοί άνθρωποι ορκίζονται σε εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας. Θα εξηγήσουμε περί τίνος πρόκειται και θα σας δείξουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Μάθετε από εμάς ποιες είναι οι 5 καλύτερες θεραπείες με άλατα Schuessler, πώς μπορείτε να χάσετε βάρος με σφαιρίδια ή πώς το νερό που πατάτε μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Εδώ μπορείτε να μάθετε πώς το υπερικό επηρεάζει την υγεία >>