Η υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα

By | May 3, 2023

Οι αριθμοί του κορωνοϊού αυξάνονται: η υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα

Το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) ανακοίνωσε στην τρέχουσα έκθεση διαχείρισης ότι η τρέχουσα επίπτωση 7 ημερών σε εθνικό επίπεδο είναι 30,1. Με τιμή R 1,23, μπορεί να αναμένεται περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: Στην ηλικιακή ομάδα των 15 έως 24 ετών ο αριθμός των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλός αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με το RKI, η επίπτωση 7 ημερών στην ομάδα των εφήβων και των νέων ενηλίκων είναι 59. Η ομάδα των Παιδιά 10 έως 14 ετών επηρεάζεται περισσότερο από τον μέσο όρο με επίπτωση 39,5.

Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο χαμηλό ακόμη ποσοστό εμβολιασμού στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Μεταξύ των 12 έως 17 ετών είναι αυτή τη στιγμή μόνο το 14,2% είναι πλήρως εμβολιασμένο. Τουλάχιστον 58,9 τοις εκατό μεταξύ των ηλικιωμένων 18 έως 59 ετών και ακόμη και 82 τοις εκατό μεταξύ των ατόμων άνω των 60 ετών. Η συχνότητα εμφάνισης σε αυτή την ηλικιακή ομάδα παραμένει μονοψήφια.

Λόγω του επικείμενου τέταρτου κύματος, νέοι κανόνες κορωνοϊού για το φθινόπωρο έχουν πλέον αποφασιστεί στη σύνοδο κορυφής της ομοσπονδιακής πολιτείας >>

Βίντεο: Ενημέρωση Corona – Έκθεση κατάστασης RKI από τις 13 Αυγούστου