Η τέλεια υποστήριξη για τη γιόγκα: το χαλάκι γιόγκα!

By | April 29, 2023

Η γιόγκα ως πρακτική βρίσκει όλο και περισσότερους οπαδούς!

Ο μεγάλος Γερμανός ποιητής και στοχαστής Johann Wolfgang von Goethe ασχολήθηκε ήδη με την αξιοποίηση του σώματος στην ψυχή. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η γιόγκα αποτελείται από 1% θεωρία και 99% πρακτική και εμπειρία». Δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κανείς με αυτά τα λόγια και δείχνει ότι η πρακτική της γιόγκα ήταν δημοφιλής και γνωστή σε αυτή τη χώρα πριν από λίγο καιρό. ο Επαγγελματική ένωση δασκάλων γιόγκα στη Γερμανία eV (BDY για συντομία) πραγματοποίησε αντιπροσωπευτική έρευνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 2018 τουλάχιστον το 16% του πληθυσμού, δηλαδή 11,3 εκατομμύρια Γερμανοί, έχουν ή είχαν εμπειρία με τη γιόγκα. Άλλα 12,8 εκατομμύρια άνθρωποι μπορούν να φανταστούν ότι θα ξεκινήσουν την πρακτική της γιόγκα τα επόμενα χρόνια.

Ποια νοητικά, συναισθηματικά και σωματικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την πρακτική της γιόγκα;

ο Προώθηση της Γιόγκα από τις γερμανικές εταιρείες ασφάλισης υγείας περιλαμβάνεται στις κατευθυντήριες γραμμές τους § 20 παράγραφοι 1 και 2 SGB V και εφαρμόζεται ως μέρος μιας αρχής πρόληψης. Αυτό σημαίνει ότι εάν θέλετε να κάνετε γιόγκα, μπορείτε να το διεκδικήσετε από την ασφαλιστική εταιρεία υγείας σας. Προκειμένου να αποφευχθούν οι σωματικοί κίνδυνοι και οι ασθένειες που σχετίζονται με το άγχος, υπάρχουν πρακτικές προσφορές γιόγκα για την επαγγελματική και εξωτερική προαγωγή της υγείας. Οι ακόλουθες ασθένειες μπορούν να ανακουφιστούν με την πρακτική της γιόγκα:

 • Αποφύγετε τις κυκλοφορικές διαταραχές: Με τη βοήθεια των λεγόμενων asanas, οι μύες, οι σύνδεσμοι και το αίμα και το λεμφικό σύστημα τεντώνονται και ενεργοποιούνται.

 • Εξαλείψτε τις διαταραχές ύπνου: Η διαλογιστική προσέγγιση σε ορισμένες ασκήσεις γιόγκα μειώνει το στρες και έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικά αποτελέσματα στον ύπνο.

 • Μειώστε το άγχος και την κατάθλιψη: Ο υγιεινός ύπνος συν τη μείωση ή την αποφυγή του στρες έχει και ψυχολογικές επιπτώσεις εκτός από σωματικές. Η επίτευξη θετικής στάσης είναι μια μέθοδος γιόγκα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα ασκήσεις αναπνοής.

 • Μειώστε τον πόνο: Οι πρακτικές γιόγκα βοηθούν να νιώθετε σε φόρμα και ζωτικότητα. Τόσο ο πόνος στην πλάτη όσο και ο πόνος στις αρθρώσεις μπορούν να μειωθούν με ειδικές ασκήσεις διατάσεων και μυϊκά φορτία.

 • Ενισχύστε την αίσθηση ισορροπίας: Ενισχύοντας τη στάση σας και εκπαιδεύοντας τη μυϊκή σας αντοχή, εκπαιδεύετε την ευλυγισία του σώματός σας και την αίσθηση ισορροπίας ταυτόχρονα.

Τι χρειάζομαι για να κάνω γιόγκα;

Η γιόγκα εστιάζει στην άνεση και τη δική σας σωματική ευεξία. Ο χαιρετισμός του ήλιου, που δίνει ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα, είναι μια καλή πρωινή ρουτίνα για ένα δραστήριο ξεκίνημα της ημέρας.

Σε αυτή τη χώρα, κυρίως γυναίκες κάνουν γιόγκα. Αργά αλλά σταθερά όμως συμμετέχουν και οι άρχοντες της δημιουργίας υψηλότερη επίγνωση του σώματος να πάρω. Εκφρασμένο σε αριθμούς, με βάση τον συνολικό πληθυσμό, μιλάμε για ποσοστό άνω του 1% ανδρών συμμετεχόντων και 9% γυναικών συμμετεχόντων. Τι χρειάζεται όμως ο ασκούμενος της γιόγκα για να συμμετάσχει με επιτυχία σε ένα μάθημα; Κάθε ασκούμενος πρέπει να χρησιμοποιεί τα ακόλουθα αξεσουάρ γιόγκα ως λίστα ελέγχου:

 • Άνετα ρούχα: Τα αθλητικά ρούχα που αναπνέουν δεν είναι μόνο αδιαφανή, αλλά και φιλικά προς το δέρμα και άνετα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο κοντό όσο και μακρύ παντελόνι προπόνησης και μακρυμάνικα ή κοντομάνικα μπλουζάκια.

 • χαλάκι γιόγκα: Για να προστατευτείτε από το κρύο έδαφος, ένα χαλάκι γιόγκα είναι απαραίτητο. Τα αντιολισθητικά χαλάκια γιόγκα διατίθενται σε διαφορετικά σχέδια και χρώματα, καθένα από τα οποία μπορεί να έχει διαφορετικές ιδιότητες.

 • Λουράκι γιόγκα: Με ένα λουρί γιόγκα, οι ασκήσεις διατάσεων μπορούν να ενταθούν και να σταθεροποιηθεί το κράτημα ορισμένων θέσεων γιόγκα. Αυτό προάγει την ισορροπία.

 • Το μπλοκ της γιόγκα: Το μπλοκ γιόγκα είναι ένα δημοφιλές στήριγμα για ορισμένες πρακτικές ασκήσεις. Το μπλοκ είναι επίσης αντιολισθητικό και είναι κατασκευασμένο από φελλό, αφρό ή ξύλο.

 • Πετσέτα χεριών: Όταν κάνετε αθλήματα, ιδρώνετε και έτσι η πετσέτα πρέπει να είναι πάντα παρούσα για τη γιόγκα, όπως για κάθε άλλη σωματική άσκηση.

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα χαλάκι γιόγκα;

Ενώ τα άνετα αθλητικά ρούχα διασφαλίζουν ότι το σώμα δεν κρυώνει υπερβολικά στα διαλείμματα της προπόνησης, η χρήση χαλιού γιόγκα είναι πρακτική χάρη στις ακόλουθες ιδιότητες:

 1. Υγιεινή: Η επιφάνεια του πατώματος είναι επεξεργασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να ξεπλυθεί και να καθαριστεί τέλεια μετά την προπόνηση. Ιδρώτας, σκόνη και σάλιο, ιδίως αθλητικός εξοπλισμός εδάφους.

 2. Υποστήριξη και σταθερότητα: Ένα χαλάκι δαπέδου για γιόγκα πρέπει να είναι αντιολισθητικό. Το καλό κράτημα και η τέλεια πρόσφυση είναι επομένως απαραίτητα για καλό κράτημα και πολλή σταθερότητα. Δεδομένου ότι οι άνθρωποι ιδρώνουν επίσης στα χέρια τους, το χαλάκι θα πρέπει να βελτιστοποιηθεί ανάλογα.

 3. Μειώστε το κρύο στο πάτωμα: Ως γνωστόν, ο ζεστός αέρας του δωματίου ανεβαίνει σε κλειστούς χώρους. Ακόμα κι αν το στούντιο διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση, θα πρέπει να διατηρείται σταθερότητα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

 4. Ευκαμψία: Η γιόγκα μπορεί να γίνει ως ομαδική ή ως ατομική άσκηση. Το τελευταίο πραγματοποιείται ιδιαίτερα από προχωρημένους μαθητές που μπορούν να πραγματοποιήσουν δυναμικά την πρακτική τους τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός χαλιού γιόγκα και ενός χαλιού άσκησης;

Ένα μαξιλάρι γιόγκα διαφέρει από ένα χαλάκι γυμναστικής ως προς το πάχος του χαλιού. Αυτό έχει σχεδιαστεί για να είναι πολλές φορές πιο λεπτό στο πατάκι στη γιόγκα. Επιπλέον, το αντίστοιχο πάχος ψάθας του ταπί γυμναστικής επιτυγχάνεται με τη βοήθεια αφρώδους πλαστικού. Τα χαλάκια γιόγκα, από την άλλη, μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Για αυτό χρησιμοποιούνται κυρίως τα ακόλουθα υλικά:

 • Χαλάκια γιόγκα και σιάτσου από συνθετικές ίνες: Τα χαλάκια από συνθετικές ίνες προσφέρονται σε διαφορετικά πάχη, τιμές, χρώματα και συνθέσεις υλικών. Αυτά τα πατάκια μπορούν να κατασκευαστούν από PVC, NBR ή TPE και είναι αντιολισθητικά, ανθεκτικά, εύκολα στη φροντίδα, κυλιόμενα και μονωτικά.

 • Χαλάκια γιόγκα και σιάτσου από νέο μαλλί προβάτου: Ως φυσικό προϊόν, τα μάλλινα χαλάκια είναι πολύ ζεστά και αντισταθμίζουν κάθε κρύο έδαφος. Επιπλέον, τα μάλλινα χαλάκια ρυθμίζουν την υγρασία, κάτι που είναι ιδιαίτερα πλεονεκτικό για αθλητικές δραστηριότητες.

συμπέρασμα

Η γιόγκα έχει φτάσει ως ένα δημοφιλές άθλημα στον πληθυσμό και απολαμβάνει όλο και περισσότερους αριθμούς. Η γιόγκα όχι μόνο βοηθά να διατηρήσετε το σώμα σας σε φόρμα και ζωτικό, αλλά και να ενισχύσετε ή να ανακτήσετε την εσωτερική σας ισορροπία. Η γιόγκα φέρνει το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σε αρμονία.