Επίπεδη κοιλιά με ορμονική διατροφή

By | April 23, 2023

Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό από το να πρέπει να παρακινήσετε τον εαυτό σας και να συγκεντρωθείτε για να ρίξετε μερικά ενοχλητικά κιλά – χωρίς αποτέλεσμα. Η μετάβαση σε μια υγιεινή διατροφή, ο επαρκής ύπνος και η τακτική σωματική δραστηριότητα απαιτούν πολλά από εμάς.

Για να μείνουμε συντονισμένοι, χρειαζόμαστε αποτελέσματα! Έτσι, εάν δεν δείτε καμία πρόοδο μετά από λίγο, παρά αυτές τις προσπάθειες, θα μπορούσατε να θεωρήσετε την ανισορροπία της ορμονικής ισορροπίας ως αιτία.

Πώς επηρεάζουν οι ορμόνες το βάρος μας;

Οι ορμόνες επηρεάζουν σχεδόν τα πάντα στο σώμα μας: οι χημικοί αγγελιοφόροι ρυθμίζουν τη διάθεσή μας, την αναπνοή, τη διατροφή, το μεταβολισμό, την ανάπτυξη, την ισορροπία αλατιού και νερού, τη σεξουαλική λειτουργία και την εγκυμοσύνη.

Οι μικρές αγγελιαφόρες ουσίες μεταδίδουν πληροφορίες στον εγκέφαλο και έτσι εξασφαλίζουν μια υγιή λειτουργία του σώματος. Ωστόσο, η ισορροπία των ορμονών είναι πολύ ευαίσθητη και μπορεί να αποβληθεί γρήγορα από το στρες, για παράδειγμα.

Αυτό μπορεί επίσης να επηρεάσει τον μεταβολισμό μας: προβλήματα ύπνου, εντερικά προβλήματα, λαχτάρα για φαγητό και αύξηση βάρους είναι το αποτέλεσμα. Ακόμη και με μια υγιεινή διατροφή, δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε εύκολα.

Διαβάστε επίσης: Πώς οι ορμόνες επηρεάζουν το σώμα μας >>

Απώλεια βάρους: ορμονική ισορροπία μέσω της ορμονικής δίαιτας

Για να μπορέσουμε να χάσουμε βάρος με επιτυχία, πρέπει πρώτα να ισορροπήσουμε τον μεταβολισμό μας – να τον επαναφέρουμε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ας πούμε έτσι.

Αυτό λειτουργεί με τη λεγόμενη ορμονική δίαιτα, που αναπτύχθηκε από τη Γερμανίδα γυναικολόγο Sara Gottfried. Μια πλήρης επαναφορά της ισορροπίας των ορμονών θα πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός 21 ημερών, ώστε το σώμα να είναι ξανά δεκτικό στα μέτρα διατροφής σας.