Η πιο σημαντική βάση για την απόδοση

By | May 20, 2023

Όποιος έχει παραμελήσει τον ύπνο για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή άλλα πράγματα φαίνονταν πιο σημαντικά, σύντομα θα έχει παρατηρήσει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα υποφέρει και το σώμα αναφέρει με τη μορφή ασθενειών και μετά μας αναγκάζει να ξεκουραστούμε ξανά. Ωστόσο, ο υγιής ύπνος περιλαμβάνει επίσης το να ξαπλώνεις άνετα και να μην ενοχλείσαι από περιβαλλοντικές επιρροές.

Το σωστό στρώμα

Η επιλογή του σωστού στρώματος δεν πρέπει να γίνεται βιαστικά. Άλλωστε, είναι συχνά μια απόφαση για αρκετά χρόνια. Αξίζει να κοιτάξετε γύρω σας προσεκτικά. Το στρώμα Tempur είναι ιδιαίτερα απαλό στην πλάτη, στο λαιμό και στα άκρα. Σε αυτό το στρώμα χρησιμοποιείται διαστημική τεχνολογία. Στη δεκαετία του 1960, η NASA ανέθεσε ένα υλικό για την καλύτερη προστασία του λαιμού των αστροναυτών κατά τη φάση της εκτόξευσης. Αυτό που χρειαζόταν ήταν ένα υλικό που προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του λαιμού, μπορεί να υποχωρεί, αλλά ταυτόχρονα να παρέχει στήριξη. Ένα στρώμα δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό, αλλά φυσικά ούτε πολύ σκληρό. Είναι σημαντικό να υποστηρίζει το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά να προσφέρει μια άνετη εμπειρία ψέματος. Το στρώμα Tempur κάνει ακριβώς αυτό. Προσαρμόζεται τέλεια στο σχήμα του σώματος, παρέχει στήριξη όπου χρειάζεται και υποχωρεί όπου είναι απαραίτητο.

πόσο καιρό πρέπει να κοιμόμαστε

Το πόσο καιρό κοιμόμαστε ποικίλλει. Είναι γνωστό, για παράδειγμα, ότι ο πρόεδρος Τραμπ κοιμάται μόνο 4 ώρες την ημέρα εδώ και χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής Ρονάλντο, από την άλλη, κοιμάται οκτώ φορές την ημέρα, αλλά μόνο για 30 λεπτά κάθε φορά. Το αν αυτό όντως αντιστοιχεί στους κανονικούς ρυθμούς ύπνου των αντίστοιχων ατόμων ή είναι μάλλον PR μένει να φανεί. Για το ευρύ κοινό, από την άλλη πλευρά, ένας μέσος όρος επτά έως οκτώ ωρών θεωρείται υγιής και επαρκής. Φυσικά, τα παιδιά χρειάζονται ακόμη περισσότερο ύπνο, ενώ οι μεγαλύτεροι μπορούν να τα βγάλουν πέρα ​​με λιγότερο, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους. Φυσικά, αυτός ο μέσος όρος δεν είναι ίδιος για όλους. Ο καθένας θα πρέπει να μπορεί να βρει τη σωστή ποσότητα που τον κάνει να νιώθει καλά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην προσαρμόζετε τον ρυθμό ύπνου σας στην καθημερινή ζωή, αλλά αντίστροφα, αν είναι δυνατόν. Ο ύπνος πρέπει να είναι προτεραιότητα. Ακόμα και ένας υπνάκος από καιρό σε καιρό σίγουρα δεν είναι λάθος. Οι Ισπανοί μας δείχνουν πώς με την περίφημη σιέστα τους.

Η σωστή θέση κατάκλισης

Οι απόψεις διίστανται επίσης όταν πρόκειται για το ζήτημα της σωστής θέσης ψέματος. Σε κάθε περίπτωση, είναι γνωστό ότι περισσότεροι από τους μισούς προτιμούν να κοιμούνται ανάσκελα. Ένα άλλο μεγάλο ποσοστό είναι οι πλευρικοί στρωτήρες και ένα μικρότερο ποσοστό προτιμά να κοιμάται με το στομάχι. Η ύπτια θέση είναι σίγουρα η πιο υγιεινή επιλογή. Μόνο εδώ το σωματικό βάρος κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα στο σώμα. Αυτό συμβαίνει και με την πρηνή θέση, αλλά η πίεση στα εσωτερικά όργανα είναι μεγαλύτερη εδώ. Ο πόνος στον αυχένα εμφανίζεται επίσης πιο εύκολα εδώ. Το να ξαπλώνετε στο πλάι συνιστάται ιδιαίτερα όταν έχετε κρυολόγημα, καθώς συχνά διευκολύνει την αναπνοή.

Απαιτήσεις κρεβατοκάμαρας

Ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποτιμάται είναι φυσικά το ίδιο το δωμάτιο στο οποίο κοιμάστε. Εάν θέλετε να κοιμάστε ήρεμα, θα πρέπει επίσης να εξασφαλίσετε ησυχία. Συχνά τίποτα δεν μπορεί να γίνει ενάντια στον θόρυβο του δρόμου με απλά μέσα. Μακροπρόθεσμα, ωστόσο, η αντικατάσταση των παραθύρων ή η χρήση ηχομονωτικών μεμβρανών μπορεί να έχει νόημα. Οι πηγές φωτός πρέπει επίσης να είναι απενεργοποιημένες. Φυσικά, είναι επίσης καλύτερο να μην αφήνετε το κινητό στο κομοδίνο, αλλά σε άλλο μέρος. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές και στρώσετε ένα καλό κρεβάτι, έχετε ήδη κάνει πολλά για τον υγιή ύπνο σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *