Θα πρέπει να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από 3 καλούπια ψησίματος σιλικόνης

By | April 23, 2023

Είτε με φρούτα, αλμυρά με κουάρκ είτε επιπλέον μερίδα σοκολάτας: τα μάφιν είναι πάντα μια καλή ιδέα! Έχουν νόστιμη γεύση, ετοιμάζονται γρήγορα και έχουν ήδη το τέλειο μέγεθος σνακ.

>> Αυτά τα υγρά σαπούνια είναι νικητές δοκιμών στο Öko-Test 2022

Πολλοί χρησιμοποιούν θήκες για μάφινς σιλικόνης. Μπορείτε εύκολα να τα ξεπλύνετε και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιείτε ξανά και ξανά. Μας αρέσει η βιώσιμη ιδέα πίσω από αυτήν – αλλά συνιστούμε επίσης προσοχή. Διότι: Κάποιοι σχηματίζουν αέρια πιο ανθυγιεινές ουσίες από ό,τι συνιστά το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων. Το καταναλωτικό περιοδικό Öko-Test κατέληξε πρόσφατα σε αυτό το συμπέρασμα. Εδώ μπορείτε να μάθετε ποια προϊόντα επηρεάζονται.

>> Öko-Test: Αυτοί οι Άγιοι Βασίληδες σοκολάτας αποτυγχάνουν

Öko-Test 2022: Θα πρέπει να κρατάτε τα χέρια σας μακριά από 3 καλούπια ψησίματος σιλικόνης

Συνολικά επτά από τα 20 καλούπια ψησίματος σιλικόνης που δοκιμάστηκαν απέτυχαν – και βαθμολογήθηκαν ως “μη ικανοποιητικά” από την Öko-Test. Αυτό περιλαμβάνει τα ακόλουθα τρία προϊόντα:

1. Καρδιές φόρμας σιλικόνης Depot Muffin, 6 τεμ

Δυστυχώς, οι κούπες για muffin σε σχήμα γλυκιάς καρδιάς δεν μπόρεσαν να περάσουν το Öko-Test. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα πολύ αυξημένα πτητικά οργανικά συστατικά του προϊόντος. Η συνολική μετανάστευση στα αρτοσκευάσματα αυξάνεται επίσης με τα ramekin Depot.

2. Gourmeo Muffin Liners, 25 συσκευασία

Μετά τη συνολική βαθμολογία Öko-Test “ανεπαρκής”, ο κατασκευαστής eSpring ανακάλεσε αμέσως το προϊόν του. Όσον αφορά τη λειτουργική δοκιμή, τα καλούπια σημείωσαν μόνο ικανοποιητική/επαρκή βαθμολογία.

3. Φλυτζάνια για muffin Profissimo 2 σε 1 από σιλικόνη, 12 τεμάχια

Ανάλογα αποτελέσματα δοκιμών επιτυγχάνουν και οι κούπες για muffin Profissimo, τις οποίες μπορείτε να αγοράσετε από την αλυσίδα φαρμακείων Dm. Άλλωστε τα καλούπια είναι διαστατικά σταθερά και αποδίδουν «πολύ καλά» στη λειτουργική δοκιμή. Ωστόσο, η εξέταση των συστατικών είναι «ανεπαρκής».