Η ομοσπονδιακή υπηρεσία προειδοποιεί για αυτές τις 5 τροφές

By | April 25, 2023

Μιλκσέικ από εστιατόρια και παγωτατζίδικα εξετάστηκαν εξονυχιστικά από τους επιθεωρητές για λογαριασμό της BVL πριν από μερικά χρόνια. Πήραν 768 δείγματα και το βρήκαν 21,5 τοις εκατό υψηλά επίπεδα μυκήτων ζύμης περιέχονται. Λίγο λιγότερο από 20 τοις εκατό των δειγμάτων που υποδεικνύονται επίσης εντεροβακτήρια επί. Πάνω από το 2 τοις εκατό των δειγμάτων ήταν επίσης μολυσμένα με βακτήρια E. coli.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στη μόλυνση. Τα βακτήρια μπορούν να πολλαπλασιαστούν γρήγορα στα κουνήματα εάν η ψύξη είναι ανεπαρκής ή διακοπεί. Εάν τα σέικ φυλάσσονται σε κουζίνες εστιατορίων και παγωτατζίδικα για πολύ καιρό, η βακτηριακή μόλυνση είναι σχεδόν αναπόφευκτη. δυσπεψία και βακτηριακές λοιμώξεις μπορεί να συμβεί.

Μικρόβια στον κιμά

Οι επίσημοι επιθεωρητές εξέτασαν και παρείχαν περισσότερα από 400 δείγματα συσκευασμένου μοσχαρίσιου κιμά από το λιανικό εμπόριο 6,7 τοις εκατό μόλυνση με βακτήρια STEC σταθερά. Αυτά είναι βακτήρια E. coli που παράγουν τοξίνες Shiga. Τα βακτήρια και οι τοξίνες τους μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή φλεγμονή στο παχύ έντερο και να προκαλέσουν σοβαρή διάρροια και δυσπεψία.

Επίσης σε Το 21,5 τοις εκατό των δειγμάτων Listeria βρέθηκαν. Τα βακτήρια σε σχήμα ράβδου εισέρχονται στα προϊόντα μας μέσω ακαθαρσιών κατά την επεξεργασία ζωικών τροφών. Για άτομα με καλό ανοσοποιητικό σύστημα, η μόλυνση από Listeria που προσδιορίζεται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία σε περισσότερα από το ένα πέμπτο όλων των δειγμάτων που ελέγχθηκαν δεν αποτελεί σημαντικό πρόβλημα. Ωστόσο, ποιος παρακάτω Προϋπάρχουσα ασθένεια υποφέρει ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα έχει, μπορεί στο ένα σοβαρή λιστερίωση αρρωσταίνω.

Μάθε περισσότερα: Μπορείτε να αναγνωρίσετε την τροφική δηλητηρίαση με λιστέρια από αυτά τα συμπτώματα > >

Σαλάτες με συρρίκνωση μολυσμένες με μικρόβια

Οι επίσημοι επιθεωρητές τροφίμων εξέτασαν επίσης περισσότερες από 400 συσκευασμένες σαλάτες το 2021. Στο λιανικό εμπόριο, αυτές είναι συνήθως συσκευασμένες φρεσκοκομμένες σε πλαστικές σακούλες ή πλαστικά μπολ. Περιλαμβάνεται εκπληκτικά με Το 46,7 τοις εκατό σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των μαρουλιών εξέτασε τον Bacillus cereus. Τα μικρόβια βρίσκονται παντού στο έδαφος και ως εκ τούτου μεταφέρονται εύκολα στο μαρούλι. Ωστόσο, εάν αυτά δεν πλυθούν σωστά κατά τη διάρκεια της γεωργικής επεξεργασίας, πολύ υψηλοί αριθμοί μικροβίων μπορεί μερικές φορές να καταλήξουν στο μαρούλι με συρρίκνωση.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο μπόρεσε επίσης να προσδιορίσει αυτούς τους υψηλούς αριθμούς μικροβίων. Σε υψηλά επίπεδα, τα μικρόβια σχηματίζουν τοξίνες που οδηγούν σε εμετό ή σοβαρή διάρροια. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία συνιστά στις ευαίσθητες ομάδες καταναλωτών να αποφεύγουν τις συσκευασμένες σαλάτες.

Καρκινογόνες ουσίες σε πατατάκια και μαύρες ελιές

Οι υποστηρικτές των καταναλωτών εξέτασαν 425 τρόφιμα λιανικής για τα επίπεδα της μεταλλαξιογόνου ουσίας ακρυλαμίδιο. Η ουσία ήταν ύποπτη εδώ και καιρό ότι προκαλεί καρκίνο. Εμφανίζεται όταν τα τρόφιμα ψήνονται, ψήνονται και τσιγαρίζονται, αλλά και κατά τις διαδικασίες μαυρίσματος που μαυρίζουν τεχνητά τις ελιές. Το αποτέλεσμα του ελέγχου: In Το 75 τοις εκατό των δειγμάτων ήταν ακρυλαμίδιο αποδεδειγμένος. Στο τσιπς λαχανικών οι τιμές ήταν ακόμη μέσα 51,9 τοις εκατό των δοκιμών πάνω από τα καθορισμένα σημεία αναφοράς 750 μικρογραμμάρια ανά κιλό. Επίσης ανησυχητικό: Για όλους μαυρισμένες ελιές ήταν οι Υψηλά επίπεδα ακρυλαμιδίου.

Τελειωμένη ζύμη μολυσμένη με μικρόβια

Μας αρέσει να τσιμπάμε τη ζύμη των μπισκότων κατά το ψήσιμο, έτσι δεν είναι; Αν και οι γονείς μας προειδοποίησαν για τη σαλμονέλα στα ωμά αυγά, η προειδοποίηση από τους υποστηρικτές των καταναλωτών BVL είναι λίγο πιο επείγουσα. Βρήκαν ανάμεσα σε 355 δείγματα έτοιμων μιγμάτων ζύμης από το σούπερ μάρκετ 10,4 τοις εκατό STEC βακτήρια. Τα βακτήρια E. coli που παράγουν τοξίνες είναι υπεύθυνα για την οξεία φλεγμονή του εντέρου. Όταν πρόκειται για έτοιμη ζύμη, το σύνθημα είναι: μην τρώτε ωμά, αλλά μόνο εντελώς ψημένο. Οι υψηλές θερμοκρασίες στο φούρνο σκοτώνουν αξιόπιστα κάθε μικρόβιο.