Η διαλείπουσα νηστεία μειώνει τη γονιμότητα;

By | April 29, 2023

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της μελέτης με ζέβρα

Γνωρίζατε ότι τα ψάρια ζέβρα έχουν αυτοθεραπευτικές δυνάμεις και είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα πειραματόζωα για τη μελέτη της γονιδιακής λειτουργίας; Και ότι περίπου το 70 τοις εκατό των γονιδίων zebrafish βρίσκονται επίσης στους ανθρώπους;

Για σπουδές σε Σχέση μεταξύ διαλείπουσας νηστείας και γονιμότητας Ως εκ τούτου, τα ψάρια ζέβρα χρησιμοποιήθηκαν και τέθηκαν σε δίαιτα σύμφωνα με τους κανόνες της διαλείπουσας νηστείας. Όταν τα ψάρια τροφοδοτήθηκαν ξανά στο κανονικό τους πρόγραμμα διατροφής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το θηλυκό ψάρι ζέβρα παρήγαγε περισσότερα αυγά, αλλά η ποιότητα ήταν σημαντικά χαμηλότερη. Ένα υγιές θηλυκό μπορεί να γεννήσει έως και 700 αυγά κάθε δύο εβδομάδες. Επιπλέον, ολόκληρη η ανάπτυξη από το γονιμοποιημένο ωάριο έως την πλήρως σχηματισμένη προνύμφη λαμβάνει χώρα έξω από το μητρικό ζώο. Αλλαγή στο σπέρμα παρατηρήθηκε και στα αρσενικά ψάρια: Και εδώ η ποιότητα μειώθηκε σημαντικά.

Ο επικεφαλής της μελέτης Καθ. Alexei Maklakov εξήγησε το αποτέλεσμα ως εξής: “Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι μια πιθανή ένδειξη ότι η διαλείπουσα νηστεία δεν έχει μόνο επίδραση στο βάρος, αλλά προφανώς και στη γονιμότητα. Μια πιθανή εξήγηση θα ήταν ότι ο οργανισμός του ζέβρα είναι Διαλείπουσα Η νηστεία δημιουργεί μια αντίδραση στο στρες που επιμένει ακόμα και μετά το τέλος της αλλαγής της διατροφής». Ο επιστήμονας είπε επίσης ότι θα χρειαστεί περαιτέρω σειρά δοκιμών για να μάθουμε τελικά πότε η ποιότητα των ωαρίων και του σπέρματος θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη μελέτη εδώ.

Επίσης συναρπαστικό: υπογονιμότητα στους άνδρες: Ένας ειδικός εξηγεί >>