Ευερέθιστος βήχας τη νύχτα: 3 αποτελεσματικές συμβουλές

By | May 7, 2023

Ο βήχας που επαναλαμβάνεται τη νύχτα μπορεί να έχει διάφορα ερεθίσματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η εξάλειψη της αιτίας θα διασφαλίσει ότι η επιθυμία σας για βήχα θα εξαφανιστεί και θα μπορείτε να κοιμηθείτε ξανά ήσυχοι. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για ξηρό βήχα τη νύχτα περιλαμβάνουν κρυολόγημα, κάπνισμα, άσθμα, αλλεργίες και ζεστό, ξηρό θερμαινόμενο αέρα. Με τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να αντιμετωπίσετε το οδυνηρό σύμπτωμα.

Ευερέθιστος βήχας τη νύχτα: 3 αποτελεσματικές συμβουλές

1. Ρινικό σπρέι

Ένα απλό κρυολόγημα συχνά φταίει για το γεγονός ότι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε τη νύχτα λόγω του καθαρού βήχα. Από τη μία πλευρά, οι ιοί του κρυολογήματος ερεθίζουν τους βλεννογόνους στο λαιμό σας, προκαλώντας φλεγμονή και τη σχετική παρόρμηση για βήχα. Από την άλλη, όταν κρυώνετε, η μύτη σας βουλώνει συχνά. Κατά συνέπεια, πρέπει να αναπνέετε από το στόμα σας. Δυστυχώς, αυτό θα στεγνώσει το λαιμό σας και θα αυξήσει την επιθυμία για βήχα. Γιατί η μύτη έχει στην πραγματικότητα το καθήκον να υγραίνει τον εισερχόμενο αέρα. Εάν και τα δύο ρουθούνια είναι φραγμένα, ο ξηρός αέρας θα μπει στο λαιμό σας, ειδικά το χειμώνα που είναι ενεργοποιημένη η θέρμανση. ο βραχυπρόθεσμη εφαρμογή Οι αποσυμφορητικές σταγόνες μύτης ή τα ρινικά σπρέι μπορούν να βοηθήσουν εδώ και να σας φέρουν πιο ξεκούραστες νύχτες.

Σπουδαίος: Προκειμένου να προστατεύσετε τους ρινικούς βλεννογόνους σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εθισμού, τα ρινικά σπρέι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται το πολύ για πέντε ημέρες τη φορά.

2. Κατασταλτικό του βήχα

Οι αναστολείς του βήχα ή τα κατασταλτικά του βήχα, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το αξιόπιστο φαρμακείο σας, είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να απαλλαγείτε από έναν βασανιστικό, ξηρό βήχα. Ωστόσο, συνιστάται προσοχή εδώ, γιατί τέτοια κατασταλτικά του βήχα δεν πρέπει να λαμβάνονται εάν έχετε βλεννώδη βήχα, ο οποίος εμφανίζεται κυρίως με κρυολογήματα. Το αντανακλαστικό του βήχα χρησιμεύει στον καθαρισμό των αεραγωγών μας και στη μεταφορά βακτηρίων και άλλων παθογόνων στο εξωτερικό με τη βλέννα που αναδύεται. Εάν έχετε ξηρό βήχα, ωστόσο, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε ένα κατασταλτικό του βήχα για να αποτρέψετε τη φλεγμονή του λαιμού και να επιτρέψετε τον αδιατάρακτο ύπνο.

3. Οι καλύτερες σπιτικές θεραπείες

Είναι σίγουρο ότι θα έχετε στη διάθεσή σας αυτές τις αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες: Για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα στο λαιμό, συνιστάται φυσικά να πίνετε αρκετά. Εκτός από νερό, συνιστώνται κρύα τσάγια. Είναι καλύτερο να το καθαρίσετε με ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι. Διότι σε μετα-ανάλυση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Μέλι έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τον βήχα: Στις μελέτες που εξετάστηκαν, το δοκιμασμένο και δοκιμασμένο σπιτικό φάρμακο μπόρεσε να μειώσει τόσο τη συχνότητα όσο και τη σοβαρότητα του βήχα.

Επιπλέον, μπορεί Εισπνοή αλμυρού υδρατμού Ανακουφίστε από το κρυολόγημα και τον σχετικό βήχα. Αυτό υγραίνει τους αεραγωγούς σας, κάτι που είναι απαραίτητο και χρήσιμο, ειδικά τον χειμώνα. Για να το κάνετε αυτό, βράστε ένα λίτρο νερό (προσοχή: κίνδυνος ζεματίσματος!), αφήστε το να κρυώσει λίγο και γεμίστε το σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ. Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι ή θαλασσινό αλάτι και ακουμπήστε πάνω από το μπολ. Καλύψτε το κεφάλι και το μπολ σας με μια πετσέτα για να μην διαφύγει ο ατμός. Συνιστώνται αρκετές εισπνοές 10 έως 20 λεπτών η καθεμία την ημέρα.

Σπουδαίος: Ο οξύς βήχας που διαρκεί έως και τρεις εβδομάδες είναι συνήθως ακίνδυνος και τυπικό σύμπτωμα κρυολογήματος. Ωστόσο, εάν ο βήχας σας επιμένει, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Από τέσσερις εβδομάδες, μιλάμε για υποοξύ ή χρόνιο βήχα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Βίντεο: Βήχας και βραχνάδα – πρέπει να γνωρίζετε αυτές τις 5 συμβουλές!