Θα έπρεπε να υπομένεις τόσο πόνο

By | May 10, 2023

Η άσκηση με έναν κύλινδρο αφρού είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε και να αναγεννήσετε την περιτονία σας. Αυτό όχι μόνο θα σας κάνει πιο ευέλικτους – Ο πόνος που αποδίδεται στην έλλειψη ελαστικότητας στην περιτονία μπορεί επίσης να υποχωρήσει με την προπόνηση της περιτονίας. Μέχρι τότε, όμως, είναι συνήθως ένας μακρύς και κυρίως εξίσου επίπονος τρόπος. Ανάλογα με το πόσο σωματικό βάρος ενεργεί στη συσκευή προπόνησης και πώς το μετατοπίζετε στον κύλινδρο, μπορεί να προκύψει μεγάλη πίεση.

Επίσης συναρπαστικό: Θα πρέπει να αποφύγετε αυτά τα 7 λάθη όταν κυλάτε την περιτονία σας >>

Τόσος πόνος επιτρέπεται κατά την προπόνηση περιτονίας

Phew, η προπόνηση της περιτονίας είναι αρκετά δύσκολη! Όποιος κυλήσει πάνω από τη συσκευή προπόνησης για πρώτη φορά σίγουρα θα είναι αισθανθείτε έναν ελαφρύ πόνο και ίσως να νιώθει ότι το αυτο-μασάζ τον μελανιάζει. Αλλά μην ανησυχείτε – σίγουρα δεν θα φτάσει σε αυτό. Επιπλέον, ο πόνος είναι επίσης ένα σημάδι ότι τα κάνετε όλα σωστά όταν ασκείστε. Αρκεί να κάνετε μασάζ στους ιστούς και τους μυς σας μόνο με τον κύλινδρο μασάζ και να κάνετε τα δικά σας Αφήστε έξω τις αρθρώσειςτίποτα δεν μπορεί να συμβεί.

Ο πόνος οφείλεται περισσότερο στο γεγονός ότι οι περιτονίες σας δεν έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζονται με τον κύλινδρο περιτονίας και είναι κολλημένες ανάλογα. Το να σπάσεις αυτή τη δουλεία είναι ακριβώς αυτό που σου προκαλεί πόνο. Είναι σημαντικό, ωστόσο, ότι ο πόνος πρέπει να είναι πάντα ένας ευχάριστος πόνος πίεσης, ένας λεγόμενος πόνος αίσθησης καλής αίσθησης. Εάν ο πόνος γίνει αφόρητος, θα πρέπει να σταματήσετε την προπόνηση. Σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση ή να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια από έναν φυσιοθεραπευτή.

Προπόνηση περιτονίας – πριν ή μετά τον αθλητισμό;

Δεν έχει σημασία αν θέλετε να κάνετε την προπόνηση της περιτονίας σας πριν ή μετά την άσκηση – και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματά τους! Εάν ασκείτε ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλη κινητικότητα στις αρθρώσεις (π.χ. γιόγκα ή γυμναστική), καλό είναι να χρησιμοποιείτε το ρολό πριν τον αθλητισμό. Αυτό βελτιώνει την ικανότητα ολίσθησης μεταξύ μυών και ιστού περιτονίας. Αν έχετε συχνά πόνους στους μύες ή ίσως και πόνο μετά την άσκηση επειδή έχετε προπονηθεί εντατικά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε τις κινήσεις κύλισης μετά την προπόνηση. Ο κύλινδρος περιτονίας επιταχύνει την αναγέννηση των πονεμένων μυών και μπορεί επίσης να ανακουφίσει τον πόνο που προκαλείται από την άσκηση. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η εργασία στην περιτονία σας είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην ατομική σας προπόνηση.

Επίσης συναρπαστικό: Fascia Yoga – περισσότερη κίνηση για το σώμα >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *